UFC 253: “The Eraser”

Paulo Costa

Når Paulo Costa i weekenden går i buret for at møde Israel Adesanya, vil det være første gang at brasilianeren kendt som “The Eraser”, eller på portugisisk “Borrachinha”, befinder sig i en titelkamp i UFC.

Her står han over for forsvarende mester Israel Adesanya, i hvad der uden tvivl er Costa’s største udfordring i karrieren.

Indtil videre har ingen formået at besejre den hårdtslående brasilianer i en professionel MMA kamp, og han har set nærmest uovervindelig ud i sin tid i UFC, hvor han kamp efter kamp har lagt et vanvittigt og aggresivt tempo for dagen.

Det har resulteret i flere tidlige sejre, og det var faktisk først i hans seneste opgør mod Yoel Romero, at man så Paulo Costa i ikke bare en tredje omgang, men som også for første gang gik tiden ud i en professionel MMA kamp.

UFC 241: Yoel Romero vs. Paulo Costa

Kampen mod Yoel Romero var også første gang man så svaghedstegn, som potentielt kan have afgørende betydning for kampens udfald når han møder Adesanya.

I kampen mod Romero var Costa aggresiv som man kender ham, konstant pres og utallige slag kombinationer.

I tredje omgang lignede Costa dog så småt en mand der var ved at gasse ud, og havde det været en kamp over fem omgange lignede Romero den klart friskere kæmper af de to.

Et af de store spørgsmål der er opstået omkring Paulo Costa er således, om han formår at holde sit vanvittige tempo over fem omgange, hvis ikke han formår at stoppe Adesanya i de tidlige omgange.

UFC 253: Israel Adesanya vs. Paulo Costa

Et andet spørgsmål der presser sig på inden Costa’s opgør mod Adesanya, er hvordan han vil tilgå kampen.

Vil han komme stormende som man kender ham, med fuld power i sine slag, i forsøget på at stoppe Adesanya tidligt i kampen? Eller vil han tilgå kampen lidt mere konservativt, for at undgå at gasse ud for tidligt?

Og vil han forsøge at ramme Adesanya udelukkende med slag, eller vil man se ham mixe det op, og se forsøg på takedowns?

Indtil videre har man kun set Costa forsøge sig med et enkelt takedown forsøg i UFC, men med tanke på at Costa besidder et sort bælte i BJJ, og Adesanya “kun” besidder et blåt bælte, ligner det at han på papiret har en fordel hvis kampen ender på gulvet.

Uanset kampens forløb, så er forventningen at det bliver en af årets aller bedste kampe. Hvem der vinder af Adesanya og Costa kan du se natten til søndag direkte på Viaplay. Viaplay sender fra kl. 04.00 dansk tid.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest