UFC 250: Nunes vs. Spencer

Aftenens hovedkamp står imellem double-champ Amanda Nunes og udfordreren Felicia Spencer. Amanda Nunes forsvarer sit UFC featherweight bælte for første gang siden hun vandt det i sin imponerende knockout sejr over Chris Cyborg, imens Felicia Spencer kommer fra TKO sejr over Zarah Fairn Dos Santos, inden hun før det tabte en klar decision afgørelse til Chris Cyborg. På forhånd er det svært at se et andet resultat end Amanda Nunes, og sandsynligvis også før tid. Hun er ganske enkelt bare for god, og det er nærmest umuligt at finde et sted i kampen hvor Felicia Spencer kunne have overtaget imod hende.

Amanda Nunes

Hvis man aldrig rigtig har hørt om den bedste kvindelige fighter nogensinde før, Amanda Nunes, så skal man bare høre dette ene fact: i de to vægklasser hvor Amanda Nunes har optrådt i UFC, bantam- og featherweight, har hun mødt og slået SAMTLIGE tidligere champs. Miesha Tate, Holly Holm, Germaine de Randamie, Ronda Rousey og Chris Cyborg. Læg dertil at hun har slået den nuværende flyweight champ Valentina Shevchenko to gange, og man får en ide om hvilken fighter Amanda Nunes er. 10 sejre i træk, som med al sandsynlig vil blive udbygget til 11 efter UFC 250.

Opskriften er enkel. Nunes skal gøre hvad hun altid gør. Presse fremad, bruge sine overlegne stand-up evner, og så skal hun nok finde sit mål før eller siden. Og gør hun det, kan kampen meget vel være hurtigt overstået. 9 af hende 12 sejre i UFC er kommet før tid, med kun de to opgør mod nuværende flyweight champ Valentina Shevchenko, og hende seneste opgør mod Germaine de Randamie der endte med at gå tiden ud.

Med til ligningen hører dog også at dette er en kamp i featherweight divisionen, og ikke i den lettere bantanweight. Alt andet end lige må man formode at featherweights kan modstå Amanda Nunes power bedre end bantamweights, og Felicia Spencer viste da også i sit hidtil eneste nederlag i karrieren imod Chris Cyborg, der ellers selv er lidt af en knockout artist, at hun kan modstå de tung slag og gå tiden ud. Det bliver spændende at se om Felicia Spencer kan modstå presset fra Nunes, men vores umiddelbare indskydelse er dog stadig at Nunes stopper kampen før tid, og ikke senere end i 3. omgang. Hun er ganske enkelt bare for god.

Felicia Spencer

At Felicia Spencer befinder sig i en titel kamp mod den bedste kvindelige mma fighter nogensinde, har nok mere at gøre med det få antal fightere der befinder sig i featherweight, end at hun har etableret sig som en top fighter – endnu. Med en rekord liste på 8-1, med karrierens eneste nederlag til Chris Cyborg på decision, og kun 29 år, ligner det dog en fighter med en god fremtid. Hun er dog forholdvis uerfaren, især i UFC hvor hun kun har kæmpet tre gange. Derfor er det noget af en mundfuld hun står overfor ved UFC 250, når hun skal op imod the GOAT, champ-champ Amanda Nunes.

Det kan umiddelbart være svære at få øje på, men skal hun have en chance skal hun før eller siden gøre brug af sin wrestling, og derfra forsøge at få kampen til gulvet. Dette vil give hende pauser i kampen hvor hun ikke skal forsvarer sig imod Amanda Nunes klart bedre stand-up game, og kan også åbne op for muligheder for forsøg på subsmissions. Netop wrestling og submissions er Felicia Spencers store styrke, hvor fire af hendes hidtidige otte sejre er kommet på submission, inklusiv hendes indtil videre største sejr i karrieren over Megan Anderson.

Netop den sejr lover godt for fremtiden, men spørgsmålet er om det måske er for tidligt i karrieren at skulle op imod Nunes, men når chancen kommer gælder det om at gribe den, og Spencer vil helt sikkert gøre hvad hun kan for at levere den største overraskelse i kvinde, og måske endda i hele UFC historien på tværs af køn.

Bud på kampens resultat

Det er svært at se alt andet end en sejr til Nunes. Godt nok viste Germaine de Randamie at Nunes er til at arbejde med på gulvet, men endte alligevel med at tabe klart på point. Læg dertil at en rigtig dygtig wrestler i Miesha Tate tabte på et rear-naked choke på lidt under tre minutter til Nunes og der begynder at tegne sig et billede af at Amanda Nunes ikke bare er dygtig på gulvet, men blandt de allerbedste.

Vi tror det bliver svært for Felicia Spencer at få noget med fra denne kamp, og når først Amanda Nunes får sat nogle tunge slag ind og får Felicia Spencer til at bakke, så er det kun et spørgsmål om tid. Vi tror på Amanda Nunes på KO/TKO, senest i 3. omgang.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest