UFC 252: Et nærmere kig på sværvægt divisionen

UFC heavyweight rankings

Igennem to år har vi været forkælede med rivaliseringen mellem UFC mester Stipe Miocic og tidligere UFC mester Daniel Cormier. I de tre år har de to kæmpere mødt hinanden to gange, med en enkelt sejr til hver som følge.

I weekenden får vi det tredje og afgørende opgør, der skal afgøre hvem der skal anses som den bedste sværvægt i UFC’s historie.

Der vil dog også være dem der mener at Miocic og Cormier alt for længe har holdt divisionen fanget. Tre år er længe for en hvilken som helst kæmper at vente på en titel kamp, især når man knockouter folk til højre og venstre – bare spørg Francis Ngannou.

Vi kigger derfor lidt nærmere på toppen af divisionen, for at danne os et overblik over hvad fremtiden bringer for kæmperne i top 5.

Champ: Stipe Miocic

UFC’s sværvægt champ, er champ fordi han slog nr. 1 på listen Daniel Cormier i deres titelkamp ved UFC 241. Forinden da havde han tabt selvsamme bælte, til selvsamme Cormier ved UFC 226.

Nu skal der så findes en endelig afgørelse mellem de to, når de i weekenden ved UFC 252 mødes for tredje gang.

Vind eller tab for 37-årige Miocic, så har han allerede annonceret et muligt karrierestop. Hvordan stopper man bedre på toppen, end hvis man slutter af med at vinde titlen i UFC’s hårdeste division?

For Stipe Miocic er det lige præcis hvad han agter at gøre. Hvis han da ikke alligevel lader sig friste af flere kampe efterfølgende.

1: Daniel Cormier

At slutte på toppen er ihvertfald helt sikkert Daniel Cormier’s mål, når weekendens UFC 252 er overstået.

41-årige Cormier har gentagne gange proklameret sit karriere stop i optakten til hans tredje kamp med Miocic, og ville for længst være gået på pension hvis ikke kampen havde været så længe undervejs.

Uagtet om det bliver til sejr eller nederlag for Cormier, kan man ikke benægte det aftryk han vil efterlade sig i UFC.

Mester i både letsværvægt og i sværvægt, den første til at holde og forsvare to bælter samtidig, og kan han vinde over Miocic i weekenden, så kan han tilføje prædikatet den bedste sværvægt i UFC’s historie til sit cv. Legende.

Daniel Cormier
Daniel Cormier fungere udover kæmper i UFC også som en af de faste kommentatorer ved UFC events.

2: Francis Ngannou

Når trilogien mellem Stipe Miocic og Daniel Cormier er afsluttet, står Ngannou klar i kulissen som den næste udfordre til titlen. At Ngannou fortjener chancen er der udbredt enighed om, og at han har ventet unormalt lang tid på den, vil de fleste også mene.

Siden nederlaget til daværende, og nuværende, mester Stipe Miocic, og den efterfølgende fuser af en kamp mod Derrick Lewis, har Ngannou genfundet den form der gjorde ham frygtet blandt alle i divisionen.

Ngannou har knockoutet Curtis Blaydes, Cain Velasquez, Junior dos Santos og senest Jairzinho Rozentruik på sin vej mod en titelkamp, og har vist skræmmende styrke i de opgør. Dertil har han også tidligere i karrieren før besejret Curtis Blaydes via KO, og har altså slået divisionens nr. 3 to gange.

Nu afventer Ngannou opgøret mellem Miocic og Cormier, og uanset udfald og hvem der stopper karrieren, og hvem der fortsætter, vil Ngannou med 99.99% sandsynlighed figurere som en af de to kæmpere i næste titelkamp.

3: Curtis Blaydes

Curtis Blaydes kan meget vel ende som en del af det næste titelopgør, når opgøret mellem Miocic og Cormier er overstået.

Det kan han hvis både Miocic og Cormier beslutter sig for at indstille karrieren. Det vil nemlig medføre at der vil mangle en modstander til Ngannou, og det kunne meget vel blive Curtis Blaydes.

For Blaydes er der dog den lille detalje at han allerede har tabt to gange i karrieren på knockout til Ngannou. Samtidig ligger Derrick Lewis lige bag ham, og med tanke på at Lewis var den seneste til at besejre Ngannou kunne det meget vel blive Lewis, og ikke Blaydes, der får den næste titelkamp.

Curtis Blaydes vs. Derrick Lewis kunne også meget vel være et bud på næste opgør for Blaydes. Hvis enten Miocic eller Cormier fortsætter karrieren, og efterfølgende kæmper mod Ngannou, skal der findes en udfordrer til vinderen af det opgør. Her ligner et opgør mellem Blaydes og Lewis et oplagt et af slagsen.

4: Derrick Lewis

Derrick Lewis var senest i kamp forrige weekend, hvor han som main event knockoutede Aleksei Oleinik, og derved cementerede den 4. plads han indtager.

4. pladsen er egentlig lidt speciel. Bag ham ligger Junior dos Santos som Lewis tabte på knockout til i marts sidste år, og foran ham ligger Ngannou som Lewis besejrede tilbage i 2018. Derudover har der været lagt op til et interessant opgør mellem Lewis og nr. 3 på listen Curtis Blaydes.

Lewis vil nok selv håbe på endnu en kamp med Ngannou, da det højst sandsynligt bliver en titel kamp der bliver det næste for Ngannou. Hvis enten Miocic eller Cormier beslutter sig for at fortsætte karrieren, vil det højest sandsynligt munde ud en titel kamp med Ngannou. 

Det åbner op for at vinderen af det opgør skal have en udfordrer, der meget vel kunne findes mellem Derrick Lewis og Curtis Blaydes.

5: Junior dos Santos

Junior dos Santos kæmper som co-main event ved weekendens UFC 252, hvor han møder nr. 6 rangeret Jairzinho Rozenstruik. Her har han hårdt brug for sejren, for at han ikke skal lide tredje nederlag på stribe og med sikkerhed miste sin placering i top 5.

Kan han omvendt vinde kan han igen begynde at kigge opad i placeringerne. Her venter revanche opgør mod Blaydes og Ngannou, som er de to kæmpere han har tabt til i sine seneste to opgør.

Et opgør med Derrick Lewis er også en mulighed, da Lewis rangere højere end dos Santos, og fordi Lewis har revanche til gode fra nederlaget til dos Santos tilbage i 2019.

I weekenden får vi det første, og nok vigtigste svar af dem alle, når mesteren Stipe Miocic møder Daniel Cormier i kampen om titlen i UFC’s sværvægt division. Læs meget mere om den kamp og andre nyheder på vores event side for UFC 252: Miocic vs. Cormier.

Seneste UFC nyheder

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest