UFC Fight Night: Et nærmere kig på middleweight divisionen

Inden weekendens UFC Fight Night main event opgør mellem Robert Whittaker og Darren Till skal afgøres, kigger vi nærmere på middleweight divisionen, for at give et overblik over divisionen og dens fremtid.

I den forbindelse er det måske interessant at høre hvad Jack Hermansson havde at sige om divisionens fremtid oven på hans sejr i weekenden over Kelvin Gastelum:

”Mest af alt, så skal jeg kæmpe mod vinderen af Whittaker vs. Till. Dernæst skal champ Adesanya møde Costa i en kamp om bæltet. Vinderen af det opgør møder så Jared Cannonier, og så skal vinderen af mig (Hermansson) og vinderen af Whittaker vs. Till have den næste titel kamp.”

Nok er ordene ikke præcist gengivet, men de rammer godt og præcist med tanke på hvilke kampe Hermansson mener skal udkæmpes i den nærmeste fremtid – og det er svært ikke at være enig med ham.

Opgøret mellem champ Adesanya og nr. 2 rangerede Paulo Costa har været længe undervejs, og er netop i disse dage officielt blevet en realitet. Dette opgør står ved UFC 253 i september. Det efterlader nr. 1 rangerede Robert Whittaker, der dog senest blev sendt ud på røv og albuer af Adesanya i deres titel kamp ved UFC 243 tilbage i oktober sidste år, og derfor ikke længere kan antages at være den ‘rigtige’ nr. 1 contender. Han møder derfor istedet nr. 5 rangerede Darren Till ved weekendens UFC Fight Night event.

Det efterlader stadig nr. 3 og 4. Nr. 3 er Jared Cannonier som Hermansson udråbte som første udfordrer til titlen når Adesanya og Costa har fået afgjort hvem af de to der skal være mester. Nr. 4 er Yoel Romero, der dog også kommer fra et nederlag til Adesanya, så sent som i marts, ligesom han også har tabt til både Paulo Costa og 2x Robert Whittaker. Romero står derfor næppe højt på listen over umiddelbare titel udfordrere.

Så kommer vi til nr. 5 som er Darren Till, som selvfølgelig er afsat til weekendens møde med Whittaker. Hvilket bringer os ned til nr. 6 og til Jack Hermansson. Tager vi udgangspunkt i Hermanssons tanker om hvilke opgør der bør laves i divisionen, finder vi frem til en modificeret ranking:

Champ: Israel Adesanya.
1. Paulo Costa (tidligere nr. 2)
2. Jared Cannonier (tidligere nr. 3)
3. Robert Whittaker (tidligere nr. 1)
4. Yoel Romero (samme placering)
5. Darren Till (samme placering)
6. Jack Hermansson (samme placering)

Mester og 1’er møder hinanden. Så møder vinderen af det opgør nr. 2. Herefter skal nr. 3 møde nr. 5, hvorefter Hermansson ifølge ham selv møder vinderen af det opgør. Således bliver kampene trukket på en lige linje fra mesteren og nedefter. Men efterlader det ikke Yoel Romero? Og jo, det gør det. Og det er måske den lille detalje som Hermansson ikke har ramt rigtigt – at han selv lige skal have et opgør med Romero.

En ting er helt sikkert – middleweight divisionen i UFC er helt fantastisk medrivende for tiden! Så husk at se med i weekenden når vi får det første svar i titel kabalen når Robert Whittaker møder Darren Till ved UFC Fight Night.

UFC Fight Night: Whittaker vs. Till kan ses direkte på Viaplay. Har du ikke et Viaplay abonnement allerede kan du oprette dig hurtigt og nemt lige her.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest