Brunson vs. Shahbazyan: Et opdateret kig på UFC’s mellemvægt division

Sidste uges main event mellem Robert Whittaker og Darren Till var ligeledes et opgør i UFC’s mellemvægt division, og derfor tog vi et kig på divisionen som en del af optakten til den kamp. Denne uge står main event på et opgør mellem Derek Brunson og Edmen Shahbazyan der ligeledes udkæmpes i mellemvægt. Derfor tager vi et opdateret kig på divisionen oven på sidste uges opgør mellem nummer 1 og 5, Robert Whittaker og Darren Till, og med henblik på denne uges opgør mellem nummer 8 og 9, Derek Brunson og Edmen Shahbazyan.

Udover et opgør mellem nr 1 og nr 5, bød sidste uges UFC event også på et opgør mellem nr 6 og 7, Jack Hermansson og Kelvin Gastelum. Efter sin sejr i den kamp kom Hermanssen med sit bud på divisionens fremtid, der kort kan opridses således: Hermansson vil møde vinderen af Whittaker og Till. Vinderen af det opgør er så tiltænkt at skulle møde den endelige mester, som er en duel mellem i første omgang mesteren Israel Adesanya og nr. 2 Paulo Costa, og dernæst nr. 3 Jared Cannonier.

Inden dette uges event kender vi således næste skridt i den kabale, da Whittaker over fem omgange slog Darren TIll på point. Det efterlader samtidig de to tabende fra sidste uges event, nr. 7 Kelvin Gastelum og nr. 5 Darren Till.

Og her er det så at den kommende weekends kamp mellem Derek Brunson og Edmen Shahbazyan kommer ind i billedet. Vinderen af det opgør kan umiddelbart se frem til et opgør med Kelvin Gastelum eller Darren Till. Vi har en lille formodning om at vi har set Kelvin Gastelum for sidste gang i mellemvægt, og at han fremover vil kæmpe i vægtklassen under. Det efterlader Darren Till som det oplagte bud på en kommende modstanderen for vinderen af weekendens opgør.

Der er selvfølgelig også Yoel Romero på listen, men det er uklart hvornår, og om, han overhovedet kommer i kamp igen. Alderen er efterhånden der hvor de fleste er gået på pension for længst – Romero blev 43 i april.

Trækker man Romero ud af ligningen er der således ikke langt til en top 5 placering for vinderen af opgøret mellem Brunson og Shahbazyan, som meget vel kan komme via et efterfølgende opgør mod Darren Till. Der er altså meget på spil i weekenden!

Du kan som altid se UFC direkte på Viaplay. Har du ikke allerede et abonnemnet kan du oprette og tilmelde dig hurtigt og nemt ved at klikke lige her.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest