Ortega vs. Jung: Optakt

Bruce Buffer

I nat går det løs ved UFC Fight Night: Ortega vs. Jung, når Brian Ortega møder Chan Sung Jung som main event.

Vi bringer derfor en lille optakt til nattens stormøde der står på et opgør i toppen af featherweight divisionen, og som for vinderens vedkommende meget vel kan betyde at der er et bælte på spil i næste kamp.

Chan Sung Jung

Chan Sung Jung, The Korean Zombie, er uden tvivl en regulær publikums favorit, som ikke mindst skyldes den kampstil han ligger for dagen, hvor der aldrig bliver taget et skridt baglæns.

Sådan har det været fra hans første dag i UFC, hvor han startede ud med en nasty twister submission over Leonard Garcia, dernæst knockoutede Mark Hominick med en perfekt counter efter kun syv sekunder, inden han også submittede et stort navn i Dustin Poirier.

De sejrede landede ham en titelkamp mod daværende mester Jose Aldo, en kamp der desværre for The Korean Zombie blev tabt via TKO i fjerde omgang.

Efter den kamp skulle der gå næsten fire år, før vi igen fik set Chan Sung Jung i kamp, en kamp som blev vundet over Dennis Bermudez via KO i første omgang.

Derpå fulgte en kamp der med det samme blev en UFC klassiker mod Yair Rodriguez. I et vildt og tæt opgør havde dommerne Jung foran på point, så alt hvad han behøvede var bare at gå tiden ud for at sikre sig sejren.

Men med en vanvittigt KO af Yair blev Jung sendt i gulvet i det aller sidste sekund af opgøret, og måtte istedet se sig selv som den tabende part.

Nederlaget er dog blevet fuldt godt op, da Jung siden har besejret først Renato Moicano og senest Frankie Edgar via TKO.

Det er altså en kæmper der er godt på vej mod den absolutte top i divisionen, hvor han endnu en gang vil gøre sig forhåbninger om at få chancen i en titelkamp.

Skal man sige en ting om Jung, så er det værd at nævne den forskel man har kunnet se fra hans første tid i UFC, og frem til nu.

I hans først tid var Jung meget vild og aggresiv i sin stil, noget som gjorde ham til en publikums favorit og gav ham store sejre, men som også gjorde at han lidt for ofte selv blev ramt.

Den dag i dag er det en meget mere tålmodig Jung man ser, noget som bestemt ikke har gjort ham til en mindre farlig kæmper – tværtimod.

Brian Ortega

Brian Ortega og hans tid i UFC kan ikke andet end at beskrives som fantastisk, og han kommer ind til weekendens kamp mod Chan Sung Jung med en rekord liste i UFC på seks sejre, et nederlag og en no contest.

De seks sejre er alle kommet før tid, og den ene no contest Ortega har i UFC var originalt også en sejr før tid, men blev senere erklæret en no contest.

Den stime af sejre landede ham en titelkamp tilbage i 2018 mod daværende mester Max Holloway, en kamp han tabte via TKO, og er det eneste nederlag i Ortegas karriere.

Siden nederlag til Holloway har vi ikke set Ortega i aktion, men i weekenden vender han tilbage når han møder The Korean Zombie, Chan Sung Jung, som main event ved UFC Fight Night: Ortega vs. Jung.

Udover sin no contest kamp mod Mike De La Torre, og nederlaget til Max Holloway, har Ortega stærke sejre over Thiago Tavares, Diego Brandao, Clay Guida, Renato Moicano, Cub Swanson og senest Frankie Edgar, som alle er blevet stoppet før tid.

Ortega er pt. rangeret som nr. 2 på UFC’s featherweight rangliste, hvor kun manden der gav ham karrierens eneste nederlag, samt mesteren Volkanovski ligger højere oppe.

Med en sejr i weekenden skal meget gå galt hvis ikke Ortega skal finde sig selv i en titelkamp i den nærmeste fremtid.

Ortega vs. Jung

Når de to kæmpere natten til søndag møder hinanden, er der andet på spil end en potentiel titelkamp, omend udsigten til en potentiel titelkamp helt sikkert vil veje tungere.

I optakten til opgøret har der været ondt blod i mellem de to kæmpere, som stammer fra en episode hvor Ortega stak en i Jungs følge en lussing, noget som Jung efterfølgende har svoret hævn for.

Drama uden for buret giver altid lidt ekstra til kampe, hvilket gælder hvilken som helst sportsgren. Det bliver spændende at se hvad det får af betydning for selve kampen, hvis nogen.

På forhånd er Jung udpeget som favoritten i følge bookmakerne, og de har måske skævet til at Ortega har det med at starte langsomt, og flere gange i sin tid i UFC at have været på vej mod et nederlag, inden han fik stoppet sine modstandere.

Den tilgang er der bestemt ikke råd til imod så farlig en kæmper som Jung, som tilmed ligner en kæmper der har lagt flere niveauer til sit game, siden han vendte tilbage til UFC i 2017.

Det er to kæmpere der kan mange af de samme ting, men hvor Jungs boksning som har været i rivende udvikling, ligner en fordel for zombien.

Uanset hvem der vinder opgøret, er vores bud at kampen ikke går fuld tid. Jung har stoppet 14 af sine 16 sejre før tid, imens Ortega har stoppet 10 af sine 14.

Med potentielt fem runder, og med dramaet udenfor buret der kan spille en rolle, så tror vi på at kampen stoppes før tid.

Resten af fight kortet byder på flere andre interessante opgør, og du kan her se en præsentation af nogle af de kæmpere du bør holde et ekstra øje med når det gør løs natten til søndag:

Nattens UFC Fight Night: Ortega vs. Jung kan som altid ses direkte på Viaplay. Se med fra kl. 23.00.

Seneste nyheder

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest