Edmen Shahbazyan – Portræt af ”The Golden Boy”

Der er masser af hype bag, og forventninger til, Edmen Shahbazyan der allerede i en alder af blot 22 år står øverst på et UFC fight card, når han som main event i weekenden står overfor Derek Brunson.

Hype kommer dog ikke af sig selv, og i Shahbazyans tilfælde er hypen og forventningerne til ham fuldt ud berettiget. ”The Golden Boy” som han også kaldes, er en del af den nye generation af fightere der er vokset op som deciderede mma-fightere, altså fightere der kommer fra mma baggrund, og ikke som man oftest ser med fightere fra kick-boksning, karate, eller wrestling baggrund for at nævne et par eksempler.

Det har umiddelbart den ‘fordel’ om man vil, at denne nye generation af fightere er ekstremt dygtige i samtlige discipliner, hvilket gør det nærmest umuligt at finde huller i deres game. Sådan er det med Shahbazyan.

11 professionelle kampe er det blevet til med lutter sejre, hvoraf 9 er kommet på KO, en via submission og en enkelt decision. 4-0 er han i sin foreløbige UFC karriere.

Shahbazyan er en aggressiv fighter der går i kamp for at afslutte sine kamp hurtigst muligt, hvilket han da også er lykkedes med langt hen af vejen. Kun den ene decision sejr i UFC debuten, på en rekord liste der ellers udelukkende indeholder sejre i første omgang.

På lørdag står Shahbazyan så overfor karrierens nok største test når han møder Derek Brunson ved weekendens main event. Det ville være et kæmpe pres for de fleste, men for Shahbazyan forholder det sig lige omvendt:

”People say the pressure is this and that. Nah, I love pressure. I literally love. I grew up competing. I love that feeling of being under the lights and performing. It’s one of the best feelings in the world.”

Det er tydeligvis en fighter der tror på sig selv, og er glad for den position han befinder sig i. I weekendens får vi endnu et svar på om han kan stå for presset. Lidt af svaret har vi dog allerede fået i hans seneste opgør mod en hærdet og rangeret fighter i Brad Tavares. Her gjorde Shahbazyan kort proces og knockoutede Tavares i første omgang med et brutalt head-kick.

Når han i weekendens møder Derek Brunson er det endnu et skridt fremad, men det kræver i første omgang at han kommer afsted med sejren. Det bliver en svær opgave mod en veteran i Brunson der i sin UFC karriere kun har tabt til fightere der på et tidspunkt  enten var UFC mestre eller titel udfordrere.

Vi har tidligere på ugen dykket ned i middleweight divisionen, hvor vi har kigget på dens fremtid set i lyset af weekendens opgør mellem Shahbazyan og Brunson. Det kan du læse mere om her. For at opsummere, er det potentielle storopgør mod Darren Till og Kelvin Gastelum som weekendens vinder kan se frem til, og ikke mindst Darren Till er så stort et navn at man med en sejr over ham skyder sig selv helt op hvor titel drømmene bliver realiseret.

Der er altså ikke lang vej for Shahbazyan, omend vejen uden tvivl bliver hård. Først skal han igennem Derek Brunson der bliver karrierens hidtil største udfordring, inden niveauet bare bliver højere og højere. I sidste ende står nuværende champ Israel Adesanya klar, imens udfordrere som Paulo Costa, Robert Whittaker og Jared Cannonier lurer i kulissen.

Der er dog ingen tvivl om at Shahbazyan er på rette vej, og med en sejr over Brunson vil han blot ligge endnu mere oven på den store hype og omtale der omgiver ham. Talentet er der, troen på ham selv ligeså, og vi forventer en bedre udgave af Shahbazyan end vi nogensinde har set. Om det til gengæld er nok mod en hard hitter som Brunson får vi svaret på natten til søndag.

Husk du som altid kan se UFC direkte på Viaplay. Har du ikke allerede et abonnement kan du oprette dig hurtigt og nemt lige her.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest