UFC Fight Night: Lewis vs. Oleinik

UFC APEX faciliteterne danner atter engang rammerne om weekendens UFC stævne, når hard-hitteren Derrick Lewis møder veteranen Aleksei Oleinik. Følg med her på siden frem mod weekenden for de seneste nyheder, samt for opdaterede kamp optakter til samtlige kampe på main card.

Optakt

Derrick Lewis (4) vs. Aleksei Oleinik (10) | Heavyweight

Et interessant opgør i UFC’s sværvægt division, mellem to fightere der begge ved hvordan man afslutter kampe før tid. Hele 73(!) kampe har de tilsammen vundet før tid, og det er da også forventningen at weekendens main event på den ene eller anden måde afgøres før sidste omgang er omme.

Og om det bliver på den ene, KO, eller den anden, submission, kan meget vel være afgørende for hvem der ender som vinder. Derrick Lewis har vundet 18 af sine 23 sejre på KO, og ligner det oplagte bud på vinderen hvis lyset slukkes hos en af de to fightere. 31 kampe, 23 sejre, 7 nederlag og en no-contest er det blevet til for Lewis i hans professionelle karriere.

Imens har Aleksei Oleinik, og hold nu fast, vundet hele 46 kampe på submission. Det er ganske enkelt vanvittigt. Alle de sejre fordeler sig selvfølgelig også over en lang periode, hos den nu 43-årige Oleinik. 73 kampe som professionel har han haft, med 59 sejre, 13 nederlag og en enkelt uafgjort.

Det er som nævnt svært at forestille sig denne kampe gå fuld tid, specielt med tanke på at det er en kamp over 5 omgange. Dertil er Derrick Lewis ikke ligefrem kendt for sin gas tank, og har iøvrigt kun gået distancen i 6 ud af 31 kampe, imens Oleinik kun har gået distancen i 10 af sine foreløb 73 opgør.

Er man derfor enten mest til knockout eller submissions, så ved man hvem man skal holde med ved weekendens main event. Og er man er til enten eller, så bør man ikke misse dette vigtige opgør i UFC’s heavyweight division. Vores bud på hvordan kampen vil forløbe, og hvem der ligner en lille favorit, kan du læse mere om her.

Omari Akhmedov (11) vs. Chris Weidman | Middleweight

Det blev slet ikke den succes som Chris Weidman havde håbet på, da han rykkede op i vægt og mødt Dominick Reyes i light heavyweight. Her blev han slået ud allerede i første omgang, og dermed et hurtigt exit for Weidman der er tilbage i UFC’s middleweight division.

Her møder han nr. 11 rangeret Omari Akhmedov der har omvendt tur i den. 5 sejre og en uafgjort er det blevet til for Akhmedov i hans seneste 6 kampe. Det vil han forsøge at bygge videre på, imod en kæmper i Chris Weidman der i den grad har kniven for struben.

5 nederlag i hans seneste 6 opgør, hvor kun sejren over Kelvin Gastelum har givet et lille håb om i nyere tid, at Chris Weidman stadig har hvad der skal til for at kæmpe med om top placeringerne i UFC. Det er derfor en presset mand der går ind til opgøret mod Akhmedov i en kamp der meget vel kan afgøre om Weidman har en fremtid i UFC.

Det er to fightere der gør sig rigtig godt i brydning og i kamp på gulvet. Akhmedov er skolet i sambo ligesom sin landsmand Khabib Nurmagomedov, imens Weidman er tidligere all-american, og dertil besidder et sort bælte i bjj. Man kan der umiddelbart godt forvente at kampen på et tidspunkt vil tage karakter af disse discipliner, omend man ofte ser at når to lige gode brydere møder hinanden, så bliver det ofte en kamp der bliver afgjort af hvem der er den bedste striker.

Et tæt og vigtigt opgør for begge fightere, af lidt forskellige årsager. Akhmedov vil forsøge at bringe sig ind i top 10, med en sejr over et stadig stort navn i Chris Weidman. For Weidman gælder det omvendt om at forsøge at holde sig på i toppen, og det gør man ikke bedre end ved at slå en rangeret fighter.

Maki Pitolo vs. Darren Stewart | Middleweight

Et opgør i UFC’s middleweight division, mellem to eksplosive kæmpere. Begge kæmpere har brug for en sejr for at komme et skridt nærmere at etablere sig i divisionen og nærme sig placeringerne i top 15.

Maki Pitolo kfik debut i UFC tilbage i oktober sidste år da han blev besejret af Callan Potter. I det opgør var han gået ned fra hans normale vægt, og kæmpede derfor i welterweight. Meget bedre så han ud i hans andet, og seneste, opgør i UFC da han var tilbage i middleweight og knockoutede Charles Byrd i anden omgang.

Selvsamme Charles Byrd har Daniel Stewart mødt og slået på knockout i anden omgang, omend det ligger lidt længere tilbage i karrieren. 4 kampe har han kæmpet siden da, med to sejre og to nederlag til følge. Senest han var i kamp var et nederlag til Bartosz Fabinski, imens det andet nederlag kom umiddelbart efter sejren over Charles Byrd, og kom til kometen Edmen Shahbazyan. Imellem da har han to fine sejre over Bevon Lewis og Deron Winn.

Det er altså to fightere der hver især jagter en sejr for at bygge på, så de i deres næste opgør kan tage et skridt op og møde modstandere på et højere niveau. Kampen er værd at holde øje med, da det er to kæmpere der har evnerne til at slå deres modstandere ud. 14 sejre ud af i alt 24, har de to kæmpere på knockout.

Daniel Stewart har dog aldrig været slået ud i sin professionelle karriere, og Maki Pitolo har kun oplevet det i 2 ud af 18 opgør. Man kan derfor godt tro på et opgør med mange hårde træffere, med med to kæmpere der bliver stående så længe deres kroppe kan holde til det. Denne kamp er helt sikkert værd at holde øje med, da der kan godt kan ligge et lille bud på en potentiel ‘Fight of the Night’ i dette opgør.

Yana Kunitskaya vs. Lulija Stoliarenko | Bantamweight

Yana Kunitskaya fik i sin UFC debut allerede nulighed for at tage bæltet i kvinder featherweight division, en kamp der dog hurtigt blev en kedelig oplevelse for Kunitskaya der tabte allerede i første omgang på knockout til Chris Cyborg. Siden har har hun vundet to kampe mod hhv. Lina Lansberg og Marion Reneau, inden hun seneste tabte til Aspen Ladd. Vi forventer derfor en Kunitskaya der vil være opsat på at komme tilbage på sejrsporet.

Opsat vil Lulija Stoliarenko helt sikkert også være. Hendes første fem professionelle mma kampe var en blandet affære, med en sejr, to uafgjorte og to nederlag. Siden da er det blevet til otte sejre i ni kampe, så det er en kæmper i Stoliarenko der virker til at have fundet formlen.

I Kunitskaya har vi en kæmper der gerne vil bruge sin striking, sin taekwondo, og muay thai. Kunitskaya har vundet syv af sine tolv opgør via KO. Lulija Stoliarenko derimod vil meget gerne have kampen på gulvet, hvorfra hun kan udnytte sine evner inden for submissions. Her vil især hendes armbar være farlig, en teknik hun har vundet via i otte af sine foreløbig ni sejre. Vi forventer et tæt opgør der meget vel kan blive afgjort af, hvem af de to kæmpere der får held med deres gameplan.

Beneil Dariush vs. Scott Holtzman | Lightweight

Kan man sige en ting om Beneil Dariush, så er det at når han er god, så er han rigtig god. Desværre for ham er det ikke altid han er det. Han er dog god for tiden, hvor han har vundet sine sidste 4 opgør, hvoraf de 3 seneste er vundet før tid.

Der er derfor forhåbninger og tro på at Dariush vil gøre en god figur i weekendens kamp. Det får han også brug for imod en solid kæmper i Scott Holtzman, der har vundet 5 af sine 6 seneste opgør. Specielt sejren over Jim Miller sidst han var i kamp var imponerende, og gav beviser på at Holtzman kan hænge med etablerede kæmpere i UFC.

Et opgør hvor begge kæmpere med en sejr kan gøre sig forhåbninger om snarlige placeringer i top 15, men det kræver en sejr i weekendens duel. Vi forventer at se Dariush forsøge at bringe kampen på gulvet hvorfra han kan gøre brug af sine stærke evner. Her har han på papiret en fordel over Holtzman, der dog viste mod Jim Miller at han har hvad der skal til for at grinde sejren hjem imod en modstander der på papiret, ligesom Dariush, er den bedre kæmper.

Det kan sagtens være et opgør der bølger frem og tilbage, og som vil gå alle omgange. I et så tæt opgør bliver det umuligt at pege på en vinder på forhånd, så det bliver helt sikkert interessant at se med.

Husk at du som altid kan se UFC direkte på Viaplay. Har du ikke allerede et Viaplay abonnement kan du tilmelde dig hurtigt og nemt ved at trykke her.

Seneste nyheder

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest