Moraes vs. Sandhagen: UFC’s bantamvægt division

Moraes vs. Sandhagen: UFC's bantamvægt division

Weekendens main event gælder et topopgør i UFC’s bantamvægt division, og står mellem nr. 1 rangeret Marlon Moraes, og nr. 4 rangeret Cory Sandhagen.

I bantamvægt divisionens top 5 ligger der et felt af stærke kæmpere der også er på jagt efter muligheden for at tage bæltet i divisionen.

Top 5 består udover de to main event kæmpere ved weekendens UFC Fight Night og mesteren Petr Yan, også af Cody Garbrandt og Frankie Edgar.

Dertil er der også flere kæmpere uden for top 5 som hurtigt kan blande sig i toppen, herunder Jose Aldo, Jimmie Rivera, Pedro Munhoz og måske Dominick Cruz hvis han stadig har mere i sig.

Der er altså ikke råd til mange fejltagelser hvis man vil gøre sig gældende i UFC’s bantamvægt division, og gøre sig forhåbninger om at vinde bæltet.

Champ: Petr Yan

Petr Yan vandt det ledige bælte i bantamvægt divisionen, efter den tidligere mester Henry Cejudo indstillede karrieren.

Det gjorde han med en stærk præstation mod Jose Aldo, der blev besejret via TKO i femte omgang.

Mesteren er 15-1 i sin professionelle karriere, hvortil han fortsat er ubesejret i UFC.

Med sine blot 27 år er der mange gode år i Yan endnu, og han kan allerede se frem til at skulle møde en ekstrem stærk udfordrer når han for første gang skal forsvare sit UFC bantamvægt bælte.

Umiddelbart ligger et opgør med Aljamain Sterling lige for, men også andre kæmpere i top 5 står klar, ikke mindst Cody Garbrandt der har et stort navn i UFC.

1. Marlon Moraes

Nærmeste udfordrer på ranglisten er en af weekendens to main event kæmpere, som med en sejr over Cory Sandhagen i weekenden kan tage et stort skridt mod en titelkamp.

I sin seneste kamp besejrede Moraes Jose Aldo, imens han før det tabte sin hidtil eneste titelkamp i UFC til Henry Cejudo.

En titelkamp vil han helt sikkert gerne være en del af igen, og det kræver i første omgang en sejr over Sandhagen i weekenden.

2. Aljamain Sterling

I manges øjne det umiddelbare bud på den næste udfordrer til Petr Yans bantamvægt bælte.

Det kommer ikke mindst på baggrund af den dominerende præstation han lagde for dagen i hans seneste opgør, hvor han allerede efter besejrede Cory Sandhagen via submission på under to minutter.

Aljamain Sterling kan dog hurtigt se sig overhalet indenom, hvilket kan ende med at han må tage endnu et opgør mod en af de andre kæmpere i top 5.

Taget i betragtning at Sterling ligger en placering under Moraes, og at Moraes tidligere har besejret Sterling via KO, så kunne en rematch mellem de to meget vel blive en realitet.

3. Cody Garbrandt

Cody Garbrandt er et af de helt store navne i UFC, noget som meget vel kan ende med at give ham titelkampen mod Petr Yan foran Aljamain Sterling.

Den tidligere bantamvægt mester kom ind som lyn og torden i UFC, hvor han knockoutede alt og alle til højre og venstre, hvilket landede ham en titelkamp mod Dominick Cruz, et opgør han vandt på point efter fem eksplosive omgange.

Siden da led karrieren dog et gevaldigt knæk, da han først i to omgang blev knockoutet af TJ Dillashaw, inden han også tabte på KO til Pedro Munhoz.

Det var tydeligt noget ikke var helt afstemt for den tidligere mester, men de problemer føler han selv har løst nu.

At han måske er på vej tilbage til titelform så man da også senest hvor han besejrede Raphael Assuncao med en vil KO.

Garbrandt leger derudover også med tanken om at rykke ned i vægt for at møde mesteren i fluevægt Deiveson Figueiredo.

4. Cory Sandhagen

Den anden main event kæmper ved weekendens UFC FIght Night event, var senest i kamp tilbage i juni hvor han tabte allerede små to minutter til Aljamain Sterling.

Helt sikkert ikke hvad Sandhagen hverken havde håbet eller forventet, og med god grund. Sandhagen kom ind til opgøret mod Sterling som ubesejret i UFC og med en rekord liste på 12-1.

Nederlaget til Sterling må have gjort ekstra ondt med tanke på at Sandhagen med en sejr, med stor sandsynlighed havde været næste udfordrer til Petr Yans bælte.

I stedet venter nu en anden hård modstander i Marlon Moraes som selv ligger godt til i forhold til at få en titelkamp.

Kan Sandhagen besejre Moraes vil han altså stå foran Moraes, og dermed stille sig helt op foran i køen af udfordrere til bantamvægt titlen.

5. Frankie Edgar

Der er ingen tvivl om at Frankie Edgar en dag vil havne i UFC’s Hall of Fame som en af promoveringens helt store legender.

38 årige Edgar er på jagt efter karrierens nok sidste forsøg på at vinde UFC guld, denne gang i UFC’s bantamvægt division.

Tidligere i karrieren har Edgar været letvægt mester, og haft titelkampe i featherweight divisionen.

Nu gælder det så bantamvægt hvor Edgar har fået en blændende start ved at slå Pedro Munhoz i et tæt og vildt opgør.

Hvad den nærmeste fremtid byder på er endnu uklart, men sikkert er det at det bliver spændende at følge den aldrende tidligere UFC mester gøre et sidste forsøg på at et UFC bælte.

Seneste nyheder

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest