Santos vs. Teixeira: UFC’s Light Heavyweight division

Santos vs Teixeira: UFCs Light Heavyweight division

Der sker en del ting i UFC light heavyweight division for tiden, hvor først mesteren Jon Jones smed sit bælte for at rykke op i sværvægt, hvilket efterlod divisionen uden en mester.

Den nye mester skulle herefter findes mellem Dominick Reyes og Jan Blachowicz, med det resultat at Blachowicz blev den nye mester.

Og som om det ikke var nok, så går de sidste forlydender på at Dana White har bekræftet at middleweight mester Israel Adesanya rykker op i light heavyweight for at møde Blachowicz.

Det er i det billede at weekendens opgør mellem Thiago Santos og Glover Teixeira finder sted, et opgør der er en direkte duel om at møde divisionens mester – om han så hedder Jan Blachowicz eller Israel Adesanya.

Champ: Jan Blachowicz

Nuværende light heavyweight mester efter en imponerende række sejre der kulminerede med TKO sejren over Dominick Reyes i deres møde om det ledige bælte.

Syv sejre i sine seneste otte opgør med sejre over blandt andre Jared Cannonier, Corey Anderson og tidligere UFC mester Luke Rockhold vidner om en kæmper i hans livs form.

Kun et nederlag til Thiago Santos trækker ned, og vinder Santos i weekenden over Glover Teixeira kan vi meget vel få et revanche opgør mellem de to at se, og tilmed om et bælte.

Det kræver dog sandsynligvis en sejr over middleweight mester Israel Adesanya, som Dana White for kort tid siden annoncerede ville rykke op i light heavyweight for at møde Blachowicz om bæltet.

1. Thiago Santos

Senest Thiago Santos var i kamp var et opgør om bæltet mod daværende mester Jon Jones, et opgør som Santos tabte på point.

På trods af nederlaget er der dog mange der er af den overbevisning at Santos rent faktisk slog Jones den aften, og derfor burde have været den nye mester.

Sådan endte det ikke, hvilket ikke mindst skyldes den skade som Santos fik halvvejs gennem opgøret, der gjorde Jones vej tilbage i opgøret en hel del nemmere.

Havde Santos ikke fået den skade er det ikke til at sige hvad der var sket, men faktum er at Santos var klart foran på tidspunktet hvor skaden indtraf.

Synd for Santos der var tæt på at være den første i historien til at besejre Jones og vinde bæltet, men i weekenden får han muligheden for at vende hurtigt tilbage til en kamp om bæltet, når han møder Glover Teixeira.

Her vil i så fald vente Jan Blachowicz, en kæmper som Santos tidligere i karrieren har slået, og det virker derfor oplagt at de to skal mødes igen.

Formentlig venter dog en kamp mod Israel Adesanya for Blachowicz, inden at andre udfordrere kommer ind i billedet.

Vinder Santos over i weekenden Teixeira er vejen dog banet for en titelkamp, hvad enten det er mod nuværende mester Blachowicz eller en ny mester i Israel Adesanya.

2. Dominick Reyes

En ubesejret rekord liste på 12-0 havde sendt Dominick Reyes direkte ind i titelkamp mod Jon Jones, et opgør hvor han gjorde en rigtig god figur, og som man sagtens kunne argumentere for at han vandt.

Jones sluttede dog opgøret stærkt af, og tog sejren på point, og forsvarede dermed sit light heavyweight bælte endnu engang.

Siden smed Jones bæltet og rykkede op i heavyweight, så på den baggrund mødtes Dominick Reyes og Jan Blachowicz i et direkte opgør om det ledige bælte.

På trods af favorit værdigheden endte Reyes også med et nederlag i det opgør, da han i anden omgang måtte se sig afsluttet via TKO.

Dermed må Reyes med sikkerhed se nedad på ranglisten for at finde sin næste modstander, inden han igen kan kigge opad.

Her venter nemlig et opgør mod Jiri Prochazka, som er nuværende nr. 5 i divisionen. De to mødes i starten af det nye år.

3. Glover Teixeira

Den aldrende brasilianske kæmper har efterhånden rundet de 41 år, men har måske aldrig set stærkere ud end han gør netop nu.

Senest så man ham i aktion mod tidligere titeludfordrer Anthony Smith, et opgør han ikke bare vandt, men vandt overlegent.

Det markerede hans fjerde sejr på stribe i UFC, og kan han tage den femte når han i weekenden møder Thiago Santos, så skal meget gå galt hvis ikke Teixeira skal finde sig selv i en kamp om bæltet.

Teixeira holder sejre over så store navne som Quinton Jackson, Ryan Bader, Ovince Saint Preux, Rashad Evans, Rashad Evans, Jared Cannonier og altså senest Anthony Smith.

Tidligere i karrieren har Teixeira også prøvet at stå i et opgør om titlen, da han tilbage i 2014 tabte til daværende mester Jon Jones.

Nu håber han at han endnu engang kan komme dertil, men det kræver en sejr i weekenden over Thiago Santos.

4. Aleksandar Rakic

Der er ingen tvivl om at Aleksandar Rakic er en kæmper vi i fremtiden kommer til at se som en fast del af toppen.

Med en professionel rekord liste på 12-2, hvor det ene nederlag kom i den professionelle mma debut, og det andet i et tæt opgør i UFC hvor han tabte på split decision mod Volkan Ozdemir.

Det nederlag fulgte han dog op med en overlegen præstation mod Anthony Smith, hvilket samtidig er hans seneste opgør i UFC.

Ingen af kæmperne uden for top 5 vil sandsynligvis have interesse for Rakic, der umiddelbart kun kigger opad. Her må han afvente situationens udvikling, da alle kæmpere i top 5 har kampe parat.

Et bud kunne være at Rakic møder vinderen af opgøret mellem Dominick Reyes og Jiri Prochazka.

5. Jiri Prochazka

Et helt nyt navn i UFC der i sin første og hidtil eneste kamp bragede ind på scenen med en stærk KO sejr i første omgang over Volkan Ozdemir.

Det var samtidig hans 11 sejr på stribe, og han ligner en kæmper man skal tage meget seriøst i fremtiden.

Næste opgave for Jiri Prochazka bliver mod Dominick Reyes som står til at blive afviklet i starten af det nye år.

Vinder han det opgave med endnu en stærk præstation, så er vejen banet for en titelkamp i løbet af 2021.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest