Overeem vs. Sakai: Et kig på sværvægt divisionen

Overeem vs. Sakai: et kig på heavyweight divisionen

Meget er sket i UFC’s sværvægt ind over de seneste mange måneder. Ngannou cementerede sin contender status med en voldsom knockout over Rozenstruik, og Miocic forsvarede sit bælte mod Cormier, der efterfølgende indstillede karrieren.

Dertil kommer at at Jon Jones har smidt sit bælte i letsværvægt, og er rykket op i sværvægt divisionen.

Ved weekendens main event mødes to andre sværvægt kæmpere, når UFC legenden Alistair Overeem skal forsvare sin placering som nr. 6 på ranglisten imod nr. 9 Augusto Sakai.

Vi har derfor taget et kig på divisionens top 9 for at se på hvilke opgør vi har i vente, og hvordan UFC’s sværvægt division kommer til at se ud i fremtiden.

Stipe Miocic vs. Francis Ngannou

Alt for længe har Fancis Ngannou ventet på en titelkamp, men med trilogien mellem Miocic og Cormier ovre, kan sværvægt divisionen nu bevæge sig fremad igen.

Derfor ligner det at næste opgør om titlen i UFC’s sværvægt division bliver et opgør mellem mesteren Stipe Miocic og nr. 1 contender Francis Ngannou.

Det vil i så fald være en gentagelse af det titelopgør de udkæmpede ved UFC 220, hvor Miocic forsvarede sit bælte via en klar decision over fem omgange.

Jon Jones byder ind på en titelkamp

Det store spørgsmål efter Jon Jones annoncerede at han ville rykke op i sværvægt, har været hvem hans næste (og første) modstander i sværvægt bliver.

Jones selv har et bud – ham selv.

I en serie indlæg på twitter, har Jones for nylig givet sine grunde til at han bør få en titelkamp mod mesteren Miocic før Ngannou.

For det første mener Jones at Miocic ikke vil, eller bør, møde Ngannou igen, fordi det første opgør i mellem dem ikke var særlig tæt.

Det følger han op med at sige at Miocic har mere at tabe end at vinde, på at tage en rematch med Ngannou.

Det kan man være enig eller uenig i, men hvis Miocic endnu engang slår Ngannou, som lige nu er anset som den farligste udfordrer, så vil han cementere sin GOAT status i sværvægt endnu mere.

Omvendt kan en sejr over den bedste letsværvægt nogensinde, helt sikkert også gøre godt for Miocic’s eftermæle.

Set fra Miocic’s side, er spørgsmålet nok nærmere om hvilken af de to kæmpere af Jones og Ngannou, der vil være det bedste match up for Miocic.

Måske derfor Jones uddybede:

Jones mener selv han er det bedre match up for Miocic, da de er mere lige i størrelsen, i forhold til Ngannou.

Dertil siger Jones, at når den tid kommer hvor Miocic er klar til at kæmpe igen, da vil Jones selv have fundet den fysik han skal bruge for at kunne kæmpe i sværvægt, og at kampen derfor vil passe perfekt, i forhold til formen på de to kæmpere.

Om disse argumenter er nok til at Jones kan lande sig en titelkamp mod Miocic, eller om opgøret i stedet bliver mellem Miocic og Ngannou må tiden vise.

Skulle en titelkamp ikke blive til noget i første omgang for Jones, har han allerede luftet en anden interessant tanke om en mulig modstander:

Jon Jones vs. Brock Lesnar? Ja tak! En ting er helt sikkert – det bliver voldsomt spændende at følge Jon Jones i sværvægt!

Champ: Stipe Miocic

Har netop forsvaret sit bælte ved at besejre Daniel Cormier for anden gang, og cementerede derved sin status som den bedste sværvægt kæmper nogensinde.

Nu venter titelforsvar mod enten Fancis Ngannou eller Jon Jones.

1. Francis Ngannou

Fire sejre i træk, alle på knockout i første omgang, har gjort Ngannou til første udfordrer til Miocic’s titel.

Efter afslutningen på trilogien mellem Miocic og Cormier, kan Ngannou nu endelig se frem til at få en ny chance for at vinde bæltet i sværvægt divisionen.

I så fald skal han håbe at Jon Jones ikke kommer ind fra siden og tager den mulighed fra ham.

2. Curtis Blaydes

Curtis Blaydes ligger i en position, hvor han ligner en kæmper der står til at være den første udfordre til vinderen af opgøret mellem Miocic og Ngannou.

Desværre for Blaydes har Jon Jones blandet sig i diskussionen, og det er svært at se at han ikke kommer til at stå foran Blaydes i køen til en titel.

Alt Blaydes kan gøre, er at blive ved med at vinde for at fastholde sin position, og ellers være klar når chancen byder sig.

Blaydes er sat til at møde nr. 5 på ranglisten Derrick Lewis senere på året, og en sejr her er kravet hvis han fortsat vil gøre sig forhåbninger om en titelkamp i den nærmeste fremtid.

3. Daniel Cormier

Daniel Cormier tabte for nylig det tredje og afgørende opgør med Miocic, og indstillede efterfølgende karrieren.

At han stadig figurerer på ranglisten er dog normalt, da man aldrig skal sige aldrig. Hvis Cormier stadig har det i sig, kunne vi eksempelvis rigtig godt tænke sig et tredje opgør mellem ham og Jon Jones, men denne gang i sværvægt.

For nuværende har Cormier dog indstillet karrieren. Se ham snakke om det her:

4. Jairzinho Rozenstruik

Jairzinho Rozenstruik var 10-0 i MMA inden han rendte ind i sit første nederlag mod Ngannou, efter en brutal knockout.

Det fulgte han dog op med en stærk præstation mod Junior dos Santos, som han knockoutede tilbage i august.

Det er svært at se et oplagt opgør før Rozenstruik, da alle kæmpere over ham, og omkring ham, enten allerede har en kamp (Blaydes vs. Lewis, Overeem vs. Sakai), har tanker om titlen (Miocic, Ngannou, Jones), eller har indstillet karrieren (Cormier).

Derfor må Rozenstruik nok afvente hvordan divisionen udvikler sig ind over de næste par måneder, og ellers holde sig klar når en god mulighed byder sig.

5. Derrick Lewis

Tre sejre i træk for Derrick Lewis, der senere på året kan se frem til et opgør mod Curtis Blaydes.

Vinder han den, kan han se frem til at overtage Blaydes placering på ranglisten lige bag ved mesteren Miocic og Ngannou.

Det kan åbne op for et revanche opgør med Ngannou, som Lewis slog tilbage i 2018.

6. Alistair Overeem

Den første af de to main event kæmpere ved weekendens UFC Fight Noght event. Her møder han fremadstormenede Augusto Sakai.

Her er kravet en sejr for Overeem, hvis han skal fastholde sin placering, og stadig kunne drømme om en titelkamp i sin karrieres efterår.

7. Junior dos Santos

Tre nederlag på stribe har gjort at dos Santos den seneste tid er faldet på ranglisten, hvor han lige nu befinder sig som nr. 7.

Stadig en rigtig fin placering for en kæmper der har været en del af UFC toppen i mange mange år.

Næste modstander for dos Santos bliver helt sikkert en fra en placering under ham, og spændende bliver det at se om han stadig har det i sig, eller om det så småt er på vej mod enden for den tidligere UFC sværvægt mester.

8. Alexander Volkov

Russiske Alexander Volkov var ubesejret i næsten fem UFC kampe, inden han løb ind i en højrehånd fra Derrick Lewis ti sekunder før tid, i en kamp han ellers dominerede.

Han fulgte dog godt op med en klar sejr over Greg Hardy, inden han seneste blev besejret af Blaydes, i et tættere opgør end mange havde forudset.

Bliver det mon et opgør mellem Alexander Volkov og Junior dos Santos, der bliver næste udfordring for nr. 7 og 8?

9. Augusto Sakai

Den anden main event kæmper ved weekendens UFC Fight Night event, hvor han møder Alistair Overeem.

Sakai er fortsat ubesejret i UFC sammenhæng, hvor han indtil videre har fire sejre. Nu venter så karrierens hidtil største udfordring når han skal møde UFC legenden Alistair Overeem.

Du kan se UFC Fight Night: Overeem vs. Sakai natten til søndag d. 6 september.

Vil du læse mere om weekendens UFC Fight Night event, kan du gå ind på vores event side. Her finder du de seneste nyheder til UFC Fight Night: Overeem vs. Sakai.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest