UFC Fight Night: Smith vs. Teixeira

Vægtklasse

 

Main Card

 

Metode

Omgang

Light Heavyweight

Anthony Smith

vs.

Glover Teixeira

TKO

5

Heavyweight

Ben Rothwell

vs.

Ovince Saint Preux

Decision

3

Lightweight

Alexander Hernandez

vs.

Drew Dober

TKO

2

Bantamweight

Ricky Simon

vs.

Ray Borg

Decision

3

Heavyweight

Andrei Arlovski

vs.

Philipe Lins

Decision

3

Lightweight

Michael Johnson

vs.

Thiago Moises

Submission

2

 

 

Prelims

 

 

 

Bantamweight

Sijara Eubanks

vs.

Sarah Moras

Decision

3

Lightweight

Gabriel Benitez

vs.

Omar Morales

Decision

3

Featherweight

Hunter Azure

vs.

Brian Kelleher

KO

2

Heavyweight

Chase Sherman

vs.

Isaac Villanueva

TKO

2

Endnu et UFC stævne er overstået, og hvilket et! Teixeira smadrede sig selv, og Anthony Smith på vejen, direkte ind som titel udfordrer, Drew Dober bankede Alexander Hernandez og kæmpen Ben Rothwell fortsatte sin sejrsgang mod Ovince Saint Preux. Læs mere her for en kort gennemgang af nogle af stævnets udvalgte kampe.

Anthony Smith vs Glover Teixeira: TKO for Glover Teixeira
I aftenens hovedopgør leverede Glover Teixeira vel næsten sin karrieres største højdepunkt – i en alder af 40 år! Sikke en kamp, og fra da han ramte Anthony Smith med en perfekt uppercut i 2 omgang, gik det kun en vej. 2 stensikre omgang hvor Anthony Smith fik decideret tæsk. Indtil da havde Anthony faktisk sat sig på kampen, men lignede en mand der gik kold mod slutningen af 2 omgang. Og da han først blev ramt af førnævnte uppercut var det ren overlevelse. Anthony Smith beviste hvorfor han kaldes Lionheart, og Glover Teixeira har nu for alvor meldt sig ind i mixet om en titelkamp.

Ben Rothwell vs Ovince Saint Preux: Decision win for Ben Rothwell
Ben Rothwell tog sejren på split decision, men var tæt på at smide det hele i 3 omgang. Specielt til sidst, hvor Ovince Saint Preux faktisk har ham i gulvet med et slag lige efter kampen er blæst af. Alt taget i betragtning, dog en fortjent sejr til Ben Rothwell, der brugte sin overlegne størrelse til at presse Saint Preux op mod buret i store perioder af kampen. En lige kamp, som Ben Rothwell vinder på at have octagon control.

Alexander Hernandez vs Drew Dober: TKO win for Drew Dober
Imponerende kamp af Drew Dober, der endte med sejren på tko i 2 omgang. Efter en forholdsvis lige første omgang, hvor Drew Dober dog stadig så skarpest ud, var der ingen tvivl i 2 omgang. Dober pressede kontant Hernandez op mod buret, hvorfra han sendte hårde kombinationer afsted. Og da han først dukkede sig under et venstre hook fra Hernandez og siden hen sendte 3 af sine af slag afsted, måtte Hernandez en tur i gulvet. Kun et par desperate forsøg på takedowns fra Hernandez side udskød hvad der lignede det uundgåelige, for han lignede en færdig mand, og til sidst i 2 omgang havde dommer Herb Dean set nok og afsluttede kampen efter at han Hernandez nærmest ikke kun stå oprejst længere. Stor sejr til Drew Dober, der nu har vundet 3 kampe i træk, og som minimum bør overtage Alexander Hernandez plads som nr. 15 på UFC lightweight ranglisten.

Ricky Simon vs Ray Borg: Decision win for Ricky Simon
Ricky Simon tog sejren på split decision over Ray Borg. En fortjent sejr der blev grundlagt i de første to omgange, hvor han ramte med langt flere slag, og havde flere takedowns. Ray Borg åbnede først for alvor op fra slutningen af 2 omgang, men da var det allerede for sent. Ricky Simon så skarp ud, og med hans kun 27 år, bliver han spændende at følge i fremtiden. Det samme kan sådan set siges om Ray Borg på kun 26, og i en kamp hvor begge fightere viste højt teknisk niveau, er det god grund til at tro på at Ray Borg har en fin fremtid i vente.

Karl Robertson vs. Marvin Vettori: Aflyst
Denne kamp blev aflyst af helbredsmæssige årsager. Årsagen skyldes ikke Covid-19.

Allerede natten til søndag er der atter UFC på programmet, der som altid kan følges direkte på Viaplay. Følg med her på siden for en optakt til UFC Fight Night, der endnu engang afholdes i Jacksonville, med UFC legenden Alistair Overeem mod Walt Harris, der for første gang træder ind i buret efter hans tragiske tab af hans datter tilbage i 2019. Du kan læse mere om UFC Fight Night: Overeem vs. Harris her.

Husk du kan se UFC direkte hos vores samarbejdspartner Viaplay. Har du ikke allerede oprettet dig, kan du gøre det lige her.

Optakt

Aftenens hovedopgør står mellem Anthony Smith og Glover Teixeira, der begge med en sejr kan sætte sig selv i spil til en titel kamp. Især for Anthony Smith der pt. er rangeret som nr. 4 i light heavyweight divisionen, kan en sejr bringe ham helt op som første udfordrer til bæltet. Dette skal ikke mindst ses i lyset af at Anthony Smith’s seneste nederlag var til netop champen Jon Jones, og at han sidenhen gjorde kort proces med svenske Alexander Gustafsson. Dermed kan en sejr for ham være med til at cementerede at han fortjener et ny chance for at kæmpe for titlen. Af de 4 fightere der ligger foran Anthony Smith, har to af dem tabt til champen efter Anthony Smtih (Thiago Santos, Dominick Reyes), og ingen af de to har været i kamp siden. Det efterlader kun en enkelt udfordrer, polske Jan Blachowicz, der står foran Anthony Smith. Kampen mellem Blachowicz og champen Jon Jones er dog allerede på tegnebrættet, så mon ikke at hvis Anthony Smith vinder torsdagens opgør mod Glover Teixeira, at han er den næste i rækken til at få et ’title shot’?

For Glover Teixeira er det nu eller aldrig. Med sine 40 år er det nok ikke forkert at sige at han er i karrierens efterår, og skal han have en sidste chance for at vinde bæltet kræver det en sejr over Anthony Smith når det torsdag går løs i Jacksonville. Han kommer med en fin stime på 3 sejre i træk, og ligger for nuværende nr. 8 på ranglisten. Man må dog forvente at Glover Teixeira selv med en sejr over Anthony vil have nogle kampe endnu før han kan forvente at få et title shot.

For Anthony Smith gælder det om at holde distancen, og bokse Teixeira på ydersiden. Omvendt gælder det om for Glover Teixeira at komme ind på Anthony Smith. Overall er det et meget lige opgør, både på fødderne og på gulvet. Kampen kan meget vel blive afgjort af hvem der vil det mest, og kommer der en afslutning på kampen før tid, kan det meget vel blive i de senere runder, da det er to yderst hårdføre kæmpere. Et forsigtigt bud vil være Anthony Smith. Han så fantastisk ud i sit seneste opgør mod Anthony Smith, og kan han få en sejr torsdag vil han skyde sig selv helt ind i title contention. Vi tror på han vil det mere, så derfor er vores forsigtige bud en decision sejr til Smith, måske med et frækt bud på en submission sent i kampen.

Hold øje med

Aftenens fight card står udover main eventet på 4 opgør. Læs med her for vores bud på hvilke kampe udover hovedkampen mellem Anthony Smith og Glover Teixeira du bør se.

Ben Rothwell vs. Ovencie Saint Preux
Ben Rothwell tørner sammen med Ovince Saint Preux, der senest var i kamp da UFC besøgte Danmark for første gang tilbage i september 2019. I det opgør vandt Saint Preux for fjerde gang med en Von Fluke Choke, og et frækt bud kunne være endnu en af dem. På den anden side af buret står en aldrende veteran i Ben Rothwell, der efter 3 nederlag i træk, senest vandt på knockout over Stefan Struve. Og selvom der ikke er meget aldersforskel på de to, så ligner Ben Rothwell en mand hvis karriere er længere inde i efteråret end Ovince Saint Preux. Vi tror på Saint Preux i dette opgør. 

Alexander Hernandez vs. Drew Dober
Alexander Hernandez møder Drew Dober i hvad der kan gå hen og blive et rigtigt slagsmål. Et meget lige opgør der kan være svært at spå om, men skulle vi vælge en vinder tror vi på Drew Dober. Det gør vi af den simple årsag at Drew Dober har en massiv fordel når det kommer til tid i buret, og til antal kampe. Vær dog ikke overrasket hvis Hernandez ender med sejren!

Ricky Simon vs. Ray Borg
Ricky Simon møder Ray Borg i en utrolig vigtigt kamp for begge fightere. Ricky Simon er nok mest kendt i UFC regi for at være knockoutet i Urijah Fabers comeback kamp, og sidenhen har han tabt sin næste og hidtil eneste kamp siden, ligeledes på knockout. Ray Borg har før prøvet at være med helt derfremme hvor det er rigtigt sjovt, men måske se sig slået i 5 omgang på submission af UFC legenden Demetrious Johnson i deres titelkamp tilbage i 2017. Herefter gik han en vægtklasse op, og har siden sin tabte titelkamp gået 2-1 i UFC. Det er altså en vigtigt kamp for begge fighters hvis de vil op og blande sig i toppen. Som med opgøret oven over, tror vi på at erfaringen vil gøre forskellen. Godt nok har de stort set samme antal kampe, men i UFC regi er Ray Borg en klar fordel på den front med 11-5. Derfor tror vi på Ray Borg.

Karl Robertson vs. Marvin Vettori
Til at runde optakten til main eventet af med, er der et opgør mellem Karl Robertson og Marvin Vettori. Karl Robertson der har vundet sine to seneste kampe, tabte seneste til en af aftenens to fightere i main eventet, Glover Teixeira. En forholdsvis urutineret fighter med en record på 11-2, og med sine kun 29 år, er der stadig masser af udviklingspotentiale. Bliver spændende at se om hvad form han kommer i. Vi hælder dog mest til Marvin Vettori. Mest kendt for sit uhyggeligt tætte opgør med nuværende champ Israel Adesanya, et opgør han tabte på split decision. Siden den dag er han gået 2-0 i UFC og Israel Adesanya er champ. En utrolig spændende fighter på kun 26 år. Vi tror på han bliver en top contender i mange år frem. Vettori har afsluttet 8 af sine 14 sejre på submission, og taget i betragtning af Karl Robertsons seneste nederlag var på netop en submission, tror vi på en submission sejr til Marvin Vettori. 

Husk du kan se UFC direkte hos vores samarbejdspartner Viaplay. Har du ikke allerede oprettet dig, kan du gøre det lige her.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest