Et nærmere kig på UFC’s bantamvægt division

UFC bantamvægt division

Siden dobbelt champ Henry Cejudo’s karrierestop har der været bud efter titlen i UFC’s bantamvægt division.

Pt. hedder mesteren Petr Yan, efter han slog Jose Aldo i en kamp om det ledige bælte. Der venter dog flere store modstandere i kulissen, klar til at udfordre mesteren.

Vi har derfor kigget på divisionens top 5, dens fremtid og hvilke opgør vi kan forvente at se i bantamvægt, der efterhånden er en af UFC’s stærkeste divisioner.

Champ: Petr Yan

UFC’s bantamvægt mester hedder Petr Yan, og det gør han fordi han med en super præstation slog Jose Aldo, i en kamp om bæltet.

Det bælte skal før eller siden forsvares, og når det skal det, så ligner Marlon Moras og Aljamain Sterling de oplagte bud på de første udfordrere.

Kommer han helskindet igennem den udfordring, er der dog ikke tid til at hvile på laurbærene. Navne som Cody Garbrandt, Cory Sandhagen, Marlon Moraes, samt den ene af weekendens main event kæmpere Pedro Munhoz, vil helt sikkert gøre deres for at det skal være dem der er i besiddelse af bæltet.

1: Marlon Moraes

Når der før eller siden skal findes en udfordrer til Petr Yan, så er Marlon Moraes den ene af de to kæmpere der står forrest i køen.

Moraes kommer også fra en sejr over Jose Aldo i sit seneste opgør, præcis som mesteren Petr Yan. Dengang var der dog ikke et bælte på spil, for dengang hed champen stadig Henry Cejudo.

Og netop Henry Cejudo mødte Marlon Moraes i en titel kamp, i kampen før Jose Aldo. Den kamp tabte han efter en fænomenal præstation af Cejudo.

Nu er Moraes på jagt efter endnu en chance for en kamp om bæltet. Moraes har tilmed slået den anden umiddelbare udfordrer til titlen Aljamain Sterling, og står derfor med gode kort på hånden.

2: Aljamain Sterling

Den anden umiddelbare udfordrer til Petr Yan’s bælte hedder Aljamain Sterling. 5 sejre på stribe har Sterling, der seneste leverede en top præstation og besejrede Cory Sandhagen på lidt under to minutter.

Den kamp gjorde meget godt for Sterling, der med et af mange blev nævnt som den oplagte udfordrer til Petr Yan.

Det eneste der kan hindre det opgør, er manden foran ham på rangeringen. Her lægger Marlon Moraes der var den sidste til at besejre Sterling.

Det bliver spændende at følge hvem af de to får chancen, men uanset hvem der gør, så ligner det helt sikkert at enten Moraes eller Sterling kommer til at være en del af en titel kamp i den nærmeste fremtid.

3. Cody Garbrandt

En der dog kan lave ravage i titel rækkefølgen er Cody Garbrandt. Garbrandt er et af de største navne i UFC, og er tidligere bantamvægt mester.

Det kan godt virke lidt kuriøst at Garbrandt er at finde som nr. 3, med tanke på at han har tabt 3 af sine seneste 4 opgør, vel og mærke alle gange på knockout.

To af disse var til TJ. Dillashaw, hvor Garbrandt første tabte bæltet, og siden tabte muligheden for at vinde det tilbage.

Dernæst fulgte et opgør med Pedro Munhoz, som ligeledes endte i et knockout nederlag til Garbrandt. Disse kampe satte store spørgsmåltegn ved Garbrandt og han defensive bokseevner, samt om han havde den følelsesmæssige ro til at konkurrere i toppen af UFC.

Garbrandt vendte dog stærkt tilbage med sin egen knockout sejr i sit seneste opgør mod Raphael Assuncao, en sejr der har skudt ham direkte tilbage i titel snakken.

Det virker dog en anelse usandsynligt at han skulle stå foran både Moraes og Sterling, ligesom at Garbrandt har luftet tanken om at gå ned i vægt og udfordrer flyweight champ Deivison Fgueiredo.

En titelkamp må derfor nok vente lidt på sig for Garbrandt, men uanset bliver det spændende at følge hvad fremtiden bringer for den tidligere UFC mester.

4. Cory Sandhagen

At Cory Sandhagen allerede har etableret sig i toppen af UFC’s bantamvægt division er der absolut ingen tvivl om, men at han samtidig nok mangler lidt for at kunne være med de aller bedste, fik vi svaret på i Sandhagen’s seneste kamp.

Her tabte han på under to minutter til Aljamain Sterling der ganske enkelt gjorde kort proces, og understregede at man godt kan være rigtig god i UFC, men stadig mangle en del.

Sandhagen skal derfor tilbage på sporet med et par sejre, og så kan han hurtigt finde sin vej ind til titelkampene.

Et frækt bud kunne være at vinderen af weekendens main event mellem Pedro Munhoz og Frankie Edgar, bliver Sandhagen’s næste modstander.

5. Pedro Munhoz

Til at runde top 5 af, har vi en af weekendens main event kæmpere Pedro Munhoz.

At Munhoz ligger placeret hvor han gør, skyldes nok ikke mindst den store sejr han fik over Cody Garbrandt.

Før det havde han mødt, og besejret, to forholdsvist ukendte navne i Brett Johns og Bryan Caraway, inden han før de to kampe tabte på split decision til John Dodson.

At slå Cody Garbrandt, og så på knockout, giver dog genlyd og landede Munhoz en topplacering og et opgør mod Aljamain Sterling.

Det opgør tabte Munhoz, og han skal derfor forsøge at hænge på i toppen ved at komme tilbage på sejrsporet.

Det får han chancen for i weekendens når han møder Frankie Edgar. Vinder han det opgør, gætter vi på at et opgør mod Cory Sandhagen bliver den næste udfordring for Munhoz.

Frankie Edgar

Den tidligere UFC lightweight champ Frankie Edgar har været i UFC i hvad der ligner evigheder. 13 år for at være præcis.

I de 13 år har vi set ham i flere forskellige vægtklasser, men i weekendens bliver det for første gang som bantamvægt.

I bantamvægt vil 38-årige Edgar jagte karrierens nok sidste titel skud, og skal den drøm opfyldes kræver det en sejr over Munhoz.

En sejr over Munhoz vil dog også placere Edgar i divisionens top 5, og derfra er der ikke langt til de aller øverste placeringer.

Det må altså være en oplagt Edgar der har alt at vinde og (måske) karrieren på aller øverste hylde at tabe, der møder Pedro Munhoz ved UFC Fight Night: Munhoz vs. Edgar.

Huske du kan følge det opgør direkte på Viaplay natten til søndag.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest