Adesanya vs. Costa: UFC’s middleweight division

UFC 253

Weekendens main event ved UFC 253 er et opgør af de helt store, når den ubesejrede UFC Middleweight mester Israel Adesanya møder ligeledes ubesejrede Paulo Costa.

At de to kæmpere ikke giver meget for hinanden er ingen hemmelighed, og beskyldningerne er fløjet frem og tilbage mellem de to.

Eksempelvis har Adesanya flere gange mere end bare hentydet til at Paulo Costa skulle være dopet, ikke mindst med betegnelsen ‘juice monkey’, som han ofte kalder Costa.

Paulo Costa har også selv været ude med riven efter Adesanya, og kaldt ham en uægte mester, en “skinny clown” og sagt han vil “dræbe ham” når han møder ham i buret.

Der er ingen tvivl om at der venter et eksplosivt opgør i weekenden, med Paulo Costa der uden tvivl vil være aggresiv som man kender ham fra alle hans kampe, imens Adesanya skal forsøge at bruge sin sublime teknik og sans for distance.

Uanset hvem der vinder venter der også hårde kampe i fremtiden, da UFC’s middleweight division er fyldt med verdensklasse kæmpere.

Især top 6 indeholder en masse kæmpere der enten står overfor, eller som er ganske tæt på at kæmpe om bæltet.

Vi kigger derfor på nogle af divisionens vigtigste kæmpere for øjeblikket, og hvilke kampe vi kan forvente at se i fremtiden.

Champ: Israel Adesanya

UFC’s Middleweight mester Israel Adensanya sætter sit bælte på spil i weekenden, når han møder bæstet Paulo Costa i en af årets aller største kampe.

Adesanya er allerede ved at etablere sig som en af de bedste kæmpere i UFC’s middleweight historie.

Vinder han kampen i weekenden over Paulo Costa, ligner det næste titelforsvar en kamp mod vinderen af Robert Whittaker og Jared Cannonier.

1. Robert Whittaker

Forhenværende UFC Middleweight mester der tabte sit bælte til Adesanya, men som vi senest så i kamp mod Darren Till hvor han virkede som en kæmper der bestemt er tilbage i form.

Endnu er intet officielt, men mange meldinger går på at Robert Whittaker’s næste kamp bliver mod Jared Cannonier, en kamp der højst sandsynligt vil give vinderen en titel kamp.

2. Paulo Costa

Det ubesejrede bæst fra Brasilien, Paulo Costa, møder i weekenden mesteren Israel Adesanya i en direkte kamp om bæltet.

Indtil videre har Costa set ustoppelig ud i sin tid i UFC, hvor han har gjort rent bord. Nogle mener dog at han endnu ikke har mødt den hårdeste modstand, undtaget kampen mod Yoel Romero.

I den kamp lignede han en mand der var ved at gasse ud undervejs i tredje omgang, og det store spørgsmål er vel nok om han kan holde tempoet i alle fem omgange, eller om Adesanya langsomt vil æde sig ind i opgøret og vinde kampen med slag fra distancen.

3. Jared Cannonier

Senest vi så Jared Cannonier i kamp var da han på dansk grund i Royal Arena besejrede Jack Hermansson via TKO.

En stor sejr for Cannonier, der har vundet alle sine tre opgør siden han rykkede op i middleweight.

Først slog han David Branch via TKO, så slog han Anderson Silva på samme måde, inden han altså senest også afsluttede Hermansson via TKO.

De sejre har landet ham en placering som nr. 3, og en kamp mod nuværende nr. 1 Robert Whittaker. Det virker sandsynligt at vinderen af det opgør skal møde vinderen af weekendens titelkamp mellem Israel Adesanya og Paulo Costa.

4. Jack Hermansson

Hvis man ønsker sig endnu et UFC stævne i Danmark, er Jack Hermansson en kæmper der er værd at holde øje med – jo mere han vinder, og jo højere han ligger på ranglisten, jo større sandsynlighed har vi for at få UFC tilbage til Danmark i fremtiden.

Det var nemlig Jack Hermansson der var den ene af de to main event kæmpere tilbage i september 2019 i Royal Arena i København, en kamp han dog for nordiske fight fans desværre tabte på TKO til Jared Cannonier.

Det nederlag fulgte han dog op med en stærk sejr over Kelvin Gastelum som han besejrede via submission i første omgang.

Næste opgør for Hermansson bliver et stort et af slagsen mod engelske Darren Till. Hvor og hvornår den kamp præcis skal afholdes er endnu ikke på plads.

5. Yoel Romero

Med sine 43 år og fire nederlag i hans seneste fem kampe, må Yoel Romero nok sande at det aldrig bliver til en titel i UFC.

Med til historien hører dog at nederlagene var til to gange Whittaker, Costa og Adesanya, i fire meget lige opgør.

Hvor mange kampe der er tilbage i Romero før han indstiller karrieren er det store spørgsmål.

6. Darren Till

Sidste kæmper på listen er engelske Darren Till. To nederlag i træk i welterweight fik Till til at rykke op i middleweight, hvor han først besejrede Kelvin Gastelum med en stærk præstation, og senest tabte et super tæt opgør med Robert Whittaker.

Kampen mod Whittaker viste præcist hvor god Darren Till er, og der er helt sikkert mange store kampe i vente for ham.

Næste kamp for Till er mod Jack Hermansson, et opgør der højst sandsynligt vil finde sted i slutningen af året. Vinder han det opgør er vejen banet for en top fem placering, hvor forhåbningerne om titel kampe hurtigt kan blive en realitet.

7. Derek Brunson

Ikke en del af det umiddelbare felt af de kæmpere der står over for at skulle kæmpe om bæltet i de næste par titelkampe, men med tre sejre i træk er han alligevel en kæmper man skal tage seriøst, og derfor får han alligevel en plads på vores liste.

Senest slog han kometen Edmen Shahbazyan via TKO efter en overlegen præstation. Før det havde han også besejret Ian Heinisch og Elias Theodorou.

Problemet for Brunson er at han allerede har tabt klart til både Whittaker og Adesanya, to opgør han tabte via TKO. Derudover er der hans alder, hvor han med 36 år så småt er ved at nærme sig karrierens efterår.

Han har dog set meget bedre ud, og er blevet mere moden i sin måde at kæmpe på i hans seneste opgør. Det skal dog til at være for Brunson, men kan han finde det niveau frem han viste mod Shahbazyan, så bliver han svær at besejre for hvem som helst.

Måske venter et opgør mod Yoel Romero, hvis han da stadig har flere kampe i sig.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest