Optakt: Colby Covington vs. Tyron Woodley

UFC nummerpige

Der er ingen tvivl om at weekendens opgør mellem de to tidligere UFC Weltervægt mestre, Colby Covington og Tyron Woodley, er et af årets helt store opgør.

Det skyldes ikke mindst den historie som de to kæmpere har med hinanden, helt tilbage fra deres tid som holdkommerater i American Top Team, men selvfølgelig også at opgøret er mellem to af weltervægt divisionens bedste navne.

Hvad kan vi forvente af kampen?

Forventningen er helt sikkert at Colby Covington víl være den aggresive og fremadgående kæmper, og Tyron Woodley som den afventende counter striker, der tålmodigt vil vente på chancen ved at holde distancen.

Covington vil kæmpe opgøret som han plejer, med et stort output i sin striking, og med masser af takedown forsøg, og herfra skal Woodley forsøge at finde åbningerne og lande de slag der kan gøre skade på Covington.

Nøgler til sejr

For Covington er opskriften simpel. Han skal lukke distancen til Woodley og få ham til at arbejde op af buret, nede på gulvet, og ved at holde et højt output af slag når kampen foregår stående.

For Woodley gælder det om at undgå at kampen bliver kæmpet på Covington’s præmisser, hvor han i så fald vil finde sig selv op af buret, og i konstant forsvar mod takedowns.

Lykkedes Woodley ikke med det, kan kampbilledet meget hurtigt komme til at ligne det man så i hans opgør mod Kamaru Usman og Gilbert Burns, og så bliver det hurtigt en meget lang aften for Woodley.

Han skal holde distancen til Covington, hvorfra han kan forsøge at lande de hårde kontra slag

Favoritværdigheden ligger hos Colby Covington

Kigger man på odds og favorit værdigheden, så er der ikke meget tiltro til at Woodley kan holde Covington fra at gøre, hvad de fleste forventer han vil gøre.

Ikke mindst Woodley’s to seneste kampe der er endt i klare nederlag, gør at mange tror at Woodley efterhånden er ved at være i sin karrieres efterår.

Samtidig har Covington i de senere år kun et enkelt nederlag, tilbage i december i en kamp om titlen mod Kamaru Usman.

Godt nok tabte han det opgør, men Covington havde stor ære af kampen, ihvertfald langt større end Woodley havde da han mødte Usman.

Udover nederlaget til Usman har Covington ellers været dominerende i sine opgør, noget som mange forventer han også vil være i opgøret mod Woodley.

Vi tror dog stadig på et tæt opgør mellem de to, ikke mindst set i lyset af det fjendskab i mellem dem, som helt sikkert vil påvirke kampen på den ene eller anden måde.

For begge kæmpere gælder det derfor om at holde følelserne i check, og holde hovedet koldt, for det vil helt sikkert skade deres vinderchancer hvis de ender med at kæmpe med følelserne i stedet for med hovedet.

Hvem der vinder kan du følge fra kl. 02.00 i nat direkte på Viaplay.

Få flere nyheder fra UFC Fight Night: Covington vs. Woodley

Få de seneste nyheder fra weekendens UFC event via vores event side for UFC Fight Night: Covington vs. Woodley.

Klik ind på vores event side nedenfor, eller klik her for at holde dig opdateret på weekendens UFC event.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest