Optakt: UFC 253

Bruce Buffer

To titelkampe er på programmet når først Dominick Reyes og Jan Blachowicz kæmper om det ledige UFC Light Heavyweight bælte ved co-main event, inden UFC Middleweight mester Israel Adesanya sætter sit bælte på spil mod Paulo Costa.

Vi kigger derfor nærmere på de to titelkampe, og på de fire kæmpere der skal fordele de to bælter imellem sig.

Dominick Reyes vs. Jan Blachowicz

Første titelkamp på programmet står mellem amerikanske Dominick Reyes og polske Jan Blachowicz.

Reyes kommer ind til opgøret med en rekord liste på 12-1 (7 KO, 2 sub, 3 dec), med nederlag i sin seneste kamp, hvor han tabte et tæt opgør mod mesteren Jon Jones.

Blachowicz kommer ind til opgøret med en rekord liste på 26-8 (7 KO, 9 sub, 10 dec), med syv sejre i sine seneste otte kampe.

Kampen er et opgør om det ledige UFC Light Heavyweight bælte, som er blevet ledigt efter at mesteren Jon Jones har vacated sit bælte og er rykket op i heavyweight.

Dominick Reyes

Dominick Reyes er nok den mand der har været tættest på at besejre Jon Jones, men måtte se sig slået i sidste ende efter en tæt titelkamp over fem omgange.

Siden har Jones forladt light heavyweight for i stedet at gå op i heavyweight, og det efterlader divisionen uden en mester, og dermed med en kamp om det ledige bælte.

At Dominick Reyes er en af de to der skal kæmpe om det ledige bælte giver sig selv, både med tanke på hans præstation i kampen mod Jones, men ikke mindst på baggrund af de tolv kampe i træk han havde vundet inden da.

Reyes slog stærke navne som Jared Cannonier, Ovince Saint Preux, Volkan Ozdemir og tidligere UFC mester Chris Weidman på sin vej mod en titelkamp mod Jones.

Reyes er på forhånd udråbt som en forholdsvis stor favorit til kampen, men skal være mere end bare varsom over for en rutineret kæmper i Jan Blachwicz, der i sin senere tid i UFC har udviklet sig til en af de bedste light heavyweight’s i verden.

Jan Blachowicz

Med tre sejre på stribe, og med syv sejre i sine seneste otte kampe, er der god grund til at Blachowicz i weekenden befinder sig i en titelkamp.

Det lå allerede i kortene efter hans sejr over Corey Anderson, som han besejrede med en brutal knockout i første omgang.

Blandt tilskuerne den aften var mesteren Jon Jones, der egentligt var tiltænkt at skulle kæmpe mod Anderson, havde han vundet kampen over Blachowicz.

Sådan gik det ikke, og i stedet var det Blachowicz der var tiltænkt som udfordrer til Jones’ bælte.

Ugen forinden havde selvsamme Jones besejret Dominick Reyes, og scenen var derfor sat til et opgør mellem mesteren Jones og Blachowicz.

Jones har dog sidenhen forladt light heavyweight, for istedet at rykke op i heavyweight. Det skal dog ikke tage en titelkamp fra Blachowicz, og derfor kæmper han om det ledige UFC Light Heavyweight bælte i en kamp mod Dominick Reyes.

Reyes vs. Blachowicz: Hvad kan vi forvente

I optakten til kampen har begge kæmpere annonceret at de går efter at afslutte den før tid – noget som de da begge to også er mere end bare i stand til.

Man kan derfor sagtens forestille sig en kamp der ikke går fuld tid, og at vinderen derfor skal findes hos den af de to kæmpere der finder de bedste åbninger, og som formår at udnytte mulighederne når de opstår.

Reyes ligner umiddelbart kæmperen med fordelen i fodarbejde og teknisk striking, hvor han især er ekstrem dygtig til at finde gode vinkler på sine modstandere.

Blachowicz fordel ligger måske i styrken, som kan være afgørende i clinch og wrestling, og på papiret ligner det også han har en fordel hvis kampen ender på gulvet, hvor han har et sort bælte i BJJ, kontra et blåt bælte hos Reyes.

Interessant bliver det derfor at se om Blachowicz vil forsøge at komme ind på kroppen af Reyes, og om han vil forsøge sig med takedowns.

Vælger han istedet at stå fra distancen og udveksle kombinationer med Reyes, er vores forsigte bud at det godt kan blive en svær kamp for Blachowicz.

De to kæmpere vil nok fra kampens start se hinanden lidt ad, inden at de som kampen skrider frem vil åbne mere op for kombinationerne og tage flere chancer.

Man kan dog ikke udelukke den tidlige knockout, da både Reyes og Blachowicz har masser af knockout power.

Israel Adesanya vs. Paulo Costa

Main event ved UFC 253 står mellem mesteren Israel Adesanya og udfordreren Paulo Costa, i en af årets mest imødesete opgør.

Det er faktisk kun anden gang i UFC’s historie at der er et bælte på spil i mellem to ubesejrede kæmpere.

Kampen har alt hvad man kan ønske sig: to ubesejrede kæmpere, den ene mester, den anden udfordrer, de kan ikke fordrage hinanden og med potentielt fem omgange, er der lagt op til det helt store festfyrværkeri.

I weekenden får vi så det endegyldige svar på hvem der er den ultimative mester af de to ubesejrede kæmpere.

På forhånd er Adesanya udråbt som bookmakernes favorit, hvor de nok har sat spørgsmålstegn ved Costa’s gastank, og om den kan holde til fem omgange med en striking mester som Adesanya.

Omvendt bliver det lige så interessant at se om Adesanya kan undgå at komme under voldsomt pres fra Costa, og om han kan undgå at blive ramt af Costa’s mange hårde kombinationer.

Israel Adesanya

Når mesteren træder ind i buret for at møde udfordreren Paulo Costa, kan det meget vel blive den største udfordring i hans karriere.

Der er ingen tvivl om at Costa kommer for at slås, og at han vil presse Adesanya på en måde han nok ikke har prøvet før.

Indtil videre i hans karriere har Adesanya dog altid fundet en udvej, hvilket hans ubesejrede rekord liste vidner om.

Adesanya skal forsøge at kæmpe kampen på sine præmisser, ved at holde distancen og være hurtig og præcis med sine kontra slag – præcis som vi kender ham.

Adesanya er måske den bedste tekniske striker i hele UFC, så får han held med at holde Costa på afstand, kan det meget vel blive en kamp hvor Adesanya langsomt, men sikkert, vil vinde omgang efter omgang med sin præcise striking.

Kan han endda få Costa ud på dybt vandt, med en gastank der langsomt bliver tømt som man så det i Costa’s opgør med Romero, så kan det også meget vel ende i at Adesanya afslutter en træt Costa før tid.

Paulo Costa

Der kan ikke være nogen tvivl hos nogen om, at Paulo Costa mener det seriøst når han træder ind i buret.

Kun i hans seneste kamp mod Yoel Romero befandt Paulo Costa sig i en tredje omgang, og for første gang oplevede han at gå tiden ud.

Costa er eksplosiv, hårdt slående, og sætter et vanvittigt tempo med konstant pres på sine modstandere.

Kampen mod Romero viste dog også at der er grænser for galskaben, da Costa virkede trættere og trættere som tredje omgang skred frem.

Nøglen for Costa bliver at holde presset på Adesanya, men passe på med ikke at brænde ud efter de første par kampe.

Vil man se Costa som man plejer, med fuld fart fremad, og med konstant pres til han enten vinder på KO eller selv gasser ud? Eller vil man se en mere konservativ tilgang?

Spændende bliver det også at se om Costa vil forsøge at tage kampen til gulvet, hvis han finder det nødvendigt. Indtil videre har han kun forsøgt et enkelt takedown i UFC, men på papiret ligner det at han har en fordel på gulvet i forhold til Adesanya.

Adesanya vs. Costa: Hvad kan vi forvente

Den her kamp kan umuligt skuffe. Der er ingen chance for at vi får en gentagelse af Adesanya og Romero at se, da det er helt sikkert at Costa vil presse fremad.

Her bliver nøglen om Adesanya kan holde distancen, og fra ydersiden bruge sine fantastiske tekniske evner, eller om Costa kan komme ind på kroppen af Adesanya og lande sine tunge og afgørende slag.

Et frisk bud er at Costa på et tidspunkt vil forsøge at få kampen ned på gulvet, og det kan hurtigt vise sig afgørende hvem der får held til i Costa’s tilfælde at få kampen ned på gulvet, eller i Adesanya’s tilfælde at holde kampen stående.

Det er simpelthen et umuligt opgør at spå om, men skal vi komme med et umiddelbart gæt, så må det være at kampen slutter før tid.

Om det så bliver Costa der fanger Adesanya, eller om Adesanya kan afslutte Costa, det må tiden vise.

Er man en rigtig fight nørd kan vi klart anbefale at se Dan Hardy’s breakdown af kampen. Det er et lidt langt indslag (ca. en time), men giver et super godt indblik i alle de små detaljer i kampen der er værd at holde øje med.

Husk du kan se UFC 253 direkte på Viaplay fra kl. 04.00 natten til søndag.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest