UFC Fight Night: Figueiredo vs. Benavidez

Deivison Figueiredo (1) vs. Joseph Benavidez (2) | Flyweight

Opgøret om den ledige UFC Flyweight titel står mellem Deivison Figueiredo og Joseph Benavidez. Opgøret er en gentagelse af deres første møde tilbage i februar som Figueiredo vandt efter en uhyggelig KO i anden omgang.

Dengang kæmpede de også om det ledige bælte, men da Figueiredo havde misset vægt var han udelukket fra at kunne vinde titlen, og derfor forblev den ledig. Det skal der nu laves om på når de to fightere igen står over for hinanden ved UFC Fight Night: Figueiredo vs. Benavidez.

Det er uden tvivl to top fightere der skal kæmpe om titlen, hvilket man også kan aflæse af deres respektive cv’er. Benavidez har i 34 kampe kun haft seks nederlag, herunde to til Dominick Cruz, to til Demetrius Johnson, et til Sergio Pettis på split division, og senest til Benavidez. To legender og to af de bedste nogensinde i UFC i Cruz og Johnson, et nederlag til en stærk fighter i Sergio Pettis i et ultra tæt opgør, og så senest et nederlag i en titelkamp til Figueiredo vidner om en fighter der nærmest kun taber til de aller aller bedste. Hvis han da ikke slår dem først.

Benavidez har sejre over blandt andre nuværende nr. 5 i divisionen Alex Perez, har to sejre over Jussier Formiga, og ikke mindst sejren over champ-champ Henry Cejudo fortæller en historie om en fighter der ikke bare hænger ud med de aller største, men som også slår de aller største.

Figueiredo har måske ikke de samme legender på sin liste, men det skal ikke tage noget fra hans hidtidige karriere. 18-1 er han som professionel, hvoraf syv sejre er kommet i otte UFC kampe. Hans eneste nederlag er således også i UFC og var mod Jussier Formiga som er en formidabel fighter. Af nævneværdige sejre kan nævnes Alexandre Pantoja, den nuværende nr. 4 i divisionen, Tim Elliott, og selvfølgelig Benavidez i hans seneste opgør, som virkelig slog fast at Figueiredo er en af, hvis ikke den bedste, fighter i divisionen i øjeblikket.

Første opgør endte i sejr på KO til Figueiredo to minutter inde i anden omgang. Op indtil da havde det været en lige affære, i en første omgang der bølgede frem og tilbage. Figueiredo truede tidligt med en armbar, men Benavidez fik scramblet sig godt ud og op på benene igen. Herfra var Benavidez den mere aktive fighter og endte omgangen med at have landet med 31 træffere imod kun 15 for Figueiredo.

Anden omgang startede ud med lidt det samme mønster, med Benavidez som den mere aktive og mere rammende fighter. Men så indtræf katastrofen for Benavidez der fik sig et alvorligt cut efter en uforsætlig skalle fra Figueiredo, og efterfølgende så noget rystet ud med blodet fossende ud af hovedet, inden Figueiredo sendte ham i gulvet med en lige højre. Benavidez var chanceløs i momentet. Uheldigt for Benavidez der indtil da havde været i førerrollen.

Nogle har spekuleret i om Benavidez stadig har motivationen, og om han har hvad de rskal for at slå til i sin karrieres nok sidste UFC titel kamp. Det forstår vi måske ikke helt, da vi synes Benavidez gjorde det rigtig fint i første opgør, og var uheldig med skallen der førte til hans knockout. Vi tror helt sikkert Benavidez møder op i super form og er klar til at gå i krig.

Det tror vi bestemt også at Deivison Figueiredo er. Figueiredo lod sig i perioder presse af Benavidez ved at være lidt for passiv og afventende. Han så derimod farligst ud når han selv gik fremad og fik presset Benavidez op mod buret. Det skal han forsøge mere af, for så levner vi ham faktisk fine chancer for at tage sejren mod Benavidez.

De to fightere er så lige på papiret i alle facetter, at det er svært at sige noget om hvor kampen ender, hvem der vinder, og hvordan. Vi tror derfor at vinderen i stedet skal findes hos den der formår at bevare roen og koncentrationen. Levere de begge to i den afdeling kan det meget vel blive et spørgsmål om cardio, og hvem der vil det mest når vi når ud i de såkaldte championship rounds.

Vi tør ikke spå om resultatet, men vi har en lille fornemmelse af at kampen godt kunne gå hen og blive en krig der fortsætter ud i de senere omgange. Det er ihvertfald hvad vi håber på at den gør!

Jack Hermansson (6) vs. Kelvin Gastelum (7) | Middleweight

Et interessant opgør i toppen af middleweight divisionen. Begge fightere kommer fra nederlag imod fightere der er rangeret i top fem, så de har begge brug for en sejr for at hænge på i toppen. Et klassisk opgør meelm en striker og en wrestler.

Gastelum vil helt sikkert finde succes i slagudvekslingerne, men det store spørgsmål bliver om han kan holde Hermansson på afstand. Gastelum er en lille middleweight med sine kun 1.82, hvorimod Hermansson tårner ind med 1.97. Det er en massiv forskel, som ligeså vil gøre sig gældende i det fysiske, hvor Hermansson vil have det fysiske overtag i clinch og på gulvet. Lig dertil at Gastelum generelt har sine største problemer når han kæmper på gulvet.

Vi tror altså det bliver noget af en udfordring for Gastelum, der nok må håbe at han kan afslutte kampen inden han bliver kvast under en stor og tung Hermansson på gulvet. Vi tror på Hermansson sejr, da den fysiske forskel simpelthen bliver for stor og for afgørende.

Marc Diakiese vs. Rafael Fisiev | Lightweight

Et opgør mellem to unge fightere i lightweight divisionen, der begge jagter top 15. Især Marc Diakiese må være opsat i hvad der vil være hans niende optræden i UFC. Her er han indtil videre 5-3, med to fine sejre i sine seneste to opgør over Joe Duffy og Lando Vannata. Lidt længere fra top 15 er Rafael Fisiev helt sikkert, med sine kun to optrædender i UFC som har kastet en sejr og et nederlag af sig. Sejren i hans seneste opgør over Alex White skal der bygges videre på, og en sejr over et fint navn som Marc Diakiese vil helt sikkert gøre meget for hans status i divisionen.

Ummidelbart er Diakiese favoritten. Selvom han primært kan kaldes en striker, er han meget aktiv med takedowns og wrestling. Det vil han nok også gøre brug af i dette opgør, for at teste en uprøvet Rafael Fisiev af. Her tror vi godt at Fisiev kunne rende ind i problemer, og af den grund tror vi på at Diakiese vinder opgøret med sin større erfaring og bedre evner på gulvet.

Ariana Lipski vs. Luana Carolina | Flyweight

Et opgør i kvindernes flyweight division imellem to Muay Thai strikere. Vi forventer derfor en kamp med masser af slagudvekslinger. Ariana Lipski startede karrieren noget broget ud med tre nederlag i sine fem første kampe, inden hun på imponerende vis vandt ni i træk. Så kom hun i UFC og tabte til nuværende nr. 3 i divisionen Joanne Calderwood, samt til nr. 15 Molly Mccann, inden hun senest vandt sin første UFC kamp over Isabela de Padua.

Hendes modstander Luana Carolina kommer ind til opgøret som den mere uerfarne af de to, med kun foreløbigt syv professionelle kampe. Har har hun vundet sine seneste seks på stribe, inklusiv sin første i UFC i hendes seneste opgør.

Et lige opgør som vi tror på går fuld tid. Det ligner umiddelbart to fightere der er tæt i niveau, så vi tror ikke på at de får held med at stoppe hinanden. Nok har Lipski vundet halvdelen af sine sejre på KO, men det var længe før UFC. Da begge fightere kommer fra en striking baggrund har vi heller ikke fidus til at kampen ender på gulvet, eller bliver afsluttet derfra via submission. Vi tror på kampen går fuld tid i et opgør der kan gå begge veje.

Alexandre Pantoja (4) vs. Askar Askarov (7) | Flyweight

Første kamp på main card byder på et opgør i samme division som main event, hvor divisionens nr. 4 Alexandre Pantoja møder nr. 7 Askar Askarov. Et opgør der meget vel kan afgøre hvem der skal udfordre vinderen af Figueiredo og Benavidez.

Det er to meget dygtige og meget lige fightere der skal møde hinanden. Begge fightere gør sig således både godt i striking og på gulvet. Især Askarov har med sine foreløb syv sejre på submission ud af elleve mulige vist at han er ekstrem farlig hvis kampen ender på gulvet.

Askarov kommer ind til opgøret som den mest uerfarne af de to målt på antal kampe. Det gør sig også gældende i antal UFC kampe hvor Askarov har haft to kampe – først en uafgjort med den nuværende 3’er i divisionen, Brandon Moreno, og siden en sejr over Tim Elliott. Askarov er ubesejret i sin professionelle karriere hvor han er 11-0-1.

Med sine 26 professionelle kampe kommer Pantoja ind til opgøret som den mest erfarne, hvor især de otte UFC kampe imod Askarovs to kan vise sig udslagsgivende. Pantoja har stærke sejre i UFC over blandt andre Matt Schnell og Brandon Moreno.

Et super svært opgør at spå om, i en kamp som vi forventer bliver en banger. Skulle vi pege på en af de to fightere med en fordel må det være Pantoja der med sin erfaring. Hvor Askarov er oppe mod sin måske sværeste udfordring i karrieren, har Pantoja prøvet det før, og det tror vi bliver afgørende i en tæt kamp der kommer til at gå fuld tid.

UFC Fight Night: Figueiredo vs Benavidez kan ses direkte på Viaplay. Har du ikke allerede et Viaplay abonnement kan du oprette dig hurtigt og nemt lige her.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest