UFC 249: Tony Ferguson vs. Justin Gaethje

Vægtklasse

 

Main Card

 

Metode

Omgang

Lightweight

Tony Ferguson

vs.

Justin Gaethje

TKO

5

Bantamweight

Henry Cejudo

vs.

Dominick Cruz

TKO

2

Heavyweight

Francis Ngannou

vs.

Jairzinho Rozenstruik

KO

1

Featherweight

Jeremy Stephens

vs.

Calvin Kattar

TKO

2

Heavyweight

Greg Hardy

vs.

Yorgan de Castro

Decision

3

 

 

Prelims

 

 

 

Welterweight

Anthony Pettis

vs.

Donald Cerrone

Decision

3

Heavyweight

Aleksei Oleinik

vs.

Fabricio Werdum

Decision

3

Strawweight

Carla Esparza

vs.

Micehelle Waterson

Decision

3

Welterweight

Vicente Luque

vs.

Niko Price

TKO

3

 

 

Early Prelims

 

 

 

Featherweight

Bryce Mitchell

vs.

Charles Rosa

Decision

3

Light Heavyweight

Ryan Spann

vs.

Sam Alvey

Decision

3

Sikke et event UFC 249 var! Justin Gaethje overraskede alt og alle, måske endda også sig selv, med sin præstation og sejr over Tony Ferguson. Derudover forsvarede Henry Cejudo sit bantamweight bælte efter et perfekt timet knæ der sendte Dominick Cruz i gulvet, og Francis Ngannou viste endnu engang hvorfor mange mener han er den fighter med den største power nogensinde i UFC. Læs mere her for et sammendrag af de tre kampe.

Tony Ferguson vs Justin Gaethje
Wow. Justin Gaehtje SMADREDE Tony Ferguson. I næsten 5 fulde omgange, inden dommer Herb Dean forbarmede sig over Tony Ferguson, havde han modtaget den ene bombe efter den anden fra Justin Gaethje. Hårde spark, hårde hooks. Og selvom Justin Gaethje en enkelt gang måtte i gulvet efter en perfekt timet uppercut fra Tony Ferguson, var det en magtdemonstration i særklasse, der nu åbner op for et brag af en opgør imellem den nye Interim Lightweight Champion Justin Gaethje, og den detroniserede Champ Khabib Nurmagomedov. Følg med her på siden i den næste uges tid for et lille blik frem mod det opgør!

Henry Cejudo vs Dominick Cruz
Cejudo kom, så og sejrede. Og trak sig efterfølgende tilbage som den største fighter i fly- og bantamweight nogensinde. Fra kampens start nulstillede han Dominick Cruz’ legendariske fodarbejde med knaldhårde spark til benene, var igennem kampen bedst i slagudvekslingerne, og var umulig at få ned på gulvet. Klinisk præstation, der blev færdiggjort med et perfekt timet knæ i hovedet på en dykkende Dominick Cruz, der sendte ham en tur i gulvet, hvorefter en sværmende Cejudo gjorde det færdigt. En TKO sejr over den i manges øjne bedste bantamweight nogensinde i Dominick Cruz, sammenlagt med hans bælte i flyweight, og ikke mindst hans olympiske guldmedalje gør, at Henry Cejudo kan kalde sig ikke kun den bedste fly- og bantamweight nogensinde, men måske den mest succesrige fighter der nogensinde har eksisteret. Og så trak han sig tilbage. Snak lige om at slutte på toppen.

Francis Ngannou vs Jairzinho Rozenstruik
Hvilken power Francis Ngannou besidder. Måske den hårdeste puncher i UFC nogensinde, måske endda på tværs af alle kampsporte? Al teknik og tanke om eget ve og vel blev sat fuldstændig til side, da Francis Ngannou fyrede den ene haymaker efter den anden afsted mod Jairzinho Rozenstruik. Kun en skulle der til, og så lå Rozenstruik krøllet sammen op af buret, imens en stadig hårdt slående Ngannou forsatte bomberegnen ned mod ham. Et par stykker mens han lå bevidstløs nåede han at få, inden dommeren nåede at få sat sig imellem. Kun omkring 20 sekunder nåede de to at være i buret, og så var det hele overstået. Spændende bliver det at se om Francis Ngannou får sin længe vente chance for at vinde titlen, eller om det stadig er et opgør mellem champen Stipe Miocic og den tidligere champ Daniel Cormier.

Husk du kan se UFC direkte hos vores samarbejdspartner Viaplay. Har du ikke allerede oprettet dig, kan du gøre det lige her.

Optakt

To kæmpe titel kampe er på et program, der derudover indeholder det ene stor opgør efter det andet. Kan Justin Gaethje med sin power levere overraskelsen imod Tony ’’El Cucuy’’ Ferguson og hans uimodståelig pres? Kan Henry ’’The Trible C’’ Cejudo forsvare sin bantamvægt titel imod tilbagevendte tidligere verdensmester Dominick Cruz? Derudover er der et spændende opgør imellem Anthony Pettis og Donald Cerrone, der tabte til sine seneste kamp til mma-kæmpen Conor Mcgregor tilbage i januar, og opgøret mellem de to sværvægts kæmpere Francis Ngannou og Jairzinho Rozenstruck, der i sammenlagt 24 sejre har stoppet kampen før tid i hele 23(!) tilfælde. Forvent tunge slag og en kamp der meget vel kunne end før tid. Er du i tvivl om den power disse to kæmpere besidder, så bare se på Jairzinho Rozenstruck’s seneste knockout sejr over UFC-legenden Alistair Overeem. Af andre prominente navne optræder både Uriah Hall og den tidligere NFL spiller Greg Hardy.

De to mest imødesete opgør er dog uden tvivl de to titel kampe. Først er det Henry Cejudo der skal forsvare sin titel imod tilbagevendte Dominick Cruz. Henry Cejudo med tilnavnet ’’Trible C’’, grundet sine tre ’’Championships’’, OL i wrestling, og to gange champion i henholdsvis UFC Flyweight og Bantamweight divisionerne, anser sig selv som den mest succesfulde kæmper i historien, idet ingen ligesom ham har formået at være både olympisk mester, og vinde bælter i to forskellige vægtklasser. Spændende vil det være at se om Henry Cejudo formår at sætte sig på kampen med sin wrestling, da Dominick Cruz, specielt med sit fodarbejde, på papiret anses for at være den bedre fighter på fødderne og med hænderne. Interessant bliver det at se om Dominick Cruz efter sine mange skader stadig er den atlet man så for efterhånden en del år siden. Ikke siden 30 december 2016, da han tabte sin titel mod Cody Garbrandt, har Dominick Cruz været i buret. Kan han modbevise sine kritikere og levere hvad mange vil mene vil være overraskelsen mod Henry Cejudo, og vise hvorfor han engang var anset som ’’The Greatest of All Time’’ i hans division, og en af de bedste nogensinde pound-for-pound? Bookmakerne hælder for nuværende til Henry Cejudo, så du får lige nu næsten tre gange pengene på en sejr til Dominick Cruz. Det synes vi her på spilbonus der er rigtig fin værdi i. Er du interesseret i at gå mere i dybden med dette opgør, er der her en mere fyldestgørende optakt til det opgør.

Aftenens største opgør er dog uden tvivl opgøret imod Tony Ferguson og Justin Gaethje. Oprindeligt stod opgøret imellem Tony Ferguson og mesteren i lightweight divisionen Khabib Nurmagomedov, men grundet Covid-19 måtte Khabib Nurmagomedov rejse tilbage til sit hjemland Rusland, hvor han siden har været forhindret i at rejse ind i USA igen. Derfor har man måtte finde en erstatning for mesteren. Og hvilken erstatning Justin Gaethje er. Tre sejre på knockout i sine tre seneste kampe, og endda alle i første omgang, taler for sig selv. Gaethje er eksplosiv og hårdtslående, og specielt hans mange spark, især imod hans modstanderes ben, kan forvolde ekstrem stor skade. Spørgsmålet bliver om Gaethje formår at modstå Tony Fergusons uhyggelig pres, og om han kan holde koncentrationen og ikke tage for mange og for store chancer. Justin Gaethje er dog Justin Gaethje, og man kan uden tvivl forvente action hver eneste gang han træder ind i buret. Desværre for Justin Gaethje (eller heldigvis hvis man spørger ham selv), er det ingen ringere end Tony ’’El Cucuy’’ Ferguson han står overfor når de to natten til søndag dansk tid står over for hinanden i aftenens main event. Tilbage i 2017 erobrede Tony Ferguson interim titlen i lightweight divisionen, men sad efterfølgende ude i et år af både personlige og helbredsmæssige årsager. Dette gjorde at Tony Ferguson mistede sin interim titel grundet inaktivitet, en titel han og mange andre mener han egentlig aldrig har tabt. I hans to efterfølgende og samtidig seneste kampe har han smadret sine modstandere, Donald Cerrone og Anthony Pettis, som pudsigt nok møder hinanden samme aften. Interim titlen er endnu engang en gang på spil, og det bliver interessant at se hvorvidt Tony Ferguson gør hvad han plejer at gøre i et UFC bur, eller om Justin Gaethje kan lave overraskelsen. Du kan læse en mere fyldestgørende optakt til det opgør her.

Tony Ferguson vs Justin Gaethje
Interim bæltet i lightweight divisionen på spil når bæstet Tony Ferguson i weekenden skal op imod eksplosive Justin Gaethje. Læs med her for et dybere indblik i de to fightere, og hvad der er på spil når det natten til søndag dansk tid går løs i UFC 249!

Tony Ferguson. Justin Gaethje. Bare at tænke tanken om at dette er kampen vi får leveret som main even når UFC starter op igen, når det lørdag den 9 maj (natten til søndag dansk tid) går løs i VyStar Veterans Memorial Arena i Jacksonville, Florida, USA, får det til at krible i kroppen. Det siger lidt om kampens størrelse at der ikke længere er nogen der snakker om at vi for 5(!) gang går glip af et de mest imødesete opgør i UFC historien imellem Tony Ferguson og champen Khabib Nurmagomedov. Okay, indrømmet – vi er stadig en del der snakker om Tony vs Khabib, men sikkert er det i hvert fald at matchmakerne i UFC har fundet en mere end bare værdig modstander i Justin Gaethje. Tre første runde knockouts i sine tre seneste kampe taler sit tydelige sprog om en fighter der er i sit livs bedste og mest underholdende form. Omvendt kommer Tony Ferguson med tolv(!) UFC sejre i træk, med ni sejre før tid. Forvent underholdning i absolut verdensklasse!

Justin Gaethje
Det er med god grund at Justin Gaethje bliver kaldt ’’The Highlight’’. 18 sejre på knockout ud af 21 i alt, og man begynder at få en forståelse for hvorfor. Med hans wrestling baggrund kan det komme som en stor overraskelse at høre at han kun har forsøgt et takedown i sine foreløbig fem UFC kampe, men det er Justin Gaethje i en nøddeskal. Han vil langt hellere stå op og slås, og foretrækker rigtige dog fights fremfor at bruge sin wrestling.

Imens det gør ham mere underholdende for den almene fan der elsker hårde slag og knockouts, kan det for nogle godt anses for et hul i hans gameplan. Gaethje har det med at sænke paraderne og udveksle slag for slag i lommen, noget der kostede ham i hans to første kampe i UFC, hvor han tabte på knockout til både Michael Johnson og Dustin Poirier. Og selvom Tony Ferguson ikke nødvendigvis har det hårdeste slag i divisionen, så skal han helt sikkert være varsom.

Men heri ligger også hans chance for at tage sejren. Tony Ferguson vil som altid bringe enormt pres og volume og med måske den bedste cardio i hele UFC, vil det være svært at forestille sig Justin Gaethje vinde en kamp over fem runder mod Tony Ferguson på point. Derfor skal hans power være den afgørende faktor, men heldigvis for ham er det også hans stærkeste våben. Dertil er det også vigtigt at han gør brug af sine mange knaldhårde spark til benene, der kan være med til at sætte en stopper for Tony Fergusons evne til at gå fremad og presse ham. Skulle kampen ende på gulvet bliver det spændende at se om Gaethje har evnerne til at få overtaget, eller om Tony Fergusons jiu-jitsu og mange submissions bliver en for stor mundfuld. Herfra er gættet dog at kampen mestendels vil foregå stående, men hvem ved, måske Justin Gaethje har en overraskelse i ærmet til Tony Ferguson. Og hvilket tidspunkt at gøre det på – i sin første titel kamp i UFC.

Tony Ferguson
’’El Cucuy’’. The boogeyman. Der bør ikke være behov for yderligere introduktion. Det skulle da lige være det i mma-verdenen efterhånden ikoniske billede af en blodig Tony Ferguson i midten, omgivet af hans seneste otte modstandere.

Tony Ferguson er absolut vanvid, både inden for og uden for buret. Men på den fede måde. Når han lørdag træder ind i buret vil det være præcis otte år og fire dage siden hans seneste (og foreløbig eneste) nederlag i UFC. Otte år og fire dage! I manges øjne, inklusiv hans egne er Tony Ferguson den rigtige champ. Glem Conor Mcgregor. Glem Khabib Nurmagomedov. Tony Ferguson er champ og det er ’’Tony time bitches’’.

Men det er ikke uden en vis form sandhed at Tony Ferguson og mange andre kalder ham for den rigtige cahmp. For det blev han tilbage i oktober 2017, da han besejrede Kevin Lee i UFC 216 med et triangle choke, i en kamp hvor interim titlen var på spil – præcis lige som det er på lørdag. Dengang var det Conor Mcgregor der havde vacated sit bælte for i stedet at jagte en kassekamp mod Floyd Mayweather, og på lørdag er det Khabib Nurmagomedov der har vacated sit, da han er forhindret i at rejse ind i USA grundet Covid-19 krisen. Alt dette er ligemeget for Tony Ferguson. For han har aldrig tabt sit bælte han vandt dengang i oktober 2017. I stedet blev det taget fra ham i kølvandet på både personlige og helbredsmæssige problemer, der satte en stopper for hans aktivitet i buret. Derfor havde UFC intet andet valgt end at tage bæltet fra ham. Ikke mindst fordi de så derfor kunne sætte bæltet på spil i en kæmpe kamp mellem Conor Mcgregor og Khabib Nurmagomedov, en kamp som Khabib vandt.

Derfor var det oprindeligt også meningen at Tony og Khabib skulle have mødtes i en kamp der en gang for alle skulle afgøre hvem der er den største nogensinde i lightweight divisionen. I stedet står han over for Justin Gaethje, en ekstrem farlig modstander der kan ende alle tanker og drømme og et muligt opgør i fremtiden mellem Tony og Khabib på et splitsekund med sin power.

Der kan dog ikke være tvivl om hvordan Tony Ferguson vil gribe kampen an. Der er kun en vej, og det er fremad, og det bliver i alle fem omgange og om nødvendigt hele natten, hvis det er det der skal til for at stå som den endelige vinder. Tony Ferguson møder op for at slås, og på lørdag møder han en fighter der gør det samme. Forvent at se blod der flyder når de to møder hinanden i kampen om lightweight bæltet.

Tag ikke fejl. Selvom Tony Ferguson ligner en klar favorit på forhånd, er det en reel risiko at han bliver ramt hårdt af Justin Gaethje. Tony kan fanges som man så i kampen mod Anthony Pettis, hvor Ferguson måtte i gulvet, og Justin Gaethjes power er på et andet niveau end Anthony Pettis. Men Tony Ferguson er ’’The Boogeyman’’ af en grund. Han stopper aldrig med at gå fremad og hans evige pres tror vi i sidste ende er det der kommer til at gøre forskellen i en hårdt kæmpet kamp. Justin Gaethje kommer i sit livs form, så vi forventer en del omgange, så buddet er at Tony Ferguson vinder i fjerde omgang på submission. En udkørt Justin Gaethje vil kigge efter et takedown, som Tony Ferguson vil udnytte til at fange ham i. Vi gætter i en ægte Ferguson specialitet og siger D’Arce choke. Tror du alligevel på Justin Gaethje vil der være fin værdi i at gå efter sejr på knockout. I så fald vil en af de tre første omgang være vores bud, da vi tror på at Gaethje ikke længere vil have den nødvendige power i hænderne i fjerde og femte omgang.

Husk du kan se UFC direkte hos vores samarbejdspartner Viaplay. Har du ikke allerede oprettet dig, kan du gøre det lige 
her.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest