Et nærmere kig på UFC’s sværvægt division

Når Derrick Lewis møder Aleksei Oleinik som weekendens main event, markere det samtidig et opgør mellem to rangerede kæmpere i UFC’s sværvægt division. Derrick Lewis kommer ind som nr. 4, imens Oleinik kommer ind som nr. 10.

For Lewis ligner det måske et lidt farligt opgør. Som nr. 4 vinder han ikke meget på at slå nr. 10, og risikere dermed kun at falde i placeringerne. I stedet burde et revanche opgør mod nr. 5 Junior dos Santos have været kampen at gå efter at lave, for at cementere hvem der ligger forrest af de to. Vinderen af det opgør kunne derefter tillade sig at kigge op mod kampe mod nr. 3 Curtis Blaydes. Forhåbninger om titel kampe ligger nok lidt længere ude i fremtiden for Lewis, men det vender vi tilbage til.

Meget at vinde er der til gengæld for Oleinik, der som nr. 10 med en sejr over nr. 4 kan gøre sig forhåbninger om at komme i top 5, og derfra åbne op for opgør mod Junior dos Santos og føromtalte Curtis Blaydes. Der er til gengæld og brug for at Oleinik skal bevæge sig hastigt fremad på placeringer, da han med sine 43 år nok ikke har mange kampe tilbage på absolut top niveau. Derfor er sejren et must for Oleinik hvis han stadig vil drømme om titel kampe i UFC’s tungeste division.

Et must er det nok ikke helt for Lewis, omend et nederlag vil sætte ham gevaldigt tilbage. Derfor går han da også ind til opgøret med tanke på at det er en yderst vigtigt kamp. Lewis er heller ikke helt ung længere med sine 35 år, så der er ikke råd til mange fejl trin.

Skal Lewis, eller Oleinik for den sags skyld, gøre sig forhåbninger om snart at få en titel kamp, kræver det altså en sejr i weekendens opgør. Derfra står Curtis Blaydes som næste store udfordring, eventuelt sammen med Junior dos Santos, inden kampe mod trioen i front kommer på tale.

Aller øverst regerer mesteren Stipe Miocic, der om ca. to uger møder første udfordreren og tidligere mester Daniel Cormier i deres triologi, i hvad der nok bliver Daniel Cormier’s sidste kamp i karrieren. Vinder Cormier vil der således vente et ledigt bælte til vinderen af revanche opgøret mellem Stipe Miocic og nr. 2 rangeret Francis Ngannou. Samme billede får vi hvis Miocic vinder, for så står selvsamme Ngannou klar som første udfordre. Hvis altså ikke også Miocic beslutter sig for at indstille karrieren.

I så fald vil bæltet under alle omstændigheder være en kamp, hvor Francis Ngannou må stå som den ene af kæmperne. Den mand har ventet så længe på en titel kamp, siden nederlaget i titel kampen til Stipe Miocic, at alle er enige om at det er hans tur efter Miocic og Cormier har kæmpet deres indbyrdes opgør.

I så fald vil det blive Curtis Blaydes der så vil være det bedste bud på en modstander, og her er det så at vinderen af Lewis og Oleinik kan gøre sig forhåbninger om at få en titel kamp.

Der er altså masser på spil for både Derrick Lewis og Aleksei Oleinik ved weekendens UFC main event, så gå ikke glip af kampen som du kan se direkte på Viaplay. Har du ikke allerede et Viaplay abonnement, kan du oprette dig hurtigt og nemt ved at trykke her.

Du kan også klikke ind på vores event side til weekendens UFC event, som du finder her. På event siden kan du i løbet af ugen finde optakter til samtlige kampe på weekendens main card, samt de seneste nyheder relateret til weekendens UFC Fight Night event.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest