UFC Fight Night: Blaydes vs. Volkov

Aftenens (eller nattens) UFC main event står på et opgør imellem amerikanske Curtis Blaydes og russiske Alexander Volkov, et opgør der for begges vedkommende kan sikre dem et stort skridt hen imod et opgør om bæltet. Det er altså et super vigtig opgør med tanke på de kommende titel kampe der ligger forude i sværvægt divisionen.

Curtis Blaydes

For Curtis Blades gælder det at han kommer ind til opgøret som nr. 3 på ranglisten, med kun Francis Ngannou, Daniel Cormier og selvfølgelig champen Stipe Miocic foran. Med en sejr over Volkov vil han helt sikkert presse gevaldigt på til en titel kamp.

Curtis Blaydes kan (med undtagelse af Daniel Cormier) kalde sig for divisionens bedste wrestler, noget som man helt sikkert vil se ham gøre brug af imod Volkov, der trods sin ellers glimrende takedown defense, får munden fuld med at forsøge at holde kampen stående. Derfra vil han, ikke mindst med sine albuer, forsøge at lande en masse ground and pound, noget som han efterhånden er frygtet og berygtet for.

Kun to nederlag har han (begge i øvrigt til Francis Ngannou) på en rekordliste der tæller 13 sejre, med 10 sejre via knockout. Blaydes vil forsøge at sætte sig på kampen som den aggresive fighter, med et konstant pres der skal bringe ham ind i positioner hvorfra han kan få Volkov på gulvet. Sker dét, kan Volkov godt forberede sig på en lang aften i buret.

Alexander Volkov

Alexander Volkov kommer ind til opgøret som nr. 7, men bør med en sejr rykke sig en del pladser op mod toppen. Foran ham ligger Jairzinho Rozenstruik der tabte senest til Francis Ngannou, Junior dos Santos der har tabt sine seneste to, samt selvfølgelig Curtis Blaydes. Med en sejr bør Volkov derfor rykke foran disse tre, hvilket kun efterlader Ngannou, Cormier og champen Miocic foran.

Volkov bliver ikke levnet mange chancer hos bookmakerne, der tror på at Volkov får svært ved at holde distancen til Blaydes. At han holder distancen, og bokser Blaydes fra ydersiden, er altafgørende for hans chancer i kampen. Volkov besidder en udmærket takedown defense, men har omvendt aldrig været oppe imod en wrestler af den kaliber som Curtis Blaydes er.

6-1 er han i UFC, med sejre over fine navne såsom Roy Nelson, Stefan Struve og Fabricio Werdun. Hans eneste nederlag i UFC sammenhæng var til Derrick Lewis, en kamp han ellers dominerede helt frem til de sidste 10 sekunder af kampen. Her mistede han koncentrationen og gik direkte ind i en højrehånd fra Lewis der slog ham ud og endte kampen på et splitsekund. Den slags fejl er der ikke råd til mod Blaydes, for så vil han lide samme skæbne.

Bud på kampens resultat

Det er svært ikke at pege på Curtis Blaydes i dette opgør. At det allerede på forhånd bliver svært for Alexander Volkov at holde distancen til Blaydes er en ting, men læg dertil at buret i UFC APEX faciliteterne er omtrent 30% mindre, og hvad der før så svært ud, ligner nu noget nær en umulig opgave. Vi tror simpelthen ikke på at Volkov formår at holde en fremadstormende Blaydes fra at få kampen til gulvet, og derfra bør der ikke være tvivl om kampens udfald. Blaydes på TKO i anden eller tredje omgang.

Nedtakt til UFC Fight Night: Blaydes vs. Volkov

I en tættere kamp end de fleste nok havde forventet, var det alligevel forhånds favoritten der i sidste ende blev udråbt som vinder efter 5 hårde omgange.

Kampen startede som man havde forventet, og som Blaydes sjovt nok proklamerede via twitter kort inden han gik i buret, og som man kunne læse under hans vej ind i buret, med Blaydes i offensiven der konstant jagtede takedown efter takedown. 14 takedowns er mange, også over 5 omgange, og de var hvad der i sidste ende sikrede Blaydes sejren.

De tre første omgange var der således ingen tvivl om, hvor det var en Blaydes i total kontrol, og en Volkov i defensiven. Dette ændrede sig dog i fjerde og femte omgang, hvor Volkov kom stærkt igen. Her var det også en trættere Blaydes der havde sværere ved at tage Volkov ned end tidligere i kampen, noget som Volkov udnyttede til at lande gode kombinationer.

Det var dog lidt for sent, og lidt for lidt, for en ellers tappert kæmpende Alexander Volkov. Han må for nu se håbet om en titel kamp forsvinde, og må kæmpe sig tilbage igen med nogle sejre. Kampe mod Jairzinho Rozenstruik og Junior dos Santos ligner meget sandsynlige kampe for Volkov i hans fremadrettede UFC karriere.

For Blaydes gælder der nu kun en ting. Han vil have et titel skud, noget som han dog nok må vente en rum tid på. Først skal triologien mellem mesteren Miocic og den tidligere mester Cormier afgøres, og hernæst er der ingen tvivl om at Ngannou er næste mand der får en kamp om titlen. Det vil i så fald blive vinderen af Miocic vs. Cormier. Først herefter kan Blaydes gøre sig forhåbninger om en titel kamp, noget der meget vel først bliver i foråret 2021 – tidligst. Vil han vente så længe? Eller får han en kamp mod en af de tre kæmpere oven over ham på rangeringen, som ikke er en titel kamp?

At kigge nedad på rangeringen efter en modstander bør ikke være på Blaydes radar, men omvendt er der lange udsigter til en titel kamp. Kan en kamp mod taberen af Miocic vs. Cormier interessere? Helt sikkert, men det er alles forventning at Cormier går på pension efter kampen mod Miocic, så hvad nu hvis Miocic vinder kampen og forbliver mester og nu skal møde Ngannou, imens Cormier går på pension? Så er Blaydes tilbage til hvor han står nu. For nu er der nok ikke meget andet at gøre for Blaydes end at afvente og se hvad der sker over de næste måneder i sværvægts divisionen, og holde sig parat hvis chancen skulle byde sig. 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest