Portræt af Colby ‘Chaos’ Covington

Colby Covington

Colby Covington er for mange en kontroversiel skikkelse i UFC, hvilket ikke mindst skyldes hans support af den amerikanske præsident Donald Trump.

Vi skrev igår at denne side ikke har til formål at diskutere politik, at vælge side, eller på nogen måde involvere os i politiske anliggender. Det har vi tænkt os at holde, da vi ikke føler at sport og politik bør blandes sammen.

Alligevel kan man ikke komme uden om hvor meget det fylder i optakten til denne kamp, og hvordan grænserne er trukket op imellem de diametrale modsætninger som de to kæmpere er, både i buret, men så sandelig også udenfor.

De politiske modsætninger, og hvad der deraf følger med, er åbenlyse, og lægger uden tvivl et ekstra lag på det drama der skal udspille sig imorgen når Colby Covington og Tyron Woodley mødes ved UFC Fight Night: Covington vs. Woodley.

Fjendskabet mellem de to eksisterer dog også langt udover de politiske overbevisninger, og de to tidligere holdkammerater kan i dag ikke fordrage hinanden.

I går kiggede vi på Tyron Woodley og hans tid i UFC, og i dag tager vi et kig på Colby Covington og hans tid i UFC, hvordan han blev UFC Interim mester, samt fjendskabet med Tyron Woodley.

UFC Weltervægt mester

At Colby Covington er en top klasse fighter kan der ikke være nogen tvivl om, hvilket hans tid i UFC da også viser.

Covington kom ind i UFC som ubesejret med en rekord liste på 5-0. Her startede han godt ud med tre sejre på stribe, med to sejre før tid, inden han løb ind i sit første nederlag i UFC.

Herfra var der dog kun en vej for Covington, og det var direkte mod toppen. Fem sejre på stribe, med sejre over blandt andre Dong Hyun Kim og Demian Maia.

Især sejren over Maia var med til at bringe Covington frem på den store scene, til dels på baggrund af hvor dominerende sejren var, men ikke mindst på baggrund af den trash talk Covington leverede mod ikke bare Maia, men hele det brasilianske folk.

Især post-fight interviewet var noget for sig, hvor Covington både nåede at fornærme brasilien og dets folk, og samtidig fik kaldt Tyron Woodley ud (som dengang stadig var mester), så der ikke var tvivl om hvad han syntes om både brasilien og Woodley:

At Covington i den efterfølgende kamp om UFC’s Interim Weltervægt bælte, gjorde det ikke drama eller optakten til kampen mindre, af at modstanderen var brasilianske Rafael dos Anjos.

I en kamp der endte i en forholdsvis sikker og klar sejr til Covington, tog han dermed det ledige bælte, et bælte han dog aldrig endte med at forsvare, da han blev stripped grundet inaktivitet.

Colby Covington vs. Kamaru Usman

At Covington mistede sit interim bælte, var nærmest kun af kosmetisk betydning, da alle, inklusiv de to kæmpere selv, havde øjnene rettet mod et opgør mellem Covington og Usman.

Inden det opgør blev en realitet, tog Covington måske lidt overraskende en kamp med Robbie Lawler. I bakspejlet var det dog aldrig rigtig en risiko, da Covington dominerede alle fem omgange og vandt både alle fem omgange, og dermed kampen.

Scenen var dermed sat til et opgør mellem de to ærkerivaler Colby Covington og Kamaru Usman.

Optakten til kampen, der havde stået på længe før kampen var tæt på at blive en realitet, var episk, og selve kampen skuffede så sandelig heller ikke.

Fem vilde omgange skulle der gå, inden Covington måtte give fortabt efter at par hårde knockdowns fra Usman.

Fra sin position på gulvet forsvarede han sig ikke nok, og dommeren så dermed ingen anden udvej end at stoppe kampen, og erklære Usman som vinder.

Et stort nederlag for Covington, ikke mindst mentalt, der både mistede muligheden for at sikre sig UFC’s Weltervægt bælte, men som også nu havde tabt til sin største rival.

Siden den kamp har vi ikke set Covington i aktion, så når han i weekenden går i buret er det altså for første gang siden nederlaget til Usman tilbage i december 2019.

Colby Covington vs. Tyron Woodley

Imorgen venter så en anden af Covington’s store rivaler i Tyron Woodley. Fjendskabet mellem de to stammer faktisk helt tilbage fra de var holdkammerater.

Dengang blev Covington hentet ind som amatør wrestler af Tyron Woodley, der på det tidspunkt selv allerede var professionel, til American Top Team som en del af et træningsprogram.

Allerede dengang var der ingen kemi mellem de to, og Covington har i optakten kaldt deres forhold dengang for udelukkende professionelt, imens hans ord om Tyron Woodley som person bestemt ikke har været pæne.

Det samme kan man egentlig sige om Woodley’s ord om Covington, så at der er masser af drama og fjendskab imellem de to er der absolut ingen tvivl om.

Kampen imorgen handler dog også for begge fightere om at holde liv i titel drømmene, og derfor er sejren et krav.

På forhånd er Covington udråbt som kæmpe favorit, hvilket vel er helt fair med tanke på begge kæmperes seneste præstationer.

Imorgen bringer vi en optakt til selve kampen, men allerede nu kan man godt have en fornemmelse af, at den af de to der formår at holde følelser i check og holde hovedet koldt, kan give sig selv en større chance for succes i kampen.

Spændende bliver det ihvertfald. Du kan se kampen direkte på Viaplay natten til søndag. Se med fra kl. 02.00.

Få flere nyheder fra UFC Fight Night: Covington vs. Woodley

Få de seneste nyheder fra weekendens UFC event via vores event side for UFC Fight Night: Covington vs. Woodley.

Klik ind på vores event side nedenfor, eller klik her for at holde dig opdateret på weekendens UFC event.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest