Hvad kan vi forvente af weekendens UFC main event?

Derrick Lewis

Lad det være sagt med det samme. Vi har mere end bare svært ved at forestille os denne kamp gå fuld tid. Det har vi endda af flere årsager. Men lad os først starte med en kort præsentation af de to main event kæmpere.

Øverst rangeret, og først præsenteret, har vi Derrick Lewis. Et monster af en mand på 201 cm med en hammer af en højre hånd. 23 sejre har han, hvoraf 18 er kommet på knockout, på en rekord liste der derudover tæller 7 nederlag og 1 no-contest. Lewis kommer ind til opgøret som nr. 4 i UFC’s sværvægt division, og kan med en sejr cementere sin plads i top 5, og se frem mod i første omgang Curtis Blaydes og Junior dos Santos, hhv. divisionens nr. 3 og 5. En sejr i det opgør kan sende Lewis mod en ny titelkamp.

Inden det kommer så vidt skal han dog først i gennem en vaskeægte veteran i Aleksei Oleinik. 43 år gammel er han, og kommer ind til opgøret som nr. 10 i UFC’s sværvægt division. Oleinik kan derfor med en sejr tage et gevaldigt spring opad i placeringerne. Hele 73 professionelle kampe er det blevet til, med 59 sejre, 13 nederlag og 1 no-contest til følge. Oleinik er ligesom Lewis en kæmper der forstår at afslutte kampe, omend mere på jorden, end stående. Hele 46 sejre er det blevet til på submission for den garvede Oleinik.

At de to kæmpere forstår at afslutte kampe er en af grundende til vi tror på at kampen bliver afgjort før tid. Interessant er det også at de hver især gør sig bedst i forskellige discipliner i mma. Lewis gør sig bedst stående hvorfra han kan lande sine bomber, imens Oleinik er en dræber på gulvet. Mon ikke at den ene fanger den anden på et tidspunk i løbet af kampen?

At kampen endvidere skal udkæmpes over 5 omgange gør ikke vores tro på resultatet mindre. Lewis har hvad der bedst kan beskrives som en mistænksom gastank, og det bliver spændende at se om han kan holde til 5 omgange, hvis kampen i perioder ender på gulvet. Man kan samtidig godt tillade sig at stille spørgsmåltegn ved Oleinik og hans gastank, med tanke på hans høje alder.

Hvem af de to der ender med at tage sejren, afhænger meget af om kampen forbliver stående, eller om Oleinik formår at få kampen ned på gulvet. Lykkes det er Oleinik så farlig som enhver anden med sine submissions, og så kan det meget vel gå hen og blive en kedelig aften for Lewis.

Lykkedes Lewis til gengæld med at holde kampen stående, ligner han en oplagt vinder. Det er de færreste der kan holde stand mod de slag som Lewis sender afsted, og vi har ikke meget tiltro til at Oleinik kan udbokse Lewis.

Et lille bud på en afgørende fordel i kampen, kunne være den væsentlige størrelses forskel på de to kæmpere. Lewis rækker over to meter, imens Oleinik ”kun” er 1.88. Det kan godt vise sig at være afgørende i forhold til takedown forsøg, scrambles, og i clinch at Lewis umiddelbart er den større, tungere og stærkere af de to.

Kommer kampen ned på gulvet kan man derfor sagtens forestille sig at Lewis vil bruge sin overlegne størrelse til at komme tilbage på benene. Det kunne meget vel være den afgørende fordel der tipper kampen til Lewis fordel i et tæt opgør.

Du kan læse meget mere om weekendens UFC event på vores event side, hvor du finder optakter og seneste nyt. Du kan finde vores event side via forsiden, eller ved at klikke her.

Er du istedet mere interesseret i at læse nogle bud på weekendens andre kampe, kan du læse vores samarbejdspartners spilforslag til weekendens UFC main card kampe, ved at klikke her.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest