Tyron Woodley: Portræt af ‘The Chosen One’

Tyron Woodley ''the chosen one''

Det er ikke længe siden man ofte kunne høre Tyron Woodley omtale sig selv som den bedste kæmper i historien i UFC’s weltervægt division.

To nederlag på stribe har dog givet gevaldige ridser i lakken for Woodley, der først tabte sit bælte til nuværende mester Kamaru Usman, og senest fik en gevaldig røvfuld af Gilbert Burns.

Der er altså ikke råd til endnu et nederlag, når Tyron Woodley som main event i weekenden møder Colby Covington ved UFC Fight Night: Covington vs. Woodley.

UFC Weltervægt mester

Det var dog ikke helt uden merit at Woodley kaldte sig selv for den bedste weltervægt i historien, omend mange nok stadig ville mene at en vis George St-Pierre er den bedste nogensinde, og ikke bare i weltervægt, men på tværs af alle vægtklasser.

Woodley’s start i UFC var ikke en mester værdig, med en rekord liste på 3-2 i sine fem første kampe. Herfra gik det dog stærkt, og i de efterfølgende otte kampe vandt han de syv, samt en enkelt uafgjort.

Den stime landede ham undervejs UFC’s weltervægt bælte efter han besejrede Robbie Lawler ved UFC 201, et bælte som han endte med at forsvare fire gange.

Først med en uafgjort mod Stephen Thompson, hvorefter han slog samme Thompson i en tæt rematch. Siden slog han også Demian Maia, inden han afsluttede Darren Till før tid via submission ved UFC 228.

Derudover har Woodley også fine sejre i UFC over Kelvin Gastelum, Carlos Condit og John Koscheck som han besejrede med en fænomenal knockout.

Så man kan på sin vis godt følge Woodley’s tankegang om at han måske ikke var den bedste nogensinde, men så i det mindste på vej til at blive det.

Det havde selvfølgelig krævet sejre over Usman og Burns, men så havde vi måske også stået med et opgør i weekenden der kunne have cementeret Woodley’s status som den bedste weltervægt nogensinde.

Tyron Woodley vs. Colby Covington

Modstanderen i weekenden for Tyron Woodley hedder Colby Covington, en modstander han kender særdeles godt, ikke mindst på baggrund af deres tid sammen som holdkammerater på American Top Team.

Med årene er de dog gledet fra hinanden, både som holdkammerater, men også som ganske almindelige kammerater om man vil.

I dag står de så som to diametrale modsætninger, med Covington som MAGA-manden, og Trump supporteren på den ene side, og Black Lives Matter supporteren Tyron Woodley, politiske positioner som ingen af de to kæmpere lægger skjul på.

Det sidste denne side bliver er politisk, så vi vil ikke gå særlig meget i dybden med det politiske aspekt, men det er i stedet for at vise hvad der er på spil i mellem de to kæmpere.

Vil man gerne informeres lidt mere om historierne bag, så kan man høre Daniel cormier og Ariel Helwani diskutere netop den vinkel på opgøret her.

En sejr er nødvendig for at holde karrieren i live

Indrømmet, det lyder lidt hårdt at sige Tyron Woodley’s karriere er ovre, hvis han taber weekendens opgør mod Colby Covington.

I så fald vil han ganske vist have tabt tre opgør i træk, men de vil være mod de tre bedst rangerede kæmpere i divisionen, så Woodley vil stadig være en del af toppen.

Det skal i stedet ses om et udtryk for, at Woodley’s tanker om sig selv som den bedste nogensinde, og hans håb om endnu engang at kunne vinde weltervægt titlen, vel ikke længere vil være inden for rækkevidde.

Med sine 38 år er alderen heller ikke på hans side, så der er ganske enkelt kun et muligt udfald på weekendens opgør for Woodley, hvis han stadig gerne vil opnå alt det han drømmer om, og det en er en sejr.

Få flere nyheder fra UFC Fight Night: Covington vs. Woodley

Få de seneste nyheder fra weekendens UFC event via vores event side for UFC Fight Night: Covington vs. Woodley.

Klik ind på vores event side nedenfor, eller klik her for at holde dig opdateret på weekendens UFC event.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest