UFC 255: Valentina “Bullet” Shevchenko

UFC 255: Valentina Shevchenko

UFC Flyweight mester Valentina Shevchenko har været totalt dominerende siden hun rykkede ned fra bantamweight til flyweight, hvor hun har besejret det ene store navn efter det andet.

Sejre over Priscila Cachoeira, Joanna Jedrzejczyk, Jessica Eye, Liz Carmouche og senest Katlyn Chookagian vidner om den kæmpe kvalitet som Shevchenko uden tvivl besidder.

Bredt anerkendt som en af UFC’s dygtigste tekniske kæmpere på tværs af køn og vægtklasser, og når man ser hende i aktion forstår man hvorfor.

Shevchenko besidder ikke mindst ekstraordinære kvaliteter i sin striking via sin lange baggrund i kick-boksning. Har man ikke set Shevchenko i aktion, kan man med fordel se hendes opgør mod Jessica Eye der blev knockoutet med et vildt headkick.

19-3 hedder den professionelle rekord med nederlag til Liz Carmouche, som hun siden har revancheret, og to nederlag til Amanda Nunes i to ekstremt tætte opgør.

Amanda Nunes er den bedste og største kvindelige kæmper i historien, men med til historien hører at Nunes kæmper i de to divisioner der ligger over Shevchenkos flyweight (bantamweight og featherweight).

I de to divisioner er Nunes double champ, men i flyweight dominerer Shevchenko, og det er svært at forestille sig at det ikke også fortsætter med at være tilfældet når hun i weekenden på co-main event sætter sit bælte på spil mod Jennifer Maia.

Valentina Shevchenko vs. Jennifer Maia

Når Shevchenko natten til lørdag går i buret for at forsvare sit flyweight bælte vil det være som kæmpe favorit.

Først og fremmest er Shevchenko en ægte mma-kæmper, forstået på den måde at hun er dygtig i alle områder, uanset om kampen foregår stående eller på gulvet.

Stående er der ingen tvivl, hvor Shevchenko er en langt dygtigere kæmper end Jennifer Maia. På gulvet er det mere lige imellem de to, men Shevchenko har vist gang på gang at hun kan kæmpe med de bedste på gulvet.

Taktikken må derfor være lige til, hvor distancen skal holdes til Maia for at undgå nedtagninger og clinch op mod buret, hvorfra hun ikke kan bruge sine overlegne striking evner.

Formår hun det, er det svært at forestille sig at hun ikke forsvarer sit bælte med en sejr over Maia, og selv hvis kampen i perioder vil foregå på gulvet, vil hun stadig være en stor favorit.

Vinder Shevchenko opgøret kan hun med stor sandsynlighed se frem til et opgør mod den tidligere bantamweight mester Jessica Andrade, der for nylig rykkede ned i flyweight og besejrede Katlyn Chookagian via TKO i første omgang.

Det opgør er helt sikkert værd at se frem til, men i første omgang må Shevchenko først besejre Jennifer Maia når de natten til søndag mødes ved UFC 255 på co-main event.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest