Covington vs. Woodley: UFC’s weltervægt division

Covington vs. Woodley: UFC's weltervægt division

UFC's weltervægt division

Med weekendens main event i tankerne mellem Colby Covington og Tyron Woodley, tager vi et nærmere kig på weltervægt divisionen, hvor UFC weltervægt mester Kamaru Usman er manden med bæltet.

Det bælte har han ikke mindst på baggrund af sejre over weekendens to main event kæmpere – først tog han bæltet fra Tyron Woodley i en dominerende præstation, inden han forsvarede bæltet tilbage i december mod Colby Covington efter en monster af en kamp.

De nederlag vil både Covingtion og Woodley gerne revanchere, men skal det ske i den nærmeste fremtid kræver det en sejr natten til søndag dansk tid.

En sejr vil til gengæld også bringe dem tæt på et nyt opgør mod Usman, set i lyset af at Usman i sin seneste kamp slog en anden top 5 fighter i Masvidal, og derfor kun mangler at slå Gilbert Burns for at have slået samtlige andre kæmpere i top 5.

De næste par titel opgør kunne derfor meget vel hedde Usman vs. Burns, hvorefter vinderen af det opgør møder vinderen af weekendens main event opgør mellem Covington og Woodley.

Champ: Kamaru Usman

Mesteren i UFC’s weltervægt division hedder Kamaru Usman, og at han er den retmæssge mester er de færreste uenige i. Se bare på hans seneste fem opgør der alle er endt i sejre: Demian Maia, Rafael dos Anjos, Tyron Woodley, Colby Covington og Jorge Masvidal.

Den liste taler for sig selv, og forsvarer han også sit bælte mod Gilbert Burns (når den kamp engang bliver officiel), så er det efterhånden svært at få øje på potentielle fremtidige udfordrere til Usman, med undtagelse af et opgør mod Leon Edwards, eller et nyt opgør mellem Usman og Covington.

En ny kamp mod Covington vil have den meste hype og opmærksom (og penge), og hvis den bare bliver tilnærmelsesvis lige så underholdende som deres første opgør, så har vi en rigtig lækkerbisken i vente.

1. Gilbert Burns

Gilbert Burns tidlige UFC karriere var en blandet omgang med både gode sejre, men også med nogle bump på vejen.

Det var dog inden han rykkede op i weltervægt, hvor han indtil videre har vundet samtlige af sine fire kampe.

Først slog han Alexey Kunchenko, inden han ved UFC stævnet i København slog Gunnar Nelson med en super præstation. Siden knockoutede han Damien Maia, inden han senest tæskede Tyron Woodley over fem omgange.

Den sejr landede ham en kamp mod mesteren Kamaru Usman, men desværre for Burns fik han konstateret Covid-19, og måtte derfor trækket sig fra kampen, en kamp der istedet gik til Jorge Masvidal.

Burns er dog for længst blevet Covid-19 fri, og er derfor klar til atter at tage kampen op. Nu mangler der bare en dato og en officiel underskrift før han kan gå i buret i en kamp om bæltet mod Kamaru Usman.

2. Colby Covington

En af de mest kontroversielle kæmpere i UFC, men også en utrolig underholdende kæmper i buret, gør Colby Covington til et kæmpe navn i UFC.

Senest vi så ham i aktion var i december da han tabte en kamp om bæltet til ærkerivalen, og nuværende mester, Kamaru Usman.

Covington og Usman har historie der går langt tilbage, og de kan simpelthen ikke fordrage hinanden. Af den årsag var deres opgør tilbage i december da også en kæmpe begivenhed.

Der skal ikke være nogen tvivl om at Covington meget gerne ser sig selv få en revanche kamp mod Usman, og et nyt opgør mellem de to ville da også være et mega brag af en kamp.

Det kræver dog i første omgang en sejr i weekenden over Tyron Woodley, som er to kæmpere der også har historie. De to tidligere holdkammerater er den dag i dag ikke specielt gode venner.

3. Leon Edwards

Leon Edwards er et lidt overset navn i UFC’s weltervægt division, og er nok mest kendt for et sammenstød med Jorge Masvidal backstage ved UFC Fight Night: Till vs. Masvidal.

Edwards seneste nederlag ligger langt tilbage, helt præcist i 2015, hvor han tabte til nuværende mester Kamaru Usman.

Siden har han vundet otte kampe på stribe, med gode sejre over Vicente Luque, Gunnar Nelson, Donald Cerrone og Rafael dos Anjos.

Edwards bør ikke være langt fra en titel kamp, men at han ikke er så ”kendt” et navn i den bredere befolkning sammenlignet med kæmperne omkring ham, kan måske gøre at han ryger lidt bagud i køen.

Bliver han ved med at vinde bliver han dog svær at se bort fra, men det kræver nok en sejr over en af kæmperne omkring ham. Måske venter et fedt opgør mod Jorge Masvidal?

4. Jorge Masvidal

Efter et fantastisk 2019 hvor Masvidal først knockoutede Darren Till, dernæst sendte Ben Askren til drømmeland med et drømme knæ, inden det blev rundet af med tæske Nate Diaz i en kamp om the ‘BMF’ belt, skulle vi vente helt til juli i år for at se Masvidal i aktion igen.

Her erstattede han Covid-19 ramte Gilbert Burns i en kamp om bæltet mod mesteren Kamaru Usman, men i noget af en fuser tabte Masvidal på decision.

Hvad fremtiden bringer for Masvidal må tiden vise. Venter et nyt opgør mod Nate Diaz, eller bliver det en kamp mod Leon Edwards, der kunne blive en kamp med masser af opmærksom efter Edwards og Masvidal’s sammenstød ved UFC Fight Night: Till vs. Masvidal? Eller bliver det noget helt tredje? 

Uanset bliver det spændende at følge hvad fremtiden bringer for en af de mere populære kæmpere i UFC for tiden.

5. Tyron Woodley

Til at runde top 5 af har vi Tyron Woodley. At han lige nu befinder sig på en 5 plads i divisionen, er helt sikkert ikke noget der behager Woodley der tidligere (dengang han stadig havde bæltet), betegnede sig selv som den bedste weltervægt i historien.

Den fortælling har dog fået nogle gevaldige ridser i lakken ind over Woodley’s seneste to opgør, hvor han først tabte bæltet efter en tam præstation mod Kamaru Usman, og siden fik deciderede tæsk af Gilbert Burns.

Taber han også weekendens opgør mod Colby Covington, må Woodley nok endeligt sande at han ikke er den bedste weltervægt i historien. Til gengæld kan en sejr sende ham direkte tilbage i en position, hvor han får mulighed for at revanchere sine to nederlag til Usman og Burns.

Med sine 38 år, ligner det dog også at det skal til at være nu for Woodley, hvis han igen en dag skal kunne kalde sig for UFC weltervægt mester.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest