Felder vs. dos Anjos: Optakt

Bruce Buffer

Efter mesteren Khabib Nurmagomedovs karrierestop er lightweight divisionen i UFC på ny helt åben, hvor et stærkt felt af kæmpere skal kæmpe om at blive den nye mester.

Navne som Justin Gaethje, Dan Hooker, Dustin Poirier, Tony Ferguson og Conor Mcgregor er alle i spil til næste titelkamp, og flere andre navne som Charles Oliveira og nytilkomne Michael Chandler byder sig til.

Lige uden for top 5, placeret som nr. 7 på ranglisten, finder vi irske Paul Felder som i nat møder Rafael dos Anjos, og set i det perspektiv kan vinderen af nattens main event opgør komme op og blande sig i feltet af udfordrere der skal kæmpe om titlen.

En sejr kan således sikre en kamp mod en af de top placerede kæmpere i divisionen, og derfra kan titelopgør hurtigt blive en realitet.

Der er altså meget på spil for både Felder og dos Anjos, der med henholdsvis 35 og 36 år nærmer sig afslutningen på karrieren, og som jagter en sidste chance for at komme helt til tops i UFC.

Paul Felder

Under normale omstændigheder har vi i nyere tid været mere vant til at se Paul Felder kommentere UFC kampe, end vi har set ham tage del i dem.

Det var også planen at det skulle have været tilfældet ved natten UFC stævne, men efter Islam Makhachev måtte udgå blev Felder hentet ind som erstatning.

Og selvom man havde glædet sig til at se Makhachev, som er et stort navn på vej frem, så kan man godt begynde at glæde sig til at se Paul Felder i aktion.

Er man i tvivl om hvad Felder bringer med sig ind i et UFC bur, så bør man se hans seneste opgør mod Dan Hooker, som godt nok endte i et split decision nederlag, men som var et sandt festfyrværkeri.

Felder er en sand kriger i ringen, som elsker at stå og udveksle slagserier med sine modstandere, noget som har givet ham 10 KO sejre i 22 professionelle opgør.

Han vil helt sikkert gå efter at afslutte dos Anjos på samme vis når de i nat mødes som main event, men skal tage sig i agt for en rigtig dygtig striker i dos Anjos, og ikke mindst de evner som dos Anjos også besidder på gulvet.

Rafael dos Anjos

Tidligere UFC lightweight mester Rafael dos Anjos vender tilbage til lightweight efter at have været rykket op i welterweight tilbage i 2017.

Her han havde i første omgang pæn succes med tre sejre på stribe, inklusiv en sejr over tidligere UFC mester Robbie Lawler. Fire nederlag i de efterfølgende fem opgør, har dog sendt dos Anjos tilbage i lightweight.

Det er måske også en division der passer ham bedre, med tanke på at de bedste og fysisk større kæmpere i welterweight blev for stor en mundfuld.

Med en sejr over nattens modstander Paul Felder kan dos Anjos med det samme markere sig i lightweight divisonen igen, og kan se frem til at overtage Felders plads som nr. 7 på ranglisten.

Det vil åbne op for opgør mod de kæmpere der ligger foran, og derfra vil der ikke være langt til endnu en chance for dos Anjos til at blive UFC mester.

UFC Fight Night: Felder vs. dos Anjos

Nattens main event er et tæt et af slagsen, med en lille favorit værdighed til dos Anjos i følge bookmakerne.

Her har bookmakerne muligvis skævet til dos Anjos sorte bælte i bjj, kontra det lilla som Felder besidder, der gør at dos Anjos, ihvertfald på papiret, har en fordel hvis opgøret ender på gulvet. Dos Anjos har vundet 10 af sine 29 sejre via submission.

Tror man således på at kampen slutter før tid, er en sejr via submission til dos Anjos et godt bud.

Hvis man derimod tror på en KO, så er Felder uden tvivl det bedste bud. 10 af hans 17 sejre er kommet via KO, og Felder selv er kun blevet stoppet en enkelt gang via TKO i sin karriere, som endda var en såkaldt doctor stoppage mod Francisco Trinaldo.

En anden ting som bookmakerne nok har skævet til, er det faktum at Paul Felder kommer ind til opgøret på short notice. Det stiller selvfølgelig nogle spørgsmåltegn omkring Felders cardio, og om den holder til en kamp der går distancen.

Felder er dog top professionel, og det er svært at forestille sig at han ikke møder op til opgøret mod dos Anjos i en eller anden form for kampform.

Det er altså et lige og spændende opgør vi får at se i nat, når irske Paul Felder møder Rafael dos Anjos på main event.

UFC Fight Night: Felder vs. dos Anjos kan ses direkte på Viaplay fra kl. 01.00.

Seneste nyheder

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest