UFC 252: Miocic vs. Comier, årets største kamp?

Et brag af et opgør venter os, når UFC’s sværvægt mester Stipe Miocic for tredje gang møder tidligere UFC letsværvægt- og sværvægt mester Daniel Cormier.

Begge har vundet en kamp hver, begge på knockout. Først tog Cormier bæltet og titlen fra Miocic ved UFC 226 tilbage i juli måned 2018.

Det nederlag revancherede den nuværende mester Miocic året efter ved UFC 241. Siden har han ikke været i kamp, grundet en øjenskade han fik i opgøret med Cormier, og derfor sidder Miocic stadig øverst på sværvægt tronen.

Jon Jones
Helvani teasede Cormier om endnu trilogi kamp, mod UFC's letvægt mester Jon Jones. Cormier holder dog fast på at kampen mod Miocic bliver hans sidste i karrieren. På billedet Jon Jones.

Opgøret mellem de to sværvægts kæmper er interessant på flere måder. Først og fremmest fordi det er et titelopgør i den største division af dem alle, men også af det faktum at vi med stor sandsynlighed siger farvel til en, og måske endda begge kæmpere efter weekendens main event.

41-årige Daniel Cormier har allerede annonceret sit karriere stop flere gange. Det gjorde han blandt andet i et interview med Ariel Helwani, der ellers foreslog en efterfølgende trilogi med Jon Jones, som Cormier har mødt to gange tidligere i karrieren.

Det afviste Cormier dog blankt, der med udsigten til at stoppe på toppen udtalte at han ville “ride off into the sunset”.

Men også Stipe Miocic har leget med tanken om, at opgøret med Daniel Cormer ved UFC 252 bliver hans sidste i karrieren.

Det gjorde han allerede tilbage i maj i et twitter opslag, hvori han kommenterede på historien om at Daniel Comier ville tage et opgør med Francis Ngannou, hvis ikke Miocic havde lyst til at kæmpe.

Til det svarede mesteren at hvis det ikke havde været for den øjenskade han pådrog sig i det andet opgør med Cormier, da ville han allerede have kæmpet mod Cormier og efterfølgende indstillet sin karriere.

UFC 252

I weekenden mødes de så for tredje, og sandsynligvis, sidste gang. De har dog faktisk været i buret med hinanden en gang før, helt tilbage til da de var coaches på to konkurrende teams i UFC showet The Utimate Fighter.

Dengang bad Cormier den daværende, og nuværende, mester Miocic om at gå over i den anden ende af buret, for lige at se hinanden ad (uden at kæmpe) frem mod et potentielt opgør.

Det opgør stod så i august 2018 hvor de to for anden gang, og for første gang i kamp, stod over for hinanden i buret. Det er altså to kæmpere med et langt og indgående kendskab til hinanden.

Selve opgøret i svært at spå om, men spørg man Cormier selv er han ikke i tvivl. Han mener ikke at have set noget fra Miocic over deres to kampe, der gør at Cormier ikke selv føler at han er den bedre kæmper af de to.

Det kom han senest ind på i et interview med Arial Helwani, hvor han blandt andet kom ind på at han følte han kunne slå Miocic i en ren striking kamp. Her henviste han til de to første opgør som mere eller mindre var to boksekampe, og at han følte han sammenlagt havde været bedre end Miocic.

Men netop det faktum at de to kampe var så striking prægede, og at Cormier ikke gjorde brug af sin wrestling var til stor forundring for mange. I sær i anden kamp, hvor et frustreret ringhjørne hos Cormier desperat forsøgte at få ham til at gøre brug af sin wrestling.

Her valgte han istedet at blive stående med Miocic, og betalte dyrt. En friskere Miocic udnyttede at Cormier’s gastank langsomt var ved at slippe op, og knockoutede ham i fjerde omgang.

Måske derfor har Cormier da også på forhånd advaret Miocic om at bringe sine wrestling sko med sig, noget som han også kommer ind på i interviewet med Ariel Helvani.

Miocic svarede igen i et interview med Brett Okamoto, hvor han kort og kontant svarede på Cormier’s wrestling sko kommentar med følgende:

“We’re wrestling? I thought we were fighting.”

Mesteren havde selvfølgelig mere at sige end det i interviewet, hvor han blandt andet kommer ind på det mindre bur (I UFC APEX faciliteterne der har et mindre bur end normale UFC bure), hans forberedelser, og hvordan han ser kampen forløbe.

Lad der ikke være nogen tvivl om at Miocic er stensikker på sig selv, og på at han stadig vil være UFC’s ubestridte sværvægt mester når weekendens UFC 252 er overstået.

Det bliver voldsomt spændende at følge, når det natten til søndag går løs i Las Vegas, i hvad der måske er årets største kamp (Khabib Nurmegomedov vs. Justin Gaethje er et andet bud).

Der er samtidig masser af andre interessante opgør at følge ved UFC 252. Heriblandt co-main event mellem Junior dos Santos og Jairzinho Rozenstruik, der lige som main event er et opgør i toppen af sværvægt divisionen.

Vi kan også anbefale at holde et godt øje på den unge fremadstormende UFC komet i “Sugar” Sean O’Malley. Du finder meget mere om ham og andre indslag om UFC 252 på vores event side UFC 252: Miocic vs. Cormier.

Seneste UFC nyheder

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest