UFC Fight Night: Eye vs. Calvillo

Vægtklasse Main Card MetodeOmgang
FlyweightJessica Eyevs.Cynthia Calvillo
MiddleweightKarl Robersonvs.Marvin Vettori
LightweightCharles Rosavs.Kevin Aguilar
FeatherweightAndre Filivs.Charles Jourdan
BantamweightJordan Espinosavs.Mark De La Rosa
Prelims
FlyweightMariya Agapovavs.Hannah Cifers
CatchweightMerab Dvalishvilivs.Gustavo Lopez
BantamweightJulia Avilavs.Gina Mazany
BantamweightTyson Namvs.Zarrukh Adashev
WelterweightAnthony Ivyvs.Christian Aguilera

Optakt

Aftenens main event byder på et utroligt tæt opgør imellem Jessica Eye og Cynthia Calvillo. Ikke det største opgør eller de mest genkendelige navne, men ikke desto mindre et interessant opgør. Kampen foregår i kvindernes flyweight division, med den lille detalje at Calvillo er rykket en vægtklasse op til dette opgør. Netop dette faktum kan være nøglen til kampens vinder. Begge fighters er gode all-round, men på papiret bør Jessica Eye have en lille fordel i striking, hvorimod Calvillo vil have fordelen hvis kampen ender på gulvet. Kan Jessica Eye gøre brug af sin større vægt og undgå Calvillos takedown forsøg er et godt bud at kampen ender ud til hendes fordel. Calvillo så dog ud til at lide meget under sit weightcut op til sit seneste opgør, hvor hun endda missede vægt. Et bud kan således være at hun i virkeligheden er en naturlig flyweight, og derfor kan matche Jessica Eye på råstyrken. I så fald bør hun kunne tage kampen til gulvet, og via den vej sikre sig sejren, enten via decision eller submission.

Jessica Eye kom ikke godt i gang med sin UFC karriere, med fem nederlag i sine syv første opgør, og kun en sejr (1NC). Siden da er hun 4-1, med det eneste nederlag til champen Valentina Shevchenko. Alle de fire sejre er kommet efter decision, med to split-decision sejre. Det er derfor en fighter der er vant til de tætte opgør, og det er netop hvad vi tror hun kan forvente af opgøret mod Calvillo.

Cynthia Calvillo kan måske vise sig at være en spirende stjerne i kvindernes flyweight division. Med otte sejre, og kun et enkelt nederlag kommer hun helt sikkert ind til opgøret med masser af selvtillid. Hendes eneste nederlag var endda et tæt et af slagsen til Carla Esparza. Lørdag står hun over for sin største kamp i karrieren, og kan hun vinde den er hun helt sikkert i spil til en titel kamp imod Valentina Shevchenko. Af den årsag satser vi på en decision sejr til Calvillo, og så håber vi på at der endelig er en (anden end Amanda Nunes) der kan byde Valentina Shevchenko op til dans, da hun simpelthen bare er alt for god til alle de andre i divisionen.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest