UFC Fight Night: Brunson vs. Shahbazyan

Egentlig var det meningen at main event skulle være et opgør mellem Holly Holm og Irene Aldana, men da sidstnævnte fremlagde en positiv covid19 prøve var der ingen anden udvej end at aflyse kampen. Derfor er co-main event mellem Derek Brunson og Edmen Shahbazyan blevet rykket op som main event, i et opgør mellem en rutineret fighter i Brunson og en fremadstormende ung og ubesejret fighter i Shahbazyan.

Derek Brunson (8) vs. Edmen Shahbazyan (9) | Middleweight

Sat lidt på spidsen er dette et opgør mellem den gamle veteran og den unge komet. Brunson har kæmpet professionelt siden 2010 – dengang var Edmen Shahbazyan 10 år gammel. I dag er han 22 og står nok over for karrierens hidtil sværeste opgave når han møder Brunson ved UFC Fight Night: Brunson vs. Shahbazyan.

Brunson kommer ind til opgøret med to sejre på stribe, så han virker skarpere end han umiddelbart har gjort de seneste år. Mellem 2016 og 2018 tabte han således fire af sine seks UFC kampe, men med til den historie hører at niveauet på de modstandere han har tabt til har været af den højeste kaliber. Robert Whittaker, Anderson Silva, Ronaldo Souza, samt Israel Adesanya vidner om at Brunson ikke møder eller taber til hvem som helst, men det vidner måske også om at han ikke helt har niveauet til at være med på aller øverste hylde.

Det er der til gengæld mange der mener at Shahbazyan kommer til at have, hvis han da ikke allerede har det. Ubesejret i sine foreløbig 11 professionelle mma kampe, med ni knockouts og en enkelt submission. Det har ført ham til Dana Whites Contender Series, hvorfra han landede en kontrakt i UFC. Her er det blevet til fire kampe, som startede med en split decision sejr, men som siden har budt på to knockouts og en enkelt submission.

Ikke mindst sejren i hans seneste opgør over en rangeret fighter i Brad Tavares, hvor han gjorde kort proces og knockoutede Tavares i første omgang, var med til at understrege det kæmpe potentiale han besidder. Det skal der bygges videre på mod Brunson, hvor han med en sejr kan komme tættere på top 5.

Det kræver en sejr, i et opgør hvor han på forhånd er udråbt som favoritten. Vi forventer da også at Shahbazyan går i offensiven for at presse Brunson baglæns og op mod buret hvorfra han vil forsøge at gøre skade på Brunson. Shahbazzyan har umiddelbart de bedre tekniske egenskaber, ligesom han er hurtigere med både hænder og på fødderne. All round er han ganske enkelt en bedre fighter end Brunson.

Dette er dog ikke garanti for sejr, da Brunson ihvertfald i en afdeling har en fordel på Shahbazyan. Med sine 27 professionelle mma kampe, 16 i UFC, og med over ti år som professionel, er han en langt mere erfaren fighter end Shahbazyan. Den fordel gør måske opgøret en del tættere end hvad Shahbazyans favorit værdighed antyder. Brunson har været i den her slags kampe mange gange før, hvor ikke mindst opgøret mod Israel Adesanya på mange måder ligner opgøret mod Shahbazyan – en ung ubesejret fighter med stort potentiale og med masser af hype.

Den kamp er hans seneste nederlag, og har helt sikkert været lærerigt for Brunson. Vi tror derfor på et tæt opgør hvor alles øjne vil være på Shahbazyans åbenlyse potentiale, men hvor Brunson kommer til at gøre en god figur. Vores bud på kampens vinder bliver dog stadig Shahbazyan, der ikke ligner en fighter på blot 22 år. Derfor tror vi ikke at Brunsons erfaring bliver så afgørende at Shahbazyan ikke i sidste ende alligevel vil ende med sejren, og at kampens afgørelse i stedet skal findes hos de bedste tekniske kvaliteter. Derfor tror vi på Shahbazyan.

Op til sidste uges UFC event, der også bød på et opgør i middleweight divisionen mellem Robert Whittaker og Darren Till, bragte vi en artikel der gik lidt mere i dybden med fremtids perspektiverne i middleweight divisionen. I det perspektiv er opgøret mellem Brunson, nr. 8 rangeret, og Shahbazyan, nr.9 rangeret, interessant, da vinderen kan komme op og blande sig som en del af den diskussion. Du kan læse mere om den diskussion lige her.

Joanne Calderwood (3) vs. Jennifer Maia (6) | Flyweight

Co-main event står på et opgør mellem to top fightere i kvindernes flyweight division. I kvindernes flyweight division er det sådan, at der er champen Valentina Shevchenko, og så er der alle de andre. Vi venter alle i spænding på den næste udfordrer, og hånden på hjertet, er det svært at finde en i en af disse fightere.

Både Calderwood og Maia har tabt til hvad vi vil mene er bedre fightere, fightere som alle har til champen Shevchenko. Calderwood har tabt til Liz Carmouche, imens de begge har tabt til Kaitlyn Chookagian, og begge disse fightere har tabt komfortabelt til Shevchenko.

Det er dog stadig to talentfulde fightere med tid til at udvikle sig, der i weekenden møder hinanden. En god præstation imod en top rangeret fighter kan for begges vedkommende gøre meget for hvordan deres chancer mod Shevchenko skal vurderes, ligesom at en sejr kan gøre meget for deres forhåbninger om at få en titel kamp.

Calderwood kommer ind som nr. 3 på ranglisten, hvor kun Cynthia Calvillo, Kaitlyn Chookagian og selvfølgelig champ Valentina Shevchenko ligger foran. Cynthia Calvillo ligner det oplagte bud på den næste i rækken af titeludfordrere til Shevchenko, da Shevchenko slog Chookagian i deres seneste opgør. Calderwood har for nyligt tabt til Chookagian, så kan hun vinde over Maia ligger der måske et revanche opgør og venter. Det vil i så fald være om retten til at udfordre champen.

Det samme gælder sådan set for Maia, der ligeså med en sejr kan skyde sig helt op som en af de øverste udfordrere. Her kunne et revanche opgør også meget vel ligge og vente, da Maia tilbage i november sidste år også tabte til Chookagian.

Det er altså et vigtigt opgør for begge fightere hvis de skal hænge på i toppen. Derfor kan man måske godt forvente en lidt afventende start, hvor begge fightere lige skal se hinanden an. Begge fightere kommer fra en striking baggrund, så vi forventer et opgør der mestendels vil foregå stående. Maia har eksempelvis aldrig landet et takedown i UFC regi. På den front er Calderwood noget mere aktiv, hvor hun trods alt for landet nogle takedowns her og der. Det er dog stadig forventningen at hun mestendels vil gøre brug af sin Muay Thai.

Det er et tæt opgør og et opgør der er svært at spå om, da de på papiret er forholdsvis lige i alle aspekter. Vi gætter derfor i stedet på at kampen går fuld tid. I samlet 42 kampe har de kun tabt en enkelt kamp tilsammen på knockout, et nederlag der ligger langt tilbage i Maias karriere. Der skal altså noget ekstra til for at slå en af disse to fightere ud, og det er ikke umiddelbart en power nogle af dem besidder. Calderwood har fem KO sejre ud af 14, men fire af disse ligger tilbage i hendes seks første kampe, imens Maia kun har tre sejre på KO ud af 17 mulige.

Forventningen er heller ikke at kampen ender på gulvet, og skulle den det, så vil deres evner umiddelbart udligne hinandens. Calderwood har to nederlag på submission, imens Maia har et enkelt. Det er altså to fightere der forstår sig på at kæmpe på gulvet. Derfor ligner det et opgør der går fuld tid, i hvad vi umiddelbart tror på bliver et tæt opgør.

Vicente Luque (12) vs. Randy Brown | Welterweight

Dette opgør er potentielt ‘Fight of the Night’, da begge disse fightere kommer for at slå. Både Vicente Luque og Randy Brown er dygtige strikere, med et stort output. Vi kan derfor godt forventer en banger mellem to fightere der går efter en knockout.

Luque kommer ind til kampen i fantastisk form, hvor han senest afmonterede Niko Price. Det lidt pudsige ved Luque er at han er en slow starter når man kigger over hele hans karriere. Efter sine første 13 professionelle kampe havde Luque vundet syv, tabt fem, og en enkelt uafgjort. Siden da er han gået 11-2, vel og mærke i UFC. Her har slået gode navne i Niko Price x2, Belal Muhammad og Mike Perry, imens hans to nederlag er kommet til to fighters i Stephen Thompson og Leon Edwards.

Nu står han så overfor Randy Brown, som er en farlig fighter, men som umiddelbart ikke har helt det samme niveau som det Luque førhen har stået overfor. Det gør ham til favorit i et opgør hvor han dog skal være varsom. Randy Brown har en forholdsvis stor reach advantage, så for at kunne nå sit mål bliver Luque nødt til at gå igennem nogle af Browns egne slag.

Det kan godt være farligt mod en mand der har evnerne til at slukke lyset hos sine modstandere, noget som han har gjort i seks af sine tolv sejre. Lig dertil fire submission sejre, og man får et indblik i en fighter der kan afslutte kampe uanset hvor de ender.

De er dog ret lige i niveau på papiret, når man kigger på deres BJJ evner. Det er heller ikke forventningen at kampen ender der, eller at det ihvertfald mestendels er oprejst at kampen kommer til at foregå. Her er det svært ikke at pege på Luque som ham der har de evner. Kun i kampen mod Mike Perry vandt Luque en kamp der gik fuld tid i UFC, og så man den kamp kan man måske godt være lidt uforstående over hvordan Perry overlevede det knæ der sendte hans næse ud på siden af hovedet til sidst i kampen.

Luque er hårdtslående, teknisk utroligt dygtig, og har et fænomenalt output der nok skal give Brown problemer. Kigger man samtidig på niveauet af modstand de to har mødt, er det også tydeligt at Luque har fordelen. Kampe mod Thompson og Edwards har uden tvivl været lærerigt erfaringer, og sejrene over gode navne som Perry, Muhammad og Price er stadig navne som man ikke finder på Browns rekord liste. Faktisk tabte Brown til Price på KO tilbage i 2018, imens han har en ung Mickey Gall som sin største sejr.

Der bør ganske enkelt være niveau forskel på disse to fightere, og vi kan derfor ikke undgå at pege på Vicente Luque. Vi forventer dog fin modstand fra Browns side, så det bliver ingen walkover. I sidste ende vil det dog nok være for stor en mundfuld, og Luque tager sejren, og stopper kampen før tid på KO/TKO.

Lando Vannata vs. Bobby Green | Lightweight

En gentagelse af deres første opgør tilbage i 2017 som endte uafgjort i en hæsblæsende affære. Dengang var de meget lige i niveau, og der er ikke umiddelbart noget der ligger til grund for at det samme ikke skulle være tilfældet når de i weekenden går i buret og møder hinanden igen.

Vannata er en sjov fighter, forstået på den måde at han taber, så vinder han, så taber han, så vinder han, og sådan fortsætter det ellers bare derud af på hans rekord liste. Kigger man til gengæld på navnene, så forstår man måske bedre hvorfor det forholder sig sådan. Vannata er en urangeret fighter der allerede i karrieren har mødt og tabt til Tony Ferguson, Drakkar Klose og Marc Diakiese, imens han har sejre over Yancy Medeiros, og John Makdessi. En sejr over Bobby Green vil tilføje endnu et fint navn til sejrs listen, og vil være godt for karrieren fremadrettet.

For Bobby Green er historien meget den samme. I hans seneste otte UFC kampe er han gået 2-5 med en enkelt uafgjort til følge (mod hans kommende modstander Vannata), men kigger man også på navnene her, ser man at det er en fighter der har mødt nogle af de aller bedste, i Dustin Poirier, Edson Barboza og Francisco Trinaldo, fightere som han alle har tabt til. Til gengæld fik han en fin sejr over Clay Guida i hans seneste opgør, og det håber han at bygge videre på med en sejr over Vannata.

Det er som sagt to fightere der er meget lige i niveau, så afgørelsen skal nok mere findes i hvem der vil det mest. Vi forventer en kamp der kan ende alle steder, og det tror vi også på den gør. En rigtig mma kamp med masser af striking, wrestling og submission forsøg. Vi tror det bliver en super kamp!

Kevin Holland vs. Trevin Giles | Middleweight

Et opgør mellem to unge prospects i UFC’s middleweight division. For dem begge gælder det om at de med sejren kan tage et stort skridt mod at etablere sig i divisionen, og kommer nærmere top 15. Det er altså et slags make or break opgør, hvor taberen vil blive sat en del tilbage, og vinderen med en god præstation kan tage et stort skridt mod top 15.

Det gælder især for Kevin Holland der kommer ind til opgøret som 4-2 i sin UFC karriere. Første kamp i UFC var et hårdt et af slagsen mod nuværende top light heavyweight Thiago Santos. Den kamp bød da også på et nederlag, dog på en respektabel decision (Santos har sidenhen knockoutet folk til højre og venstre i light heavyweight), men siden da vandt han tre i streg, herunder sejren over Gerald Meerchaert.

Derfor kom det måske lidt som en overraskelse at han blev stoppet via submission til Brendan Allen, men det skal dog siges at Brendan Allen selv ligner et rigtig stort talent. Siden da kom Holland tilbage på sejrs sporet i sit seneste opgør mod Anthony Hernandez (som sjovt nok har slået Brendan Allen). Den sejr skal der bygges videre på i weekenden når han møder Trevin Giles.

Trevin Giles har nok haft en lidt mere blandet start på sin tid i UFC, hvor han er startet med tre sejre og to nederlag. Det startede ganske vist lovende med to KO sejre, omend man godt kan tillade sig at stille spørgsmåltegn ved niveauet på modstanden, inden han to gange i træk tabte via submission til først Zak Cummings, som er en fin fighter, men næppe en top fighter, og sidenhen til Gerald Meerschaert.

Han kom til gengæld stærkt igen med en sejr i sit seneste opgør mod James Krause, et tæt opgør han vandt via split decision. Den kamp var ‘Fight of the Night’, og viste at Giles har masser af potentiale.

Et vigtigt møde mellem to fightere i hvad der på forhånd ligner et tæt opgør. Det er svært at pege på en vinder, med med tanke på at Kevin Holland indtil videre har en anelse bedre UFC karriere, med sejre over lidt stærkere modstandere, så læner vi mod Holland. Den er dog nærmest 50-50 og vi glæder os bare til at opgør der bør blive et godt udstillingsvindue for mma. Vi forventer nemlig en kamp der kommer til både at være udkæmpet stående, i clinchen og på gulvet. Den her kamp er helt sikkert værd at holde øje med!

UFC Fight Night: Brunson vs. Shahbazyan kan som altid ses direkte på Viaplay. Du kan oprette dig nemt og hurtigt hvis du ikke allerede har et Viaplay abonnement lige her.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest