UFC 253: Adesanya i magtdemonstration

UFC 253

De to titelkampe ved UFC 253 levede op til alle forventningerne, da Jan Blachowicz først knockoutede Dominick Reyes og vandt det ledige UFC Light Heavyweight bælte, inden Israel Adesanya gjorde det samme ved Paulo Costa og forsvarede sit UFC Middleweight bælte.

Dermed har light heavyweight divisionen fundet sin nye mester i Blachowicz efter Jon Jones rykkede op i heavyweight, imens Adesanya endnu engang forsvarede sit bælte med en overbevisende præstation.

Dominick Reyes vs. Jan Blachowicz

På forhånd var vores forventning at de to kæmpere ville starte forsigtigt ud, for lige at se hinanden ad inden der ville blive åbnet mere op som kampen skred frem.

Det var da også det kampbillede vi så i første omgang, med to kæmpere der var afventende.

Som anden omgang skred frem blev der dog åbnet mere op, hvor især Blachowicz fik sat nogle gode træffere ind.

Specielt en sekvens i anden halvdel af anden omgang var afgørende i forhold til at Blachowicz endte som vinder. Her sendte han flere gode slag afsted ned gennem midten på Reyes.

Et af disse ramte Reyes rent på næsen der fik den til at brække, noget som tydeligvis mærkede og rystede Reyes.

Kort efter fulgte Blachowicz det op med et af hans signatur venstre hook, der træffede Reyes rent og sendte ham i gulvet.

Herfra gjorde Blachowicz kort proces med Reyes, der hurtigt fik dommeren til at stoppe kampen.

En kæmpe præstation af den polske kæmper der nu kan kalde sig selv for UFC Light Heavyweight mester, og som kan se frem til at skulle forsvare sin titel i den nærmeste fremtid.

Her ligner det umiddelbart at første titelforsvar bliver et opgør mod vinderen af Thiago Santos og Glover Teixeira.

Israel Adesanya vs. Paulo Costa

Hvad skal man dog snart sige om Israel Adesanya. En helt igennem perfekt præstation mod Paulo Costa, der endte med en KO sejr allerede i anden omgang.

Adesanya lagde ud med at bombardere Costa’s ben med hårde spark, imens han nærmest problemfrit holdte distancen til Costa, og undveg med lethed når Costa forsøgte at komme ind på kroppen af ham.

Anden omgang var ikke meget anderledes, med total dominans af Adesanya. Med de mange spark til de nedre regioner på Costa, var der nu også åbnet op for spark til hovedregionen.

Og hvilket et han fik sendt afsted midtvejs i anden omgang. Hvordan Costa bare tog det, og blev stående, er umuligt at svare på. Man kunne dog tydeligt se effekten.

Det lignede kun et spørgsmål om tid, for Costa lignede allerede en besejret mand i anden omgang, og vi skulle kun vente til omkring et minut før afslutningen på anden omgang inden kampen var forbi.

Kort forinden havde Adesanya sendt Costa i gulvet med et skarpt venstreslag, der vækkede minder om hvordan han også knockoutede Robert Whittaker.

Fra top position haglede Adesanya slag og albuer ned på en chanceløs Costa, og dommeren så ingen anden udvej end at stoppe kampen.

Magtdemonstration af Adesanya, der gjorde kort proces med en af divisionens absolut hårdeste kæmpere i Costa.

Hvor god er Adesanya? Vores holdning er, at der findes to umiddelbare kæmpere der på den ene eller anden måde kan antages at være den bedste middleweight i UFC’s historie.

Den ene hedder Israel Adesanya, og den anden hedder Anderson Silva. For nuværende har vi stadig Silva som den bedste, men når Adesanya en dag indstiller karrieren kan han meget vel have vippet Silva af pinden.

Det kræver dog at han fortsætter med at forsvare sit bælte nogle gange endnu, men hvem skal slå ham?

I første omgang ligner næste titelforsvar et opgør mellem vinderen af Robert Whittaker og Jared Cannonier. Whittaker har han allerede slået, og selvom Cannonier har været god i middleweight, så ligner Adesanya en kæmpe favorit i det opgør.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest