Blaydes vs. Lewis: Et kig på heavyweight divisionen

Blaydes vs. Lewis: Et kig på heavyweight divisionen

Weekendens main event er et topopgør i sværvægt divisionen mellem Curtis Blaydes og Derrick Lewis, der meget vel kan afgøre hvem der bliver en af de næste titeludfordrere til Stipe Miocics sværvægt bælte.

Vi har derfor taget et kig på divisionens top kæmpere, og de kæmpere som står forrest i køen til at få et titelopgør i sværvægt divsionen.

Umiddelbart ligner næste titelforsvar for Stipe Miocic et opgør mod Francis Ngannou der har vist skræmmende styrke det sidste lange stykke tid.

Derudover lurer den levende legende Jon Jones i baggrunden, og det er svært at forestille sig at han ikke på den ene eller anden måde bliver involveret i et opgør om sværvægt titlen, når han igen skal i kamp.

Det efterlader divisionens andre kæmpere, herunder weekendens to main event kæmpere Curtis Blaydes og Derrick Lewis, i en slags venteposition, der nok må afvente divisionens udvikling i den nærmeste fremtid.

I UFC kan alt dog ske, så det gælder om at holde sig klar. Derfor er weekendens opgør mellem Blaydes og Lewis et vigtigt et af slagsen, da vinderen meget vel kan finde sig selv i et titelopgør i løbet af 2021.

Champ: Stipe Miocic

Sværvægt mesteren Stipe Miocic fik i sommers afsluttet sin titel triologi med Daniel Cormier, med det resultat at Stipe Miocic forsvarede sit bælte.

Miocic har ad flere omgange luftet tanken om et karriere stop, men umiddelbart ligner det at han stadig har tænkt sig at forsvare sit bælte.

Hvem det næste titelforsvar bliver imod er det store spørgsmål, for selv om alle kan blive enige om at Francis Ngannou fortjener chancen, så er der bare lige det faktum at Jon Jones er blevet en del af sværvægt divisionen.

Om Jon Jones navn i UFC er så stort at han kan springe direkte ind i et titelopgør i sin første optræden i sværvægt må tiden vise, men spændende bliver det under alle omstændigheder at følge hvem Miocics næste udfordrer bliver.

1. Francis Ngannou

I manges øjne den næste der bør udfordrer Miocic om sværvægt titlen, men spørgsmålet er om Ngannou endnu engang må se sig forbigået, denne gang af Jon Jones.

At Ngannou fortjener opgøret mod Miocic kan de færreste dog være uenige i, da Ngannou har set uhyggelig stærk ud i sine seneste opgør.

Fire sejre på stribe, alle med knockouts i første omgang, og endda mod to af de kæmpere der ligger umiddelbart bag ham på ranglisten, Curtis Blaydes og Jairzinho Rozenstruik.

Ngannou har to nederlag i sin UFC karriere, det første et nederlag til nuværende mester Miocic, og det andet til Derrick Lewis.

Kan han vinde bæltet fra Miocic, og kan Lewis samtidig vinde over Blaydes i weekenden, så kunne et opgør mellem Ngannou og Lewis meget vel blive en realitet i løbet af 2021.

Går disse to ting i opfyldelse er Ngannou ikke langt fra at kunne kalde sig undisputed UFC champ i sværvægt, og så vil der for alvor være lagt op til en mega kamp mellem Ngannou og Jones.

2. Curtis Blaydes

Blaydes havde måske allerede været mester i sværvægt, eller som minimum have kæmpet om bæltet, hvis det ikke havde været for én mands skyld.

Blaydes store problem er de to nederlag han har haft i sin karrriere, som begge er kommet til manden der ligger over ham på ranglisten, Francis Ngannou.

I weekenden møder han Derrick Lewis, og med en sejr vil Blaydes cementere sin plads lige bag ved Ngannou på ranglisten.

Hvis Ngannou vinder sværvægt bæltet, og Blaydes fortsætter med at vinde, så er et tredje opgør imellem de to svært at komme uden om. For Blaydes skyld må man i så fald håbe at det gamle ordsprog “alle gode gange tre” holder vand.

3. Jairzinho Rozenstruik

Jairzinho Rozenstruik har lidt af det samme problem som Curtis Blaydes, hvilket hedder Francis Ngannou.

Rozenstruik kom ind i UFC og viste med det samme rigtig lovende takter, og vandt samtlige af sine fire første kampe før tid.

Især sejren over Alistair Overeem var spektakulær, da Rozenstruik med sikkerhed var på vej mod et nederlag på dommerens scorecard, men som få sekunder før tid fik sendt Overeem i gulvet, og dermed vandt opgøret på KO.

Dernæst ventede et opgør mod Ngannou, der ikke varede længere end tyve sekunder, førend Ngannou havde sendt flere bomber afsted mod Rozenstruik.

En af disse træffede Rozenstruik klokke rent, og så var den kamp overstået. Nederlaget er fortsat det eneste nederlag til Rozenstruik i karrieren.

Nederlaget blev dog fulgt godt op med en imponerende KO sejr over Junior dos Santos, og derfor befinder Rozenstruik sig stadig i toppen af divisionen, hvor han for nuværende nok må afvente divisionens udvikling inden han finder en ny modstander.

4. Derrick Lewis

Derrick Lewis kan tage et gigantisk skridt mod et opgør om titlen, hvis han i weekenden formår at besejre Curtis Blaydes.

Med en sejr vil han nemlig overtage Blaydes position på ranglisten, og dermed ligge sig helt op bag ved Francis Ngannou.

Og det er så her det bliver interessant, for Lewis er den seneste til at besejre Ngannou, og det åbner op for endnu et opgør mellem de to.

Spørgsmålet bliver så om det bliver før eller efter at Ngannou har fået chancen for at kæmpe om bæltet. Bliver det efter kan der meget vel være et bælte på spil, hvis Ngannou og Lewis mødes.

Bliver det før Ngannou får chancen for at kæmpe om bæltet, så åbner det til gengæld op for et titelopgør mellem mesteren Miocic og Jon Jones.

Heavyweight divisionen ser spændende ud for tiden!

No Ranking: Jon Jones

Den store joker i titel kabalen må uden tvivl siges at være Jon Jones, der for nyligt smed sit letsværvægt bælte og rykkede op i sværvægt.

Hvem første modstander i sværvægt bliver for Jones, og om hvorvidt der kommer til at være et bælte på spil er det helt store spørgsmål.

Går Jones direkte ind i et titelopgør med Miocic, eller afventer han et opgør mellem Miocic og Ngannou, for derefter at kæmpe mod vinderen af det opgør? Og hvor efterlader det resten af divisionens top kæmpere?

En ting er sikkert: Vi kan ikke vente med at se Jon Jones i kamp i sværvægt!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest