Jon Jones smider bæltet – er han på vej op i sværvægt?

Jon Jones

I en kortfattet besked på twitter annoncerede UFC’s letsværvægt mester Jon Jones at han ikke længere vil forsvare sit bælte.

Annonceringen kommer oven på flere måneders kontrakt stridigheder mellem ham og UFC, og sætter punktum for en næsten 10 års total titel dominans for Jon Jones i letsværvægt.

Det lader dog ikke umiddelbart til at Jon Jones har tænkt sig at trække sig fuldstændig og stoppe karrieren.

De sidste par dage har den nu tidligere mester antydet at han muligvis ville være at finde i sværvægt i fremtiden.

For to dage siden skrev Jon Jones dette på sin twitter:

Den besked er ikke til at tage fejl af. Jon Jones kan sagtens se sig selv i sværvægt.

Han fulgte op med endnu et tweet dagen efter, hvor han præciserede hvad det ville kræve før man ville få ham at se i sværvægt.

Ganske enkelt kræver det at UFC viser villighed til at indgå i seriøse kontraktforhandlinger:

Og noget lader allerede til at være gået op i en højere enhed, for allerede kort efter var Jones ude med endnu et tweet, hvori det lyder som om at han og UFC er kommet til en eller anden form for enighed:

Der er altså gode nyheder til fans af sværvægt, og af UFC generelt, der allerede har sagt farvel til Daniel Cormier, og måske også snart skal sige farvel til Stipe Miocic i sværvægt divisionen.

I første omgang vil det dog ikke være om titlen, at Jon Jones gør sit indtog i sværvæt. Det opgør står mellem mesteren Stipe Miocic og Francis Ngannou, der efterhånden har ventet i evigheder på en ny titel chance.

Skulle der dog opstå det scenarie at Miocic indstiller karrieren inden, vil det åbne op for en ledig plads til Jones.

Et opgør mellem Francis Ngannou og Jones er det nok de færreste der ville gøre indsigelser imod. Nogle ville måske kalde på en omkamp mellem Derrick Lewis og Francis Ngannou. Derrick Lewis vandt det første opgør efter en overordentlig tam affære.

Så er der også Curtis Blaydes, der som nr. 3 kun står bag nr. 2 Francis Ngannou, nr. 1 Daniel Cormier, der netop har indstillet karrieren, og selvfølgelig mesteren Stipe Miocic.

Blaydes har dog allerede tabt to gange i karrieren til Ngannou, og må nok vige pladsen hvis en af de største i UFC’s historie gør sig til.

Og en af de største er netop hvad Jon Jones er, hvis han ikke allerede er den største. Kan han tilmed gå op i sværvægt divisionen, og vinde bæltet der. Ja, så bliver det svært at argumentere imod Jon Jones som den bedste fighter nogensinde i UFC.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest