Optakt UFC Fight Night: Smith vs. Rakic

UFC kasket

Main event ved UFC Fight Night: Smith vs. Rakic står på et opgør mellem to af light heavyweight’s top kæmpere i Anthony Smith og Aleksander Rakic.

Vi kigger på de to respektive kæmperes chancer i opgøret, og kommer med et bud på kampens forløb.

Anthony Smith (5) vs. Aleksandar Rakic (8)

Efter næsten 10 års titel dominans af Jon Jones, har mesteren besluttet sig for at smide sit bælte og rykke op i heavyweight, hvilket efterlader light heavyweight divisionen uden en mester.

I første omgang bliver en kamp om det ledige bælte ikke med hverken Anthony Smith eller Aleksandar Rakic, da der er andre kæmpere der står foran dem. 

Du kan læse mere om hvordan divisionen ser ud efter Jon Jones smed sit bælte, og hvem der står til at få en kamp om det ledige bælte her.

Vejen til et titelkamp er dog ikke så lang igen for de Smith og Rakic, men sejren er et krav hvis håbet om en titelkamp i den nærmeste fremtid skal holdes i live.

Anthony Smith (5)

Anthony Smith har for nylig været i kamp om titlen, i et opgør mod Jon Jones tilbage i marts 2019, et opgør han tabte klart over 5 omgange via decision.

Han fulgte det nederlag op med en stærkt præstation og sejr over Alexander Gustafsson, der blev afsluttet via submission i fjerde omgang.

Derfor var vejen da også banet for Smith, der med en sejr i sin næste kamp mod Glover Teixeira, ville nærme sig en ny chance for en titelkamp.

På overraskende vis fik han dog tørre tæsk i det opgør af den 40-årige brasilianer, der stoppede Smith før tid kort inde i 5. omgang.

Derfor ligger Teixeira nu over Smith, og ligner en mand der skal møde vinderen af opgøret om det ledige bælte – hvis han da lige slår Thiago Santos i deres opgør til september.

For Smith gælder det altså om at komme tilbage på sejrs sporet, så han kan holde fast i de fire kæmpere foran ham, og være klar til at kunne slå til når muligheden byder sig.

UFC nummerpige

Aleksandar Rakic (8)

Aleksandar Rakic kommer ligesom sin modstander ind til opgøret ovenpå et nederlag i hans seneste kamp, hvor han tabte et tæt opgør via split decision til Volkan Ozdemir.

Før det var han ellers på noget af en stime med 12 sejre i træk, hvor især hans seneste sejr over Jimmy Manuwa gav genlyd, da han med et perfekt spark til hovedet knockoutede Manuwa i første omgang.

Rakic er en forholdsvis ung fighter med sine 28 år, og man kan derfor forvente udvikling fra kamp til kamp. Det får han dog også brug for når han møder en top kæmper i Anthony Smtih.

Med en sejr vil Rakic kunne overhale Smith på ranglisten, og vil derfra finde sig selv rigtig tæt på en titelkamp.

Bud på kampens forløb

Det ligner umiddelbart et rigtig tæt opgør, mellem to top kæmpere.

Skulle man give en fordel i striking, har Rakic måske et lille plus, omend det er tæt. På gulvet ligner det dog en mere klar fordel til Smith, der besidder et sort bælte i BJJ, mod et lilla bælte for Rakic.

Smith har da også flere gange i karrieren vist eksempler på sin kunnen på gulvet, blandt andet med store sejre over Gustafsson og Volkan Ozdemir.

Vores bud er derfor at Anthony Smith vil forsøge at få kampen ned på gulvet, hvorfra han vil forsøge at afslutte den.

Aleksandar Rakic derimod vil forsøge at holde kampen stående, hvorfra han føler sig mest tilpas. 9 sejre på knockout ud af forløbig 12 sejre taler sit tydelige sprog om en kæmper der er yderst farlig i sin striking.

Kampens vinder kan derfor sagtens blive fundet ved hvem af de to kæmpere der får held med taktikken – får Smtih kampen til gulvet, eller kan Rakic holde den stående?

Få svaret når UFC Fight Night: Smith vs. Rakic finder sted natten til søndag d. 30 august.

Vil du have flere nyheder fra UFC Fight Night: Smith vs. Rakic, så klik ind på vores event side:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest