UFC Fight Night: Figueiredo er ny flyweight champ

Main event: Figueiredo vs. Benavidez

Deivison Figueiredo viste klassen og gennembankede Joseph Benavidez i en første omgang hvor det lynhurtigt stod klart at Figueiredo var på et andet niveau. Der var således ikke gået mange sekunder af opgøret førend han havde sendt Benavidez i gulvet for første gang med et tungt slag.

Sådan fortsatte kampbilledet, med en dominerende Figueiredo der flere gange sendte sin modstander Benavidez i gulvet. Man fornemmede hurtigt at det kun var et spørgsmål om tid før kampen fandt sin afslutning. Det gjorde den allerede i de sidste sekunder af første omgang, efter Figueiredo endnu en gang havde slået Benavidez i gulvet, hvorfra han tog ryggen og via et rear-naked-choke afsluttede kampen på fornemste vis.

Surt show for Benavidez der nok befandt sig i karrierens sidste titel opgør, der præcis som de tre gange før har været det, har måtte se sig selv i taberens rolle. Der ligger måske et karriere stop og venter for Benavidez i den nærmeste fremtid.

For den nye UFC Flyweight champ ser fremtiden dog helt anderledes ud. Titel forsvar venter forude, og det er svært at se hvem der skal tage bæltet fra ham. En umiddelbart udfordrer er nr. 3 rangeret Brandon Moreno. Foran ham ligger kun Benavidez og selvfølgelig champen selv, så det er svært at argumentere for at Moreno ikke er manden der får det første titel forsøg. Dernæst venter umiddelbart en kamp med Askar Askarov, der netop har slået nr. 4 rangeret Alexandre Pantoja i en rigtig herre fight. Fine opgør er i vente i flyweight divisionen.

Main card

Co-main event var også en hurtig forestilling. Her var der opgør i middleweight divisionen mellem Jack Hermansson og Kelvin Gastelum. På forhånd et opgør hvor man kunne forudsige en størrelses forskel der ville få afgørende betydning – og det var præcis hvad den gjorde. Gastelum havde intet modsvar til tunge Jack Hermansson der hurtigt fik kampen til gulvet, og derfra fik godt fat om benet på Gastelum inden han måtte tappe ud.

God sejr for Hermansson der under interviewet efter kampen lagde planen ud for divisionen. Adesanya og Costa møder hinanden om bæltet. Vinderen af det opgør møder Jared Cannonier. Så skal Whittaker møde Till. Vinderen af det opgør vil Hermansson gerne møde, hvorfra vinderen af Hermanssons opgør mod enten Whittaker eller Till bliver om retten til at første udfordre vinderen af Jared Cannonier og Adesanya/Costa. Så er planerne for fremtiden ligesom lagt ud.

For Gastelum er det måske på tide at kigge nedad. Ikke så meget i rankings som i vægt. Han er simpelthen for lille i statur og fysik til at kunne være med mod de aller bedste og ikke mindst fysisk største i divisionen. Vi tror helt sikkert han ville gøre det langt bedre som welterweight.

Opgøret mellem Marc Diakiese og Rafael Fiziev blev udråbt som Fight of the Night, i en kamp som Fiziev kontrollerede og vandt via decision. Fiziev ligner en fighter der kommer til at gøre ondt på rigtig mange i divisionen, og som mange nok gerne vil undgå. For Marc Diakiese gælder det stadig, at han ikke helt formår at indløse potentialet endnu. Det er meget op og ned. Han er dog stadig ung og har helt sikkert en fremtid i divisionens rankings.

Ariane Lipski gjorde kort proces med Luana Carolina. En kamp som vi forventede på forhånd ville udkæmpes stående blev gjort til skamme, da den lynhurtigt endnu på gulvet, hvorfra Ariane Lipski fik fat i benet på Carolina og derfra bøjede det bagud så Carolina til sidst måtte tappe ud. Fin sejr for Ariane Lipski der dermed for sin første afslutning i UFC regi. En ung fighter med en fin fremtid.

Alexandre Pantoja mødte Askar Askarov i et opgør der meget vel kan komme til at afgøre hvem der skal møde den nye champ Deivison Figueiredo. Her trak Askarov det længste strå i en kamp med et højt tempo og niveau. Han var lige det bedre, specielt når kampen landte på gulvet, hvilket var nok i dommernes øjne til at sikre ham sejren. Askarov er fortsat ubesejret, og står helt klart forrest i køen når der skal findes udfordrere til Figueiredos bælte. Her står han sammen med Brandon Moreno, der også banker på til et titelforsøg. Interessant at se hvem af de to der får det opgør.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest