Et nærmere kig på UFC’s light heavyweight division

Et nærmere kig på UFC's light heavyweight divisionen

Godt nok står Jon Jones stadig som UFC light heavyweight champ på trods af at han for nylig opgav sit bælte, for i stedet at rykke op i sværvægt. Den historie kan du læse meget mere om her.

Det efterlader divisionen uden en champ, og med tanke på at weekendens main event er et opgør mellem nr. 5 og nr. 8 i divisionen, har vi taget et nærmere kig på divisionen og dens fremtid.

Hvem skal kæmpe om det ledige bælte?

Umiddelbart efter mesteren Jon Jones besejrede Dominick Reyes, besejrede Jan Blachowicz Corey Anderson, og gjorde dermed sit for at blive den næste der fik chancen for at tage bæltet fra mesteren.

Den idé var mesteren mere end frisk på, der i et tweet luftede tanken om en tur i buret med polske Blachowicz, samtidig med at han afviste Dominick Reyes ønske om en rematch.

Det kunne Blachowicz selvfølgelig ikke sige nej til, og han takkede da også ja til udfordringen på sin egen særprægede måde.

Så var der ellers lagt op til næste titelbrag, men den kamp ser nu ud til ikke at blive til noget alligevel, efter Jon Jones nu er gået op i sværvægt.

Det efterlader dog Jan Blachowicz som det oplagte bud på den ene af de to der skal kæmpe om det ledige bælte.

Det oplagte bud på hvem han skal møde, må nok siges at være Dominick Reyes. I manges øjne burde Reyes faktisk havde vundet hans opgør mod Jones, og derfor have været mesteren allerede nu.

Sådan gik det ikke, for dommerne havde Jones som vinder. Reyes gjorde dog så god en figur i det opgør, specielt i de første omgange, at han fortjener endnu et skud.

Vores bud på et opgør om det ledige bælte i UFC’s light heavyweight division må derfor være et opgør mellem Dominick Reyes og Jan Blachowicz.

Der står dog flere andre udfordrere klar i kulissen, heriblandt de to kæmpere ved weekendens main event. Vi har derfor listet alle udfordrere til bæltet fra nummer 1 til 8, og set på de respektive kæmpers muligheder i divisionen.

1. Dominick Reyes

Manden der senest mødte den afgående champ Jon Jones, og som i manges øjne også vandt det opgør. Det var dommerne dog ikke enige i, og gav i stedet sejren til Jon Jones.

Man kommer dog ikke uden om at opgøret mellem de to var utroligt tæt, og man får derfor svært ved at argumentere for at Dominick Reyes ikke er at finde som en af de to kæmpere, når der næste gang skal kæmpes om bæltet.

Udover nederlaget til Jones, er Reyes ubesejret og har vundet 9 af sine 12 sejre før tid.

2. Thiago Santos

Thiago Santos situation ligner egentlig meget Dominick Reyes. Begge kom fra en fantastisk stime, inden de rendte ind i mesteren og tabte.

I Santos tilfælde var det endda en knockout sejr over Jan Blachowicz der landede ham et opgør med mesteren.

Og på samme måde som med Dominick Reyes var Santos opgør mod Jones et tæt opgør, som mange mente at Santos faktisk vandt.

Santos kunne derfor sagtens have været et bud på en af de kæmpere der skulle kæmpe om det ledige bælte.

Det havde han muligvis også været, hvis det ikke var fordi han allerede havde en kamp mod divisionens nr. 4 Glover Teixeira. Vinderen af det opgør må umiddelbart antages at være den næste i rækken til en titel kamp, når en ny mester er fundet.

3. Jan Blachowicz

Lignede det oplagte bud på den næste udfordrer til Jon Jones, inden han besluttede sig for at gå op i sværvægt.

Er derfor svær at komme uden om i snakken om hvem der skal kæmpe om det ledige bælte.

7 sejre i sine seneste 8 opgør, hvor især KO-sejre over Luke Rockhold og Corey Anderson senest, har sendt ham til tops i divisionen.

Det ligner et opgør mellem Dominick Reyes og Jan Blachowicz om det ledige UFC light heavyweight bælte.

4. Glover Teixeira

Glover Teixeira er nok kun en kamp, og en sejr, fra at kunne få en titelkamp. At han ligger hvor han gør, skyldes ikke mindst den imponerende sejr i hans seneste opgør mod Anthony Smith – den ene af weekendens main event kæmpere.

Her gennembankede han Smith igennem hele kampen, inden at Teixeira stoppede kampen via TKO.

Imponerende, og ikke mindst en kæmpe overraskelse, der gør at den 40-årige Teixeira er så tæt på en titelkamp.

Nu står han over for endnu en stor udfordring i Thiago Santos, og kan han vinde den ligner han manden der skal udfordre vinderen af kampen om det ledige bæltet.

5. Anthony Smith

Den første på listen af de to kæmpere ved weekendens UFC Fight Night.

Anthony Smith er en interessant kæmper. Når han er på sit bedste er han helt fænomenal, og kan være med blandt de bedste i divisionen.

Det så man på hans vej mod et titelopgør med Jon Jones, hvor han besejrede store navne i Rashad Evans, Mauricio Rua og Volkan Ozdemir.

Ganske vist tabte han klart opgøret mod Jon Jones, men det fulgte han op med en stærk præstation imod Alexander Gufstafsson der blev stoppet i fjerde omgang.

Derfor var han da også kæmpe favorit inden sin kamp mod Glover Teixeira senest han var i aktion. At han tabte det opgør, og ikke mindst måden det skete på, var derfor en kæmpe overraskelse.

I weekenden skal Anthony Smith så i aktion igen når han møder Aleksander Rakic, og her er kravet en sejr hvis han skal hænge på i toppen.

6. Jiri Prochazka

Et forholdsvist ubeskrevet blad i UFC-regi, med kun en kamp i bagagen – men hvilken en.

I sin UFC debut knockoutede tjekkiske Jiri Prochazka manden lige under ham på ranglisten, og overtog dermed samtidig hans placering.

På trods af sine kun 27 år er Prochazka allerede en erfaren herre, med 30 professionelle mma kampe på sin rekord liste. Af dem har han vundet 27 og tabt 3, med hele 26 sejre før tid, herunder 24 på knockout.

Prochazka skal helt sikkert bruge et par kampe for endegyldigt at etablere sig i toppen af divisionen, og før han kan gøre sig forhåbninger om en titelkamp.

Fortsætter han hvor han slap i sit seneste opgør mod Volkan Ozdemir, varer det dog ikke længe før Jiri Prochazka er med helt fremme.

7. Volkan Ozdemir

Der var store forventninger til Volkan Ozdemir, der med flere fine sejre i begyndelsen af sin UFC karriere, havde opnået en rekord liste på 15-1.

Så løb han ind i tre nederlag på stribe til Daniel Cormier, Anthony Smith og Dominick Reyes.

Så vandt han to kampe i streg, først over Ilir Latifi, og siden en tæt sejr over Aleksandar Rakic, inden han senest blev knockoutet af Jiri Prochazka.

Derfor er Ozdemir placeret som lidt af en mellemvare i divisionens top 15, og skal nok snart til at markere sig bedre hvis han som minimum vil bibeholde sin placering.

8. Aleksandar Rakic

Den anden af de to kæmpere ved weekendens main event.

Rakic skal forsøge at komme tilbage på vindersporet efter han i seneste opgør tabte til en tæt kamp til Volkan ozdemir.

Det var blot andet nederlag i karrieren for Rakic, der inden da havde vundet sine 12 seneste opgør, herunder fire i UFC. Man skal faktisk helt tilbage til hans første kamp i karrieren for at finde hans første nederlag.

I weekenden møder han så Anthony Smith, der nok må siges at være karrierens hidtil største udfordring.

Det er dog ikke desto mindre en udfordring han skal bestå, hvis han fortsæt vil stige i placeringerne.

UFC Fight Night: Smith vs. Rakic

Du kan læse meget mere om weekendens UFC stævne, ved at følge vores event side til UFC Fight Night: Smith vs. Rakic.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest