UFC 254: Justin “The Highlight” Gaethje

UFC 254: Justin "The Highlight" Gaethje

Justin Gaethje kalder sig selv for den mest voldelige mand i UFC, og det er med god grund. Den ene knockout efter den anden taler sit tydelige sprog, og er samtidig oprindelsen bag hans nickname – “The Highlight”.

Gaethjes karriere er nemlig det ene highlight efter den andet med vilde knockouts i UFC over så store navne som Michael Johnson, James Vick, Edson Barboza og Donald Cerrone, inden han senest gennembankede Tony Ferguson.

Sejren over Ferguson sikrede samtidig Gaethje UFC’s interim bælte i letvægt, et bælte han hurtigt smed fra sig efter at have fået det overrakt.

Adspurgt hvorfor han smed det svarede Gaethje “I’ll wait for the real one”. For Gaethje gælder nemlig kun en ting, og det er at bevise han er den bedste i verden.

Derfor har han da også gang på gang sagt at en kamp mod Khabib er den eneste der har interesse. Glem McGregor, glem en rematch mod Dustin Porier. Gaethje vil være den bedste i verden, hvilket han nu får muligheden for at bevise han er.

I weekenden møder han nemlig den ubesejrede russer Khabib Nurmagomedov i hvad der i manges øjne er årets helt store kamp.

Det er mester mod mester når letvægt mester Khabib Nurmagomedov møder interim letvægts mesteren Justin Gaethje ved UFC 254.

Vejen til interim titlen

Gaethje kom ind i UFC som ubesejret og med en rekordliste på 17-0, en stime han fortsatte i sin UFC debut hvor han besejrede Michael Johnson via KO i anden omgang.

Dernæst fulgte to nederlag til først Eddie Alvarez og siden Dustin Poirier i to vilde opgør der bølgede frem og tilbage.

Nederlagene kom ikke mindst på baggrund af Gaethjes stil der op indtil da havde sikret ham stor succes, men som på aller højeste niveau endte med at koste ham dyrt.

Hans vilde stil med at storme fremad uden at tænke på risiko og egen sikkerhed, blev udstillet når modstanderne var de bedste i verden.

Man siger ofte at nederlag gør en kæmper bedre, da man lærer mere af sine fejl og nederlag end af sine sejre, og noget kunne ligne at det har været tilfældet hos Gaethje, der siden da har gjort rent bord med fire sejre på stribe.

I disse fire kampe har man set en meget mere kalkulerende Gaethje der stadig går offensivt til værks, men som nu er meget bedre til at undgå skade på sig selv.

Det har været stærkt medvirkende til tre sejre i træk på KO i første omgang over James Vick, Edson Barboza og Donald Cerrone.

Det helt store bevis på Gaethjes udvikling så man dog i hans seneste kamp mod Tony Ferguson, hvor Gaethje over fem omgang gennembankede Ferguson, som nægtede at give op, men som i sidste ende måtte skånes for mere skade af kampdommer Herb Dean.

Den sejr sikrede ham som nævnt tidligere interim bæltet i letvægt, samt en kamp mod mesteren Khabib Nurmagomedov.

UFC 254: Khabib Nurmagomedov vs. Justin Gaethje

Når Gaethje i weekenden møder Khabib Nurmagomedov vil det uden tvivl være karrierens største udfordring, en udfordring han selv mener han er mere end bare i stand til at klare.

Gaethje selv har proklameret at han vil knockoute Khabib, men det store spørgsmål bliver selvfølgelig om han kan undgå at komme i Khabibs wrestling maskine.

Faktum er at ingen endnu er lykkedes med det, men Gaethje har måske nogle evner der adskiller sig fra nogle af Khabibs tidligere modstandere.

Gaethje har selv store kvaliteter når det kommer til wrestling, og kommer faktisk fra en baggrund i netop wrestling inden han blev mma-kæmper.

Han er dertil utrolig dygtig til at scramble på gulvet, og er derfor svær at holde nede, noget som bliver afgørende mod Khabib.

Afgørende bliver det også at Gaethje holder afstand til buret, da Khabib er aller bedst når han kan presse sine modstandere op og ned mod buret.

Om “The Highlight” kan tilføre et highlight over dem alle får vi svaret på i weekenden når han møder Khabib Nurmagomedov i årets kamp ved UFC 254.

Seneste nyheder

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest