UFC 252: Miocic forsvarer bæltet

UFC 252 Miocic forsvarer bæltet

Stipe Miocic forsvarede i nat sit bælte via decision efter fem vilde omgange der bølgede frem og tilbage, og cementerede derved sin position som den bedste sværvægt kæmper i UFC’s historie.

Det var ellers Daniel Cormier der vandt første omgang, efter at have ramt Miocic med et hårdt slag der tydeligvis rystede mesteren til sidst i omgangen.

Omgangen igennem havde Miocic ellers været den mere aktive og præcise kæmper, og havde nok taget omgangen havde det ikke været for et sent comeback af Cormier.

Anden og især tredje omgang var mesterens. Miocic fandt en i en god rytme og landede med mere. I sær Miocic’s brug af clinch, hvor han fik presset Cormier op mod buret var en effektiv strategi.

Hver gang de to kæmpere kolliderede, sørgede Miocic for at trække kampen op mod buret, hvorfra Cormier havde langt sværere ved at håndtere den fysisk større Miocic.

Man fornemmede dog at Cormier havde den ekstra power i sine slag, så han var langt fra ude af opgøret på vej ind i ‘the championship rounds’.

Man kan også godt argumentere for at Cormier tog en tæt fjerde omgang. Man kan dog ikke argumentere imod at Miocic vandt den femte. To dommere havde endda dommerstemmerne 49-46, hvilket betyder de havde Miocic som vinder af fire omgange.

En fortjent sejr til Miocic der set over hele kampen var mere aktiv og præcis, og kæmperen med overskuddet. Især overskuddet var iøjnefaldende, da Cormier kun i første omgang for alvor truede med takedowns.

Måske havde han ikke hvad der skulle til på dagen, eller også er Miocic simpelthen for stor, og med for stort et fysisk overskud, til at Cormier kan kaste rundt med ham.

Uanset var det en slukøret Daniel Cormier der efter kampen udtalte at han kun ville kæmpe kampe om titler, og at det derfor var usandsynligt at vi så ham i kamp igen.

Det ligner et karrierestop for Cormer, der trods alt kan kigge tilbage på en lang og gloværdig karriere. En fremtidig UFC Hall of Fame.

Daniel Cormier
Fremover må vi forvente at se Daniel Cormier i civilt. Det ligner nemlig et karriestop for den tidligere UFC mester.

Fremtidig Hall of Fame er Miocic også, da han med sejren sætter en tyk streg under sin status som den bedste sværvægt nogensinde i UFC. Er man uenig i den betragtning, så bare kig på hans rekordliste når det kommer til titel opgør.

Fabricio Werdun, Alistair Overeem, Junior dos Santos, Francis Ngannou, og nu to gange Cormier i deres trilogi, hvor kun det ene nederlag til Cormier er en plet på en ellers perfekt rekord liste hvad angår titel kampe.

Derudover er karrierens to andre nederlag faldet langt tilbage til Stefan Struve, og til Junior dos Santos, et nederlag han i øvrigt revancherede.

Derfor er Miocic anset som den bedste nogensinde, for han har slået alle dem der ellers er en del af den diskussion. Spændende bliver det at se hvad fremtiden nu bringer for mesteren.

Gør han alvor af snakken om et karrierestop, eller giver den suveræne præstation i nat lyst og mod på mere? I så fald venter et opgør mod Francis Ngannou, der vil være opsat på revanche. Et super opgør vi har i vente hvis mesteren Stipe Miocic vælger at fortsætte karrieren.

Sean O'Malley i nedtur

Der var store forventninger til Sean O’Malley og hans opgør som co-main event mod Marlon Vera. Det endte dog i en stor nedtur for O’Malley, der tidligt i kampen uheldigt trådte forkert ned på sit ben og vred om.

Det gjorde ham til et let bytte for Marlon Vera, der let kunne overmande en chanceløs O’Malley, hvilket resulterede i O’Malley nederst, og Vera ovenpå der landede hårde slag.

Det fik dommeren til at stoppe opgøret med 20 sekunder tilbage af første omgang. Et meget tidligt stoppage, da O’Malley ikke var slået ud, eller i en position hvor han ikke kunne forsvare sig selv.

Det skete dog helt sikkert fordi dommeren ikke mente O’Malley var i stand til at fortsætte kampen med sit beskadigede ben. Det var nok også den rigtige beslutning, for O’Malley lignede ikke en der var i stand til at holde vægten på sit ben, eller kæmpe videre for den sags skyld.

Stort uheld for O’Malley, der allerede har været ramt af flere lange og hårde skader i sin korte karriere.

Til gengæld var det en god sejr for Marlon Vera der nu kan kigge fremad på ranglisten. Vera er også ung, kun 27 år, og har derfor mange gode år tilbage af karrieren. Bliver interessant at følge hans videre færd i UFC.

5-1 er han i sine seneste seks opgør, hvor kun et kontroversielt nederlag til Song Yadong stikker ud. Det er altså en kæmper der er værd at holde øje med.

Og mon ikke vi får endnu en kamp mellem disse to kæmpere ude i fremtiden? Det virker oplagt, da sejren mestendels blev grundlagt af en upovokeret skade til O’Malley, og da ingenting derfor kan siges at være helt afgjort mellem de to.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest