UFC Fight Night: Kattar vs. Ige

Nr. 6 møder nr. 10 i UFC Featherweight divisionen når Calvin Kattar brager sammen med Dan Ige. Co-main event er et opgør mellem Tim Elliott og Ryan Benoit. Et tredje interessant opgør står mellem Jimmy Rivera og Cody Stamann.

Calvin Kattar (6) vs. Dan Ige (10) | Featherweight

Main event byder på et opgør mellem to fightere der begge jagter en sejr for at komme tættere på top 5. Featherweight divisionen i UFC er dog ualmindeligt stacked for tiden, hvor fightere i top 5 som Yair Rodriguez, Chan Sung Jung og ikke mindst Zabit Magomedsharipov, er alle på winning streaks. Lig dertil at de to andre fightere i top 5 er Brian Ortega der kun har tabt en kamp i karrieren – til den anden fighter i top 5, Max Holloway, der godt nok kommer fra to nederlag i træk til mesteren Alexander Volkanovski, men som vist ikke behøver nærmere introduktion.

Derfor er der ikke umiddelbart meget der kommer til at ske ved Calvin Kattar og hans rangering som nr. 6 hvis han vinder opgøret mod Dan Ige. Sejren er dog et must hvis håbet om at stige i placeringerne skal holdes i live. Kattar har mødt den klart hårdeste modstand af ham og Ige, med nederlag til nuværende nr. 3 Zabit Magomedsharipov og nuværende lightweight Renato Moicano, og med gode sejre over Shane Burgos, og senest Jeremy Stephens. Han går ind til kampen som 5-2 i UFC.

At stige i placeringerne er noget Dan Ige helt sikkert kommer til hvis han ender med at stå tilbage med sejren. For nuværende rangeret som nr. 10, men taget i betragtning at han er på en 6-fight win streak, og at han med en sejr kan slå nr. 6, vil han med sikkerhed rykke opad. Ige er 6-1 i UFC, men burde i de flestes øjne nok have været 5-2 – hans seneste kamp, og sejr via split decision, over Edson Barboza var meget kontroversiel.

Det kan måske virke underligt at en mand der er 6-1, og har vundet 6 UFC kampe i træk, ikke er rangeret højere. Det hænger simpelthen sådan sammen, at Ige indtil videre i sin UFC karriere ikke kan antages at have mødt den samme kvalitet af modstand som sin modstander. Han har, så vidt vi er orienteret, endnu ikke mødt en rangeret fighter, og selvom en sejr over Edson Barboza på papiret altid er en rigtig fin sejr, så var det reelt set en kamp han nok tabte.

Spørgsmålet er derfor om Dan Ige har hvad der skal til for at kunne følge med på Calvin Kattar, der allerede har etableret sig som en seriøs contender i divisionen, eller om Kattar simpelthen er for stor en mundfuld. Mange tipper Ige til at skulle gøre brug af sin wrestling for at have en chance i opgøret, da han højst sandsynligt kommer til at få ørene i maskinen i en ren striking kamp.

Problemet for Ige i den henseende er dog at Kattar har et glimrende takedown defense, hvor han ligger på 78% succesfulde takedown defense forsøg. Og selv hvis Dan Ige skulle få Kattar ned på gulvet, får han stadig munden fuld med at holde ham nede. Vi tror ihvertfald ikke at kampen over alle potentielle fem omgange kommer til at foregå på gulvet på Dan Iges præmisser, hvilket åbner op for Kattar og hans striking evner.

Det tror vi på kommer til at være udslagsgivende, og vil i sidste ende sikre Kattar sejren. Dertil er niveau forskellen på de to fighteres striking evner nemlig for stor, og Kattar vil som kampen skrider frem ødelagge Ige slag for slag. Det kunne meget vel også ende i at kampen ender før tid. Fire af Kattars kampe er stoppet før tid på KO/TKO, og det tror vi på også vil gøre sig gældende til dette opgør. Calvin Kattar på KO/TKO.

Tim Elliott (13) vs. Ryan Benoit | Flyweight

Co-main event byder på et spøjst opgør i flyweight division, der står mellem nr. 12 rangerede Tim Elliott og urangerede Ryan Benoit. Når vi siger spøjst hentyder vi til at det ikke ligefrem er et opgør af de store vi har med at gøre. Man kan starte med at se på deres individuelle rekord lister, hvor Elliott er 15-11 og Ryan Benoit er 10-6. Begge kommer fra nederlag, endda med Tim Elliott der kommer med tre nederlag på stribe. Det er næppe fremtidige titel kandidater, set i lyset af de begge er på den anden side af de 30. Så hvordan er sådan en kamp havnet som co-main event? Hvad har matchmakerne i UFC lige set i den kamp?

Vi må være ærlige og tilstå at vi ikke rigtig forstår det. Måske det har at gøre med den underholdningsværdi som Tim Elliott altid bringer til sine kampe. Han har en meget uortodoks stil som kan forvirre hans modstandere som ikke rigtig har mødt den type af fighter før. Han er bedst på gulvet hvorfra han scrambler fint, men mangler de tekniske kvaliteter for at nå helt til tops, hvilket ikke mindst gør sig gældende i hans striking game.

Hans modstander Ryan Benoit er måske en bedre striker end Elliott, men omvendt har han en tendens til at lade sig kontrollere på gulvet, noget som Elliott helt sikkert vil forsøge at udnytte. Godt nok har Benoit fin power i sine slag, men Elliott har kun tabt en af sine foreløb elleve nederlag på KO. Derfor tror vi på at Elliott nok skal finde vej ind på kroppen af Benoit, hvorfra han vil forsøge at bringe kampen ned på gulvet.

Lykkedes Elliott med det, giver vi ham gode chancer for at vinde opgøret. Skal Benoit vinde opgøret skal han frem for alt vise et godt fighter hjerte, hvor han skal presse sig selv til at komme ud af de dårlige positioner, ikke mindst på gulvet. Han skal forsøge at gøre kampen til en bokse kamp, hvor hans chancer for succes øges betragteligt. Vi tror dog ikke Benoit formår at holde Elliott fra fadet, som kommer til at kontrollere kampen i længere perioder via sine evner på gulvet. Derfor tror vi på sejr til Tim Elliott, der nok efterhånden og behøver en sejr for ikke at være i farezonen for at blive cuttet af UFC for anden gang.

Jimmie Rivera (9) vs. Cody Stamann (10) | Featherweight

Næste opgør er et opgør som vi mener nok burde have været stævnets co-main event. Jimmie Rivera kommer ind som nr. 9, imens Cody Stamann følger lige efter som nr. 10. Det er altså et opgør med fremtidsudsigter, og ikke mindst med to fightere som har seriøse kvaliteter i et mma bur. Som en lille detalje kan det nævnes det disse to fightere normalvis gør i bantamweight divisionen, hvori deres rangering også gælder, men som til dette opgør kæmper i den højere featherweight division. Det har sandsynligvis at gøre med den korte optakt, så man kan undgå store weightcuts.

Der var en gang hvor mange gik og troede at Jimmie Rivera var en fighter der nok skulle gå hen og blive UFC mester en dag. Det kan han sagtens nå endnu, men tre nederlag i de seneste fire kampe har skubbet den drøm en anelse væk for nu. Det skal dog nævnes at de tre nederlag var til nuværende mester Petr Yan, nuværende første udfordrer til titlen Aljamain Sterling, samt Marlon Moraes, som ligger henholdvis nr. 2 og 1 på UFC bantamweight ranglisten. Det er altså ikke nederlag man som sådan skal holde imod Jimmie Rivera som uden tvivl er blandt de bedste i divisionen. Jimmie Rivera er 22-4 som professionel.

Cody Stamann kommer ind til opgøret som 19-2. Et af de to nederlag var til Aljamain Sterling, som nævnt ovenfor er en top top fighter, og måske kommende UFC mester (Petr Yan vs. Aljamain Sterling ville være en for vild kamp). Det andet af hans hidtidige to nederlag skal men derfra langt tilbage for at finde, nærmere bestemt seks år, længe inden Stamann var at finde i UFC. To sejre og en uafgjort lyder stimen på siden Stamanns nederlag til Sterling, en stime som han håber at udbygge med en sejr natten til torsdag.

Man kan sige om begge fightere at de ikke er kommet dertil hvor de er idag uden at være en all round mma kæmper, men de to fightere har deres spidskompetencer forskellige steder. Rivera kommer ind som en striker, imens Stamann ofte beror sig på ground og clinch game til at grinde sine modstandere. Derfor er det et interessant opgør hvor vinderen meget vel skal findes alt efter om kampen kæmpes stående eller på gulvet.

Skal Stamann have kampen til gulvet, skal han forsøge sig med takedowns. Herfra vil Riveras takedown defense som ligger på vanvittige 95% helt sikkert blive en udfordring for Stamann. Med det in mente tror vi på at kampen for det meste vil foregå oprejst, noget som umiddelbart taler til Riveras fordel. Stamann er dog en ganske fin striker, så Rivera skal ikke tage noget for givet, i en kamp der meget vel kan blive en kandidat til ‘Fight of the Night’. Vi håber på en krig der går alle omgange, og sker det, tror vi at Rivera lige har den ekstra fordel der skal til i sin striking for at tage sejren.

Molly Mccann (15) vs. Taila Santos | Flyweight

Et tæt opgør i kvindernes flyweight division. Kun tre nederlag har de tilsammen, i sammenlagt 28 kampe, så det er to talentfulde kvinder der skal i buret og møde hinanden.

Molly Mccann kommer ind til opgøret som nr. 15 rangeret, med en rekord i UFC på 3-1. Nederlaget kom i hendes første UFC kamp til Gillian Robertson, men har siden vundet tre kampe på stribe, hvor ikke mindst sejren og Ariane Lipski var fin. Mccann er en volume striker der gør sig rigtig godt i lommen. Siden nederlaget på submission til Robertson har hun i øvrigt arbejdet på sit ground game, så det er fin all round mma fighter der går i buret og skal møde Talia Santos.

Talia Santos kommer ind til opgøret med en imponerende rekord på 15-1. Endnu mere imponerende er de ti sejre på KO, noget som man ikke ser ofte i kvindernes flyweight division. Hun har dog kun haft en enkelt kamp i UFC, en kamp hun tabte på decision til Mara Romero Borella. Man kan derfor godt tillade sig at have sin tvivl om Santos egentlige kvaliteter, da mange af hendes sejre iøvrigt er kommet over modstandere der endnu ikke har vundet en professionel mma kamp!

Vi forventer umiddelbart et opgør der holder sig stående. Et svært opgør at spå om, så vi læner mod den mere erfarne fighter, der ligeledes har mødt den stærkere modstand. Et bud på kampens resultat er derfor sejr til Molly Mccann via decision, der med sin erfaring vil grinde sig til sejren.

Abdul Razak Alhassan vs. Mounir Lazzez | Welterweight

Sandsynligvis ikke navne de fleste vil genkende, men ikke desto mindre har vi at gøre med et opgør der potentielt bliver et vildt et af slagsen. 19 sejre har de to fightere imellem sig, hvoraf hele 18 af dem er stoppet før tid på KO. Det er altså to fightere med power i hænderne der indleder stævnets main card.

Som UFC debutant er det svært at vurdere Mounir Lazzez egentlige niveau, men otte sejre på KO, en på decision, og kun et enkelt nederlag vidner dog om et vist niveau. Vi forventer at Mounir kommer det mål at gøre skade og stoppe kampen før tid.

Det samme gør vi om Abdul Razak, der med sine ni sejre ud af ni mulige på KO, alle endda i første omgang, helt sikkert vil gå efter endnu et stoppage. Abdul Razak er favorit hos bookmakerne, og har med sine foreløbigt fem kampe i UFC da også en fordel når det kommer til erfaring, og kvaliteten på de modstandere de to fightere hver især har stået over for. Et nederlag og fire sejre, senest sejren over Niko Price helt tilbage i 2018, er det blevet til i UFC for Abdul Razak, der først for nylig er blevet klar til at gøre comeback oven på juridiske anliggender, anklager han tilbage i marts er blevet renset for.

Derfor er Abdul Razak klar til kamp mod Mounir Lazzez i en kamp vi har svært ved at forestille os gå fuld tid. Vi tror også på at Abdul Razak med sin erfaring i ryggen har hvad der skal til for at vinde opgøret, men  debutanten Mounir Lazzez vil helt sikkert tro på chancen mod en fighter der ikke har været i kamp i næsten to år.

UFC Fight Night: Kattar vs. Ige kan ses direkte på Viaplay. Har du ikke allerede et Viaplay abonnement kan du oprette dig hurtigt og nemt lige her.

Nedtakt

Calvin Kattar (6) vs. Dan Ige (10) | Featherweight

Main event mellem Calvin Kattar og Dan Ige leverede helt sikkert varen. En kamp der blev kæmpet på et højt niveau med et konstant og fint tempo.

Ige startede bedst ud i første omgang, og landede mest. Kattar kom bedre med som omgangen skred frem. Begge fightere viste store kvaliteter i deres striking, og omgangen bølgede frem og tilbage. En tæt omgang der er svær at udnævne en vinder af.

Anden omgang var meget i samme stil. Det var dog en mere aggresiv Ige omgangen igennem, hvilket nok har sikret ham omgangen. Igen bølgede det frem og tilbage, men Ige var lige det mere aktiv, og gjorde mere skade. Ikke mindst det venstre hook der træffede næsen på Kattar så blodet flød var iøjnefaldende. Det lignede en brækket næse for Kattar, der så småt var begyndt at komme i problemer.

Tredje omgang var endnu en tæt en. Samme kampbillede, med begge fightere der gerne ville stå oprejst og lande kombinationer. Kattar har dog lidt mere at give af, og ligner vinderen af omgangen. Stærkt af Kattar at komme igen oven på anden omgang.

Fra fjerde omgang begyndte Kattar så småt at tage over. Kampen var stadig forholdsvis lige, men Kattar virkede skarpere end sin modstander, og ramte med flere effektive kombinationer. Specielt sidst i omgangen presser han Ige baglæns, i en omgang som Kattar vinder komfortabelt.

Femte omgang var igen med Kattar i førersædet. Han var succesfuld både i offensiven, men også i defensiven hvor han stoppede takedown forsøg, og undgik at blive ramt af noget seriøst fra Ige. Endnu engang slutter Kattar omgangen af med at sætte Ige under voldsomt pres, der resultere i en sammenkrøllet Ige på gulvet, med Kattar der hagler slag efter slag afsted, inden slutfløjtet lyder.

En stærk præstation af Kattar der vinder kampen på unanimous decision, som ikke mindst blev sikret med stærke omgange i omgang fire og fem. Kampen blev udkæmpet på et højt niveau, og Ige har, selv om han tabte, stor ære af kampen. Han gav aldrig op og gjorde sit for at kampen blev så forholdvis tæt som den gjorde. Ige har en stor fremtid i toppen af divisionen, og må helt sikkert vide i sig selv at han kan være med blandt de bedste, selvom han nok mangler lidt endnu.

Kattar er til gengæld allerede der hvor man skal tage ham seriøst når man snakker om fremtidige udfordrere til UFC Featherweight champ Alexander Volkanovski. En teknisk stærk præstation, i et højt tempo mod en hård modstander. Klasse af Kattar, der nu kigger opad mod dem der står foran ham i top 5. En kamp mellem Kattar og en af de fightere der rangere højere, er alle kampe vi ville elske at se.

Skulle vi udvælge en modstander ville vi pege på Yair Rodriguez. Han kommer lige fra to opgør med Jeremy Stephens (en sejr, en NC), en modstander som Kattar netop også har mødt og slået. Han ligger desuden kun en plads højere end Kattar, som nr. 5, så den ligger lige for.

Tim Elliott (13) vs. Ryan Benoit | Flyweight

Et lige opgør, hvor Tim Elliott dog kampen igennem var den mere aggresive fighter, og den af de to der ramte mest. Første omgange startede med Elliott i offensiven, hvor Ryan Benoit først lige skulle se kampen an før han åbnede op. På det tidspunkt var næsten halvdelen af omgangen overstået, og det var en smule for sent for Benoit der var bagud på point efter første omgang.

Anden omgang var en mere lige affære, hvor Benoit var mere aktiv fra start. Benoit landede flere gode kombinationer og forsøger sig halvvejs inde i omgangen med et takedown. I den efterfølgende scrambling ender Elliott i full mount, men mister dog hurtigt positionen hvorefter Benoit har et grimt greb omkring benet på Elliott, der tydeligvis har ham i store smerter. Elliott kæmper sig igennem og ender omgangen med at lande nogle solide albuer fra top position. Benoit har dog gjort nok til at tage omgangen, og det var derfor potentielt 1-1 inden tredje og sidste omgang.

I tredje og sidste omgang var det Tim Elliott der ville det mere. Han jabbede konstant, og forsøgte sig med takedowns der dog blev forsvaret godt af Benoit. Elliott var klart den mest aktive og aggresive fighter i sidste omgang, så det betød ikke det store af Benoit et par gange ramte ham med nogle solide slag. Elliott vil mere, og ville det mest, og grindede sig til sejren via decision.

Kampen bød først og fremmest på godt fighter hjerte af de to fightere, hvor det omvendt haltede lidt med evnerne. Det er således svært at få øje på en seriøs contender i divisionen i de her to fightere, og det har da også undret meget at denne kamp var co-main event i stedet for Rivera vs. Stamann. Det skal dog ikke tage noget fra en fin sejr for Elliott, der trods alt kan kigge opad i divisionen efter tre nederlag på stribe.

Jimmie Rivera (9) vs. Cody Stamann (10) | Featherweight

På forhånd et super interessant opgør, ikke bare for de to fightere, men også for divisionen. Altså for bantamweight divisionen, hvor de to normalvis kæmper.

Første omgang startede ud meget afventende. Det var tydeligt begge fightere skule bruge lidt tid på at se hinanden an. I en stille første omgang var det Rivera der landede mest og mere effektivt, ligesom han var den mere aggresive fighter. 1-0 til Rivera efter en tæt første omgang.

Anden omgang var ikke meget anderledes, snarere tværtimod. Omgangen havde således endnu mindre output end den første. I en meget stille og afventende anden omgang var det igen Rivera der endte med at vinde den. Hans kickboksning fra ydersiden var teknisk rigtig stærk, noget som tydeligvis frustrerede Stamann der ikke kunne finde ind i en rytme. Flere gange forsøgte Stamann sig med takedowns, men Rivera er simpelthen for dygtig en specialist i takedown defense, og sørgede altid for at ramme Stamman på udgangen af clinch og takedowns forsøg. Rivera var derfor foran med to runder inden sidste omgang.

Kampbilledet fra de to første omgange forblev det samme, og derfor tog Jimmie Rivera fortjent sejren på decision. Kampen igennem var han mere aktiv, han landede mere, og var samtidig dygtig i defensiven når der var brug for det. Rivera kan nu atter kigge mod toppen efter to nederlag til nuværende UFC Bantamweight champ Petr Yan, og nuværende første udfordre til det bælte, Aljamain Sterling. Jimmie Rivera er en top fighter, vi helt sikkert kommer til at se i de helt store opgør i divisionen i fremtiden.

Omvendt må Cody Stamann nok føle sig en smule skuffet oven på sin præstationen, hvor han helt sikkert må føle han kunne have ydet mere. Uanset er Jimmie Rivera en klassemodstander, og Stamann vil helt sikkert tage en masse værdifuld erfaring med fra kampen.

Molly Mccann (15) vs. Taila Santos | Strawweight

Taila Santos tog sejren efter tre imponerende omgange hvor hun kampen igennem, hvad end det var i striking, på gulvet eller i clinchen, var Molly Mccann overlegen. Specielt anden og tredje omgang var Santos dominerende, hvor hun udnyttede sine evner på gulvet til at grinde Molly Mccann.

Efter to omgange var det tydeligt at Mccann jagtede et stoppage, men lige lidt hjalp det, for Santos fik Mccann på gulvet halvvejs inde i omgangen. Her havde Santos kontrollen i resten af omgangen, imens hun landede de slag der skulle til. Det var dermed en sikker og overlegen sejr til Talia Santos der nu er 16-1 i sin professionelle mma-karriere, der samtidig vandt sin første UFC kamp oven på nederlaget i debuten til Mara Romero Borella.

Abdul Razak Alhassan vs. Mounir Lazzez | Welterweight

Første omgang startede ud som lyn og torden med Abdul Razak der var ivrig efter et hurtigt stoppage. I flere momenter i kampens indledning pressede han Mounir Lazzez op mod buret og landede flere hårde slag. Lazzez viste dog god koldblodighed og ikke mindst en super chin, og kom endda stærkt tilbage i anden halvdel af omgangen hvor han mere og mere overtog styringen med teknisk god kickboksning. På samme tid virkede Abdul Razak lidt udkørt oven på den eksplosive start.

Anden omgang overtog hvor den første sluttede, med en trættere Abdul Razak der som omgangen skred frem blev presset mere og mere af Lazzez, der omvendt var fundet ind i et godt flow. Han landede med gode spark og kombinationer, og virkede som en fighter i klar kontrol ved omgangens afslutning.

Kampbilledet var meget det samme i tredje omgang, med Lazzez som den mere aktive fighter imod den tydeligere mere udkørte Abdul Razak, der helt sikkert lige skal finde sig igen oven på næsten to års inaktivitet. Det var derfor en fortjent sejr til Lazzez på decision efter tre underholdende omgange. Fuldt fortjent sejr til Lazzez der brugte sin interview efter kampen til at kalde ‘idioten’ Mike Perry ud. Det bliver uanset modstanderen helt sikkert spændende at følgende Mounir Lazzez der kæmpede en klog kamp, og som viste han bisidder super kvalitet i sin kickboksning.

Natten til søndag går det løs igen ved UFC Fight Night: Figueiredo vs. Benavidez. Du kan følge med her på siden i løbet af ugen for en optakt til det event. Du finder eventet ved at klikke her.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest