UFC 254: Khabib “The Eagle” Nurmagomedov

UFC 254: Khabib "The Eagle" Nurmagomedov

Der er ingen tvivl om at Khabib allerede for længst har etableret sig som en af de bedste nogensinde i UFC på tværs af alle vægtklasser.

Med sine kun 32 år og en professionel ubesejret rekordliste på 28-0 er der endda rigtig gode muligheder for, at han vil blive anset som den bedste når han en dag indstiller karrieren.

Khabib har været totalt dominerende, og antallet af tabte omgange kan tælles på under en hånd. Ret beset er det vel kun tredje omgang mod Conor McGregor at han har tabt en omgang på dommerstemmer, en kamp som han derudover dominerede.

Det fortæller lidt om den skræmmende styrke som UFC’s letvægt mester besidder, og favoritværdigheden kan man da heller ikke tage fra ham, når han i weekenden ved UFC 254 forsvarer sit bælte endnu engang.

Her skal han dog tage sig i agt for en ekstrem farlig udfordrer i Justin Gaethje, som af mange er spået til at være det bedste matchup i divisionen i forhold til at kunne true Khabib.

Vejen til titlen

Man kan ikke sætte en finger på Khabibs tid i UFC, eller karriere som helhed. En perfekt rekordliste på 28-0 og kun en enkelt tabt omgang er fuldstændig vanvittigt.

Khabib har indtil videre i karrieren mødt det ene store navn efter det andet, og har lignet en der har slået dem alle uden det store besvær.

Sejre over navne som Rafael dos Anjos, Michael Johnson, Edson Barboza, Al Iaquinta og Dustin Poirier taler sit tydelige sprog, men kulminationen i Khabibs karriere kom tilbage i oktober 2018.

Her slog han ærkefjenden Conor McGregor i en ren magtdemonstration, og vandt på overbevisende vis via submission i fjerde omgang.

Forinden da var gået tre omgange, hvor de to første var én stor omgang tæsk til McGregor, og selvom ireren kom godt tilbage i tredje omgang, var modstanden simpelthen for stor.

Khabibs sejr over McGregor var samtidig hans første forsvar af sin letvægt titel, en titel han siden da også har forsvaret med en tilsvarende dominerende præstation over Dustin Poirier.

I weekenden gælder det så endnu et forsvar når Khabib ved UFC 254 møder udfordreren Justin Gaethje.

UFC 254: Nurmagomedov vs. Gaethje

Mange spår weekendens udfordrer Justin Gaethje til at være Khabibs sværeste udfordring i karrieren, hvilket ikke mindst skyldes Gaethjes baggrund som wrestler, hvor hans evner, især når han scrambler, er evner som Khabib ikke nødvendigvis har set før.

Dertil har Gaethje et godt takedown defense, og forstår vigtigheden af at holde sig væk fra buret hvor Khabib er bedst, noget som han gentagende gange har nævnt i optakten til kampen.

Om Gaethje lykkedes med sin plan, og om has evner er nok til at forhindre Khabib i at holde ham på gulvet, er selvfølgelig det helt store spørgsmål.

Eksperter og bookmakere er ret enige i at Khabib vinder endnu engang, og de ser ham endda som en ret stor favorit.

Det er da også svært at komme uden om at Khabib er en helt unik kæmper, ikke bare nu, men i hele historien, og der skal noget helt ekstraordinært til for at slå ham.

Om Gaethje har hvad der skal til, eller om Khabib fortsætter sin dominans, får vi svaret på i weekenden når det går løs ved UFC 254.

Seneste nyheder

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest