UFC 255: Jennifer Maia

UFC 255: Jennifer Maia

Når Jennifer Maia natten til søndag går i buret for at møde den forsvarende flyweight mester Valentina Shevchenko er det første gang at Maia har muligheden for at vinde et UFC bælte.

Det bliver dog ikke nogen nem opgave, da den eneste kæmper som Shevchenko har tabt til, og som hun efterfølgende ikke har besejret, hedder Amanda Nunes.

Der skal altså noget ekstraordinært til for at besejre Shevchenko, der da også er kæmpe favorit til weekendens opgør mellem Shevchenko og Maia.

Maia kommer dog fra en stærk sejr i hendes seneste opgør mod Joanne Calderwood, som hun besejrede via submission i første omgang, en sejr der landede hende en kamp mod mesteren.

Den præstation skal hun tage med ind til opgøret mod Shevchenko, for der er ikke råd til fejltagelser imod en af UFC’s dygtigste tekniske kæmpere – vel og mærke på tværs af køn og alle vægtklasser.

18 sejre, 6 nederlag og en enkelt uafgjort er det blevet til for Maia i hendes professionelle karriere, hvor to sejre over Roxanne Modafferi og sejren senest over Joanne Calderwood står som de største sejre i karrieren.

Valentina Shevchenko vs. Jennifer Maia

At Maia står i et titelopgør mod Shevchenko skal nok ses i lyset af, at Shevchenko mere eller mindre har gjort rent bord mod resten af divisionens top kæmpere.

Sejre over Joanne Jedrzejzyk, Jessica Eye, Liz Carmouche og Katlyn Chookagian har sikret hende bæltet i flyweight divisionen, og vidner om den kvalitet som Shevchenko besidder.

Det er altså en kæmpe opgave som Maia står overfor, og det kan desværre for hende godt være svært at pege på et område hvor hun har en fordel.

En ting er sikkert, og det er at Maia ikke bør indlede sig på et opgør hvor hende og Shevchenko står fra distancen og udveksler slagserie. Her er Shevchenko simpelthen for god.

Istedet bør Maia gøre kampen til et fysisk opgør, hvor hun skal forsøge at tvinge Shevchenko i defensiven med takedowns og clinch. Her kan Maias sorte bælte i bbj måske blive udslagsgivende for en overraskende sejr.

Uanset kræver det en toppræstation fra Maia hvis hun skal gøre sig nogen som helst forhåbninger om at tage sejren og vinde UFC’s flyweight bælte når hun natten til søndag møder flyweight mesteren Valentina Shevchenko på co-main event.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest