UFC Fight Night: Overeem vs. Harris

Vægtklasse

 

Main Card

 

Metode

Omgang

Heavyweight

Alistair Overeem

vs.

Walt Harris

TKO

2

Strawweight

Claudia Gadelha

vs.

Angela Hill

Decision

3

Featherweight

Dan Ige

vs.

Edson Barboza

Decision

3

Middleweight

Eryk Anders

vs.

Krzysztof Jotko

Decision

3

Featherweight

Song Yadong

vs.

Marlon Vera

Decision

3

 

 

Prelims

 

 

 

Welterweight

Matt Brown

vs.

Miguel Baeza

TKO

2

Middleweight

Anthony Hernandez

vs.

Kevin Holland

TKO

1

Featherweight

Mike Davis

vs.

Giga Chikadze

Decision

3

Flyweight

Cortney Casey

vs.

Mara Romero Borella

Decision

3

Featherweight

Darren Elkins

vs.

Nate Landwehr

Submission

1

Heavyweight

Rodrigo Nascimento

vs.

Don’Tale Mayes

Submission

2

UFC Fight Night: Overeem vs. Harris leverede det ene tætte opgør efter det andet, med kampe på et højt niveau. På forhånd måske ikke det største event navnemæssigt, men UFC viste atter engang hvorfor det er så populært. Selv de ”mindre” stævner levere altid top underholdning, og dette stævne var ingen undtagelse. Det var samtidig et stævne der stod i Walt Harris og hans families tegn oven på det tragiske tab af hans datter i efteråret, men aftenen forløb ikke for Walt Harris som han helt sikkert havde håbet på og drømt om. Læs mere om det main event, samt andre udvalgte kampe fra aftenens fight card.

Alistair Overeem vs. Walt Harris: TKO win for Alistair Overeem
Walt Harris fik ikke det comeback, og den sejr han havde håbet på efter hans comeback oven på det tragiske tab af hans datter i efteråret. Det startede ellers rigtigt godt for Harris der var tæt på at stoppe Alistair Overeem i første omgang, da han med to hurtige kontra slag sendte Overeem i gulvet, og efterfølgende landede mange hårde slag via ground and pound. Overeem bevarede dog fatningen, og da Walt Harris blev for ivrig efter at afslutte Overeem, gled han og faldt, hvilket resulterede i at Overeem havde top control i hele anden halvdel af første omgang, hvorfra han landede sine egne mange slag. Det var derfor en allerede træt og udkørt Walt Harris der kom ud til anden omgang, og det tog ikke lang tid før kampen var slut. Med først et hårdt spark mod hovedet som blev fuldt op med to hurtige hooks der slog Harris i gulvet, og sidenhen med konstant ground and pound, så dommeren ingen anden udvej end at stoppe kampen. En stor nedtur for Harris der helt sikkert havde håbet på mere for sin datters skyld, men der skal ikke være nogen tvivl om at han kan holde sit hoved højt. Alene det at komme tilbage i oktagonen, viser hvilken mental styrke Walt Harris besidder. Overeem derimod viste hvor stor og legendarisk fighter han er. Så tæt på at blive slået ud, formår han at bevare fatningen, og så skal han kun bruge det mindste fejltrin fra sin modstander og så lukker han kampen. God sejr for Overeem, der nu igen kan kigge op mod titel udfordrerne.

Claudia Gardelha vs. Angela Hill: Decision win for Claudia Gardelha
Endnu en vanvittig tæt kamp, hvor Claudia Gardelha løb med sejren på split decision. Sejren blev nok mestendels grundlagt i første omgang hvor Gardelha holdt Hill fast på gulvet, hvorfra hun hamrede nogle hårde ground and pound slag afsted. Anden og tredje omgang var en meget mere lige affære, men med en god slutspurt og med en klar første omgang i hendes favør, kan der nok ikke indvendes meget mod sejren i sidste ende. Hill viste dog stærkt boksning, og er helt klar et top prospect i kvindernes strawweight division. Inden sejren var Gadelha ranked nr. 6 i divisionen, så sejren bør give god tro på at hun kan blande sig i feltet af titeludfordrere.

Dan Ige vs. Edson Barboza: Decision win for Dan Ige
Super tæt opgør mellem Dan Ige og Edson Barboza, der endte med en split decision sejr til Dan Ige. Sejren blev sikret ved at sætte et aggresivt og konstant højt pres på Barboza, noget som han fandt stor succes med undervejs. Især i tredje omgang var Dan Ige bedst, og det var måske afgørende i en ellers tæt kæmpet kamp. Barboza omvendt var tydeligt utilfreds med afgørelsen, da han mente han havde gjort mere end nok for at tage sejren. Barboza var da også godt med, og har nok følt han vandt de to første omgange, ikke mindst den første, hvor han endda havde Dan Ige i gulvet efter et hårdt slag. Med sejren kan Dan Ige nu for alvor kigge frem mod de store kampe i toppen af featherweight divisionen. Seks sejre i træk gør i hvert fald ikke chancerne for en kamp mod Yair Rodriguez, Jeremy Stephens, Calvin Kattar og Chan Sung Jung mindre.

Song Yadong vs. Marlon Vera: Decision win for Song Yadong
I en utrolig tæt kamp tog Song Yadong sejren på decision. Begge fightere havde deres perioder i kampen, så skulle man pege på en ting der har overbevist dommerne om at pege på Yadong, er godt bud at hans slag lignede dem med mest effekt, og at han havde flere træffere i hovedregionen. Omvendt havde Marlon Vera 2 takedowns, og det meste control time i løbet af kampen, og sammenlagt med at de slag for slag var lige i deres output, kan man godt forstå Marlon Veras frustration da kampens resultat stod klart.

Et stævne med flere utilfredse fightere der ikke var tilfredse med dommerstemmerne, og det er svært at være uenig i at det er en hård skæbne at tabe så tæt en kamp, og skulle starte helt forfra. Var denne kamp endnu et eksempel på at der bør være flere uafgjorte kampe i mma? På den måde kan man booke de uafgjorte kampe igen, og få det afgjort hvem der er den rigtige vinder. Det åbner så også op for nogle store hype kampe. Vi er helt sikkert fan af ideen om flere uafgjorte kampe, og flere omkampe. Alt i alt var UFC Fight Night: Overeems vs. Harris dog et super event og vi kan allerede ikke vente til næste stævne. Følg som altid med her på siden for en optakt til næste UFC event, og husk du kan se UFC direkte hos vores samarbejdspartner Viaplay. Har du ikke allerede oprettet dig, kan du gøre det lige her.

Optakt

Alistair Overeem led en brutal skæbne, da han måtte se sig slået på knockout i de aller sidste sekunder i hans seneste opgør mod Jairzinho Rozenstruik. Op indtil da havde han ellers domineret alle 5 runder med teknisk boksning fra distancen, og var godt på vej mod sejren indtil mareridtet indtraf. Det er dog intet sammenlignet med den skæbne hans modstander natten til søndag har gennemgået siden han senest var i kamp. Tilbage i efteråret mistede Walt Harris sin datter, der først forsvandt, og siden blev fundet myrdet i et skovområde. Gerningsmændende er fanget og sidder i dag i fængsel, men det hjælper næppe meget på den sorg der har ramt Walt Harris, hans familie og i særdeleshed hans datter. Derfor bliver det også et følelsesladet øjeblik at se ham træde ind i buret igen. Forvent at dette tragiske tab af hans datter, med rette, vil overskygge et ellers fantastisk opgør.

Opgøret er svært at spå om, da der er så meget uden om der ikke kan undgås på den ene eller anden måde at påvirke kampen. For at holde os til selve kampen i buret, kommer Alistair Overeem som sagt fra et brutalt knockout nederlag til Jairzinho Rozenstruik (der i øvrigt led samme skæbne sidste uge i hans opgør mod Francis Ngannou ved UFC 249. Læs mere om det opgør og UFC 249 her), men kampen igennem så han faktisk bedre ud end han har gjort mange år. God boksning fra distancen, og vi forventer han vil følge samme opskrift.

Det store spørgsmål er selvfølgelig hvordan Walt Harris formår at præstere oven på den sorg der har ramt ham og hans familie. Han kommer ind til dette opgør med 3 sejre i træk, alle på knockout, og kigger man på hans form isoleret set, er det en mand der kan gå ind til opgøret med en vis tro på sig selv. Af hans 13 sejre er alle sejre kommet på knockout, så han vil helt sikkert lede efter de afgørende slag der kan ende kampen før tid. Af den grund tror vi på at kampen ender med en decision sejr til Overeem, eller en knockout sejr til Harris. Overeems beviste (næsten) at han over 5 runder har udholdenheden og evnerne til at gå hele vejen og tage sejren på point. Omvendt viste hans seneste kamp også at han kan sendes til tælling. Så derfor, Overeem på point, eller Harris på KO.

Hold øje med

På et fight card uden de helt store navne, har vi her på Mainevents.dk udvalgt nogle opgør vi ser frem til dem som måske ikke har så stort et kendskab til aftenens line up af fightere. Her følger 3 opgør du ikke bør misse ved weekendens UFC stævne.

Claudia Gadelha vs. Angela Hill
Aftenens co-main event står på et interesseret opgør i kvindernes strawweight division mellem nr. 6 ranked Claudia Gardelha mod Angela Hill. Det er to fightere der kommer ind til opgøret med en noget forskellige optakt, i det man skal næsten et år tilbage før man sidst så Claudia Gardelha i aktion, da hun over tre omgange slog Randa Markos på point, og hvor man omvendt allerede har set Angela Hill to gange i aktion på den anden side af nytår. En interesserent vinkel bliver derfor at se om Gardelha lige skal bruge lidt tid på at vænne sig til at være i kamp igen, noget som Angela Hill måske kan udnytte til en hurtig ko, eller at vinde første omgang på point, hvilket i så fald vil lægge pres på Gardelha fra start. Gardelha er dog bookmakernes favorit, og her har de nok set mest på hendes evner på gulvet i forhold til hendes modstander. Derudover er hun en mere rutineret fighter der som den eneste af de to har været i kamp om bæltet. Skal Angela Hill vinde, tror vi på at hun bliver nødt til at skulle stoppe Gardelha før tid, og det kunne meget vel blive på ko. Hill har vundet frem af sine tolv sejre på ko, inklusiv to i hendes seneste tre kampe, så bliv ikke helt overrasket hvis hun formår at tage sejren.

Dan Ige vs. Edson Barboza
To rankede fightere møder hinanden i et eksplosivt opgør hvor der for begge fightere et meget på spil, om end med om forskelligt udgangspunkt. Dan Ige, ranked 15, kommer med fem sejre i træk, og vil med en sejr kunne skyde sig enten ind i, eller ind omkring top 10. Forvent en fighter i Dan Ige der vil være topmotiveret, og med en stor tro på at han kan tage sejren. Specielt ikke med tanke på at hans modstander har tabt fire af hans seneste fem kampe. Hans modstander er dog ikke hvem som helst, ligesom de modstandere han har tabt til heller ikke er det. Hør bare lige de navne her: Paul Felder, Kevin Lee, Justin Gaethje og Khabib Nurmagomedov. Smid så lige en sejr ind imellem over Dan Hooker, og man får et indblik i at det ikke nødvendigvis er en mand man skal tage for let på. Spændende for Barboza bliver det at se hans spring fra lightweight og ned til featherweight. Det store spørgsmål om selve kampen, bliver hvorvidt Dan Ige kan stå distancen imod kvalificeret modstand, noget mange mener han ikke har mødt endnu. Barboza bør også være en mand bør ekstremt sulten efter at vise han langt fra er færdig, og med tanke på den store forskel der bør være i erfaringen i mente, tror vi på at Barboza har gode muligheder for at tage sejren, på trods af at han går ind til opgøret som underdog. Vi tror på at hans power der normalt hører til i lightweight vil være en afgørende forskel.

Song Yadong vs. Marlon Vera
Der er en speciel grund til at vi har udvalgt dette opgør. Kan man godt lide at tilføre sin UFC aften lidt ekstra spænding er der god værdi at hente på Marlon Vera, der kommer ind til opgøret som underdog. Song Yadong er fortsat ung og forholdsvis uprøvet, modsat Vera der har lidt mere både hvad angår alder og erfaring. Marlon Vera vil forsøge at få kampen på gulvet hvor han i så fald vil kunne bruge sin, på papiret, bedre brydning. Vi tror på at der er gode chancer for at det lykkedes og ser derfor gode muligheder for at han kan have overtaget det meste af kampen. Af den grund ser vi derfor god værdi i at spille på Marlon Vera.

Husk du kan se UFC direkte hos vores samarbejdspartner Viaplay. Har du ikke allerede oprettet dig, kan du gøre det lige her.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest