Holm vs. Aldana: UFC’s Bantamweight Division

Holm vs Aldana UFC Women's Bantamweight Division

Amanda Nunes sidder tungt på tronen i UFC’s bantamvægt division, men under hende befinder sig en lang række kæmpere der alle kæmper om at få en titelkamp, inklusiv fire kæmpere der alle skal i kamp ved weekendens UFC Fight Night event.

Main event er et opgør mellem nr. 2 Holly Holm, der møder nr. 6 Irene Aldana, imens co-main event står på et opgør mellem nr. 1 Germaine De Randamie og nr. 4 Julianna Pena.

Få et lille indblik i hvad de to kampe kan betyde for divisionens fremtid, og hvordan de enkelte kæmpere i top 6 står i forhold til at få en titelkamp mod mesteren Nunes.

Mulig titel eliminator på spil

At Amanda Nunes er i en klasse for sig selv, viser sig ikke mindst ved det faktum at hun er såkaldt forsvarende double-champ – med det forstås at hun er mester i to divisioner på samme tid.

Udover at være mester i bantamvægt, er hun nemlig også mester i fjervægt. Og det er netop i fjervægt at hun er sat til at forsvare sit bælte, når hun i december efter planen møder Megan Anderson.

Med det i udsigt ligner det usandsynligt at nogle af kæmperne i bantamvægt får en mulighed for at møde Nunes i år, og de må nok også vente til et godt stykke ind i 2020.

Det åbner til gengæld op for muligheden for at de fire kæmpere i weekenden kan nå at kæmpe igen, før en titelkamp med mesteren bliver en mulighed.

Man kan derfor sagtens forestille sig at vinderne af de to opgør ved main- og co-main event, kommer til at møde hinanden i en slags titel eliminator – altså en direkte kamp om at få retten til at udfordre Nunes om bæltet.

Champ: Amanda Nunes

Mesteren i både bantam- og fjervægt divisionerne. Næste titelforsvar gælder et opgør i fjervægt mod Megan Anderson.

Af den årsag kan vi nok først forvente at se Nunes forsvare sit bantamvægt bælte i løbet af 2021.

Der kan ikke være nogen diskussion om at Nunes er den bedste kvindelige kæmper nogensinde.

1. Germaine De Randamie

Den seneste til at kæmpe om bantamvægt bæltet, da hun i sin seneste kamp tabte til mesteren Nunes.

I weekenden møder hun Julianna Pena, som er den eneste kæmper i top 5 hun ikke har slået (udover Nunes selvfølgelig).

Vinder hun det opgør åbner det op for en revanche kamp mod Nunes, eller et opgør mod vinderen af weekendens main event mellem Holly Holm og Irene Aldana.

2. Holly Holm

Weekendens ene main event kæmper, hvor hun møder Irene Aldana i en kamp der kan få afgørende betydning for den næste titelkamp.

Vinderen placerer sig aller forrest i køen til en titelkamp, men med tanke på at Nunes i december kæmper om sit fjervægts bælte, så kan en titelkamp godt have lange udsigter.

Det ligner mere at vinderen af weekendens main event mellem Holm og Aldana, skal møde vinderen af co-main event mellem Germaine De Randamie og Julianna Pena, om retten til at udfordre mesteren Nunes.

3. Aspen Ladd

En ung fremadstormende kæmper, der uden tvivl har potentialet og evnerne til at blande sig i toppen i mange år frem.

Hendes opgør mod Randamie, hvor hun blev knockoutet allerede efter små 20 sekunder, viste dog også at der stadig skal arbejdes på at blive en bedre og mere moden kæmper.

Det nederlag fulgte hun dog op med en fin sejr over Yana Kunitskaya, og spændende bliver det at se hvem hendes næste modstander bliver.

Et muligt opgør mod Raquel Pennington ligger og lurer.

4. Julianna Pena

Den anden af de to co-main event kæmpere, som nok ikke er et lige så kendt navn som mange af kæmperne omkring hende.

Det skal dog ikke tage noget fra Pena der har stærke sejre over blandt andre Jessica Eye og Cat Zingano.

Møder i weekenden Germaine De Randamie ved co-main event.

5. Raquel Pennington

Det kan måske undre at en kæmper med en rekord liste på 11-8 kan befinde sig så tæt på en titelkamp, specielt med tanke på at Pennington har tabt tre af sine seneste fem opgør.

Det hænger dog sammen med at hun udelukkende møder de aller bedste kæmpere i UFC, hvor hun blandt andet har mødt Nunes, Randamie, Aldana, Holm, og senest besejrede Marion Reneau.

Venter et opgør mod Aspen Ladd i den nærmeste fremtid?

6. Irene Aldana

Den anden main event kæmper har til forskel fra de andre kæmpere i top 6 endnu ikke mødt så mange af de andre top kæmpere, og når hun har er hun som regel endt som taber.

Nederlag til Tonya Evinger, Katlyn Chookagian og Raquel Pennington, imens en sejr over Bethe Correira længe stod som den største sejr.

Senest besejrede hun Ketlen Vieira som på daværende tidspunkt var ubesejret, så kan hun besejre Holly Holm i weekenden vil hun efterhånden have opbygget et fint resume af kæmpere hun har besejret.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest