Ortega vs. Jung: UFC’s featherweight division

Ortega vs. Jung: UFC's featherweight division

Weekendens main event opgør står i UFC’s featherweight division, og er et opgør mellem Brian Ortega og Chan Sung Jung.

Begge kæmpere kan med en sejr bringe sig helt tæt på en titelkamp, noget som de begge har prøvet før med nederlag til følge.

Ortega tabte sin seneste, og eneste, kamp i karrieren, i en titelkamp mod daværende featherweight mester Max Holloway.

Chan Sung Jungs titelkamp skal vi helt tilbage til 2013 for at finde, hvor Jung tabte mod daværende mester Jose Aldo.

Udover de to main event kæmpere ved weekendens UFC Fight Night event, er der et tungt felt af stærke kæmpere i featherweight divisionen.

Se bare på top 5 der også indeholder Max Holloway, Zabit Magomedsharipov og Yair Rodriguez foruden Ortega og Jung.

Dertil er der også flere stærke kæmpere lige uden for top 5, hvor ikke mindst Calvin Kattar står på spring, men også andre spændende kæmpere som Arnold Allen, Jeremy Stephens og Dan Ige.

Champ: Alexander Volkanovski

UFC’s featherweight mester Alexander Volkanovski tog bæltet fra daværende mester Max Holloway med en fortjent sejr tilbage i december 2019 ved UFC 245.

Den sejr fulgte han op med endnu en sejr, da de to mødtes i en rematch i juli ved UFC 251.

Den sejr var dog langt fra lige så overbevisende som den første, og mange er af den overbevisning at Max Holloway vandt sit tabte bælte tilbage den aften.

To sejre i træk over Holloway gør dog helt sikkert at Volkanovski kan se frem mod nye udfordrere til sin titel.

Her kan et opgør mod vinderen af weekendens main event mellem Brian Ortega og Chan Sung Jung meget vel blive en realitet, ligesom Zabit Magomedsharipov også er et stærkt bud.

1. Max Holloway

Længe anset som den bedste featherweight i UFC historien, men to tætte nederlag i træk til den nye mester Alexander Volkanovski har sat lidt ridser i lakken.

Holloway er stadig kun 28 år og det er svært ikke at forestille sig at han en dag igen bliver UFC mester.

I første omgang venter nye udfordringer for Holloway, der nu må kigge efter kampe mod modstandere der ligger under ham.

Her kan alle potentielt være i spil, men skal vi komme med et bud på et fedt opgør bliver det en kamp mod Yair Rodriguez.

Også Zabit Magomedsharipov kunne være en kæmpe kamp, men vi har en lille fornemmelse af at Zabit meget vel kan blive næste udfordrer til bæltet.

2. Brian Ortega

Den første af de to main event kæmpere som i weekenden møder Chan Sung Jung ved UFC Fight Night: Ortega vs. Jung.

Ortega kan med en sejr med stor sandsynlighed se frem til en kamp om bæltet i sit næste opgør, så der er meget på spil for Ortega når han i weekenden træder ind i buret.

Senest han var i kamp var rent faktisk en titelkamp, en kamp han tabte til daværende mester Max Holloway helt tilbage i december 2018.

Nu er Ortega tilbage på jagt efter endnu en chance for at få et UFC bælte, og skal det ske i nærmeste fremtid kræver det en sejr i weekenden over Chan Sung Jung.

3. Zabit Magomedsharipov

Det er efterhånden ved at være noget tid siden vi har set Zabit Magomedsharipov i kamp, hvor vi skal helt tilbage til november 2019 for at finde hans seneste, en kamp han vandt i et vildt opgør over Calvin Kattar.

Sejren over Kattar var Zabits sjette i lige så mange UFC kampe, og Zabit er nu oppe på fjorten sejre i træk, med en total rekord liste på 18-1.

Zabit har en unik stil der gør ham utrolig underholdende at se, så hvem end han møder i sit næste opgør er det noget man helt sikkert bør se.

Det kunne meget vel gå hen og blive et opgør om UFC’s featherweight bælte mod mesteren Alexander Volkanovski.

4. Chan Sung Jung

Den anden main event kæmper ved weekendens UFC Fight Night, kendes nok bedre under kaldenavnet The Korean Zombie.

Jung kom ind i UFC for efterhånden mange år siden, og viste sig hurtigt at blive lidt af en publikums favorit med sin vilde stil.

Tre sejre på stribe indledte han sid tid i UFC med, hvilket landede ham en titelkamp mod daværende mester Jose Aldo som Jung tabte til via TKO.

En efterfølgende skulderskade og værnepligt i hjemlandet holdte Jung ude af UFC i godt og vel fire år.

Siden Jung vendte tilbage i 2017 er han gået 3-1 i UFC, og kæmper lige nu for endnu en mulighed for et UFC bælte.

I weekenden får han en stor mulighed hvor han møder Brian Ortega, hvor Jung med en sejr kan placerer sig i direkte linje til en titelkamp.

5. Yair Rodriguez

Har man ikke allerede set Yair Rodriguez knockout af Chan Sung Jung i aller sidste sekund af deres møde, så har man misset et af de helt store øjeblikke i UFC.

Rodriguez har befundet sig i periferien af den aller øverste top i divisionen i noget tid, men går måske af og til lidt under radaren.

Seks sejre på stribe indledte han sin UFC karriere med, inden han løb ind i et TKO nederlag til Frankie Edgar.

Dengang var han ikke mange sejre fra en titelkamp, og med en stærke sejre via føromtalte KO af Chan Sung Jung, samt en hårdt tilkæmpet sejr over Jeremy Stephens, siden han tabte til Edgar, er Yair igen ikke langt fra en titelkamp.

Originalt var han tiltænkt en kamp mod Zabit Magomedsharipov i slut august, en kamp som med stor sandsynlighed havde fungeret som en slags titel eliminator, men måtte trække sig fra den kamp grundet en skade.

Yair er fortsat opsat på et opgør mod Zabit, og han vil helt sikkert håbe at få det opgør inden et opgør mellem Zabit og Volkanovski bliver en realitet.

6. Calvin Kattar

Calvin Kattar er lidt en bobler på listen, men vi har ham med fordi han meget hurtigt kan komme op og blande sig i toppen.

Kattar har vundet sine seneste to opgør, hvor det seneste over Dan Ige var et super opgør på et højt niveau, og hvor Kattar med en fortjent sejr viste sit store potentiale.

Med sejre over flere af sine omkring liggende mostandere vil Kattar helt sikkert kigge opad på ranglisten for at finde sin næste modstander.

Her er der allerede flere opgør mere eller mindre på plads, blandt andet med weekendens main event, så Kattar må nok væbne sig med tålmodighed og se hvordan divisionen udvikler sig.

Seneste nyheder

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest