UFC 253: “The Last Stylebender”

Israel Adesanya

Den forsvarende UFC Middleweight champ Israel Adesanya sætter i weekenden sit bælte på spil, når han møder udfordreren Paulo Costa i en af årets største opgør.

Mesteren er fortsat ubesejret i sin professionelle karriere, noget som han ikke selv er i tvivl om han fortsat vil være efter kampen mod Costa.

Adesanya har efterhånden slået alle de store navne i middleweight, og har på sin vej mod titlen blandt andet slået Anderson Silva, haft ‘Fight of the Year’ med Kelvin Gastelum, knockoutet Robert Whittaker, inden han altså senest slog Yoel Romero.

I weekenden venter der så endnu en enorm test for mesteren, når han møder Paulo Costa som main event ved UFC 253.

UFC 248: Israel Adesanya vs. Yoel Romero

På samme vis som sin modstander Costa var Adesanya’s seneste opgør også mod Yoel Romero, omend de to kampe var hinandens totale modsætninger.

Imellem Romero og Costa var opgøret et stort slagsmål fra start til slut, med det ene tunge slag efter det andet fra begge kæmpere.

Romero er langt hen ad vejen en counter-striker, der kan eksplodere når som helst, hvilket ikke havde den store betydning i kampen mod Costa, da Costa konstant pressede fremad og dermed tvang Romero ind i et slagsmål.

Adesanya er ligesom Romero også en counter-striker, hvilket resulterede i to kæmpere der bogstaveligt talt stod og kiggede på hinanden hele kampen. Adesanya blev i sidste ende udråbt som vinder, ved at stå på ydersiden og sende spark mod Romero’s ben.

UFC 248 Fight Stats
Adesanya til ventre, Romero til højre.

48 træffere havde Adesanya i den kamp, mod Romero’s 40 træffere – det er alt for lidt i en titel kamp over fem omgange.

Til sammenligning havde Romero og Costa henholdsvis 250 og 236 træffere i deres kamp ved UFC 241 – over tre omgange!

Når Adesanya i weekenden møder Costa er det umuligt at forestille sig så få træffere, da Costa uden tvivl vil presse fremad.

UFC 253: Israel Adesanya vs. Paulo Costa

At Costa modsat Romero vil presse fremad, vil uden tvivl ændre være med til at kampen har større chance for at ende som Romero-Costa, end som Adesanya-Romero gjorde. Hvilket er lige præcis hvad vi ønsker!

Costa’s pres vil uden tvivl sætte store krav til Adesanya, i forhold til at holde distancen og ikke blive ramt af lange tunge slagserier.

Er der nogen der kan gøre det er det dog uden tvivl Adesanya, der netop med sit fantastiske fodarbejde og teknik, indtil videre har vist alle hans modstandere hvor dygtig han er.

Strategien for Adesanya vil nok være at komme igennem de tidlige omgange så uskadt som muligt, og lade Costa brænde noget af sin energi af.

I tredje omgang af Costa’s kamp mod Romero lignede han en mand der langsomt var ved at gasse ud, noget som Adesanya helt sikkert har øje på og vil forsøge at udnytte.

Kampen er på forhånd udråbt til en klassisk kamp mellem den rå styrke og den tekniske finesse, og hvem der vinder kan du se direkte på Viaplay fra kl. 04.00 natten til søndag.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest