UFC Fight Night: Stor nedtur for Dalby

UFC kasket

Det blev til en stor nedtur for Nicolas Dalby i hans anden UFC kamp efter comebacket, da han noget overraskende måtte se sig slået via submission i første omgang af hans opgør mod Jesse Ronson.

Dalby startede ellers fint ud med at ligge et offensivt pres, hvor han især var aktiv med sine spark. Kampen var dog kun godt og vel halvvejs igennem første omgang førend Ronson fik sendt en lige venstre afsted der sendte Dalby i gulvet, og som tydeligvis havde ham så ramt, at der ikke var meget forsvar i ham da Ronson først fik ryggen, og siden så godt fast om Dalbys hals at han ikke havde andet valgt end at tappe ud.

Stor stor nedtur for Dalby der nok må erkende at drømmen om at nå helt til tops i UFC virker meget langt væk. Det gælder nu om for Dalby at få nederlaget lidt på afstand og se hvad der åbner sig af muligheder. Uagtet hvad der venter i fremtiden så støtter vi her på mainevents op om vores danske fightere, og det gør vi om de vinder eller taber. Så vi er selvfølgelig klar til at heppe på Dalby når han helt sikkert skal i kamp i UFC igen.

Main event

Robert Whittaker kom tilbage på sejrs sporet ved at slå Darren Till efter fem vidt forskellige omgange. Kampen startede som lyn og torden med en første omgang hvor Whittaker blev slået i gulvet af en hård albue fra Till, og en anden omgang der var endnu vildere, den her gang med omvendt fortegn. Whittaker eksploderede med et slag og fik sendt Till i gulvet, hvorefter han med ground-and-pound fik sat flere modbydelige albuer ind. 1-1 efter de første to omgange.

Efter de to første omgange ændrede kampen dog karakter. Det var tydeligt det var en Darren Till der lige skulle finde sig selv igen oven på en hård anden omgang, og det var samtidig en lidt afventende Whittaker der ikke tog de store chancer. Tredje og fjerde omgang forløb således, med omgange der kunne være gået begge veje, og omgange uden den store aktion.

To af dommerne havde faktisk opgøret som 2-2 inden sidste omgang, og her var det faktisk Till der landede mest effektivt, imens Whittaker landede lidt mere. En meget tæt omgang der meget vel kan være blevet afgjort af de takedowns og det pres som Whittaker lagde på Till til aller sidst i kampen.

En tæt kamp, der måske, bortset fra de to første omgange, nok aldrig helt blev den kamp vi havde håbet på. Ingen af de to fightere viste en form der gør dem klare bud på en titel udfordrer oven på deres respektive præstationer, så det ligner der er en meget klar vej til titlen.

Den går først og fremmest igennem mesteren Israel Adesanya og Paulo Costa, og deres indbyrdes opgør, og derfra bliver det med meget stor sandsynlig Jared Cannonier der får muligheden for at udfordre vinderen af de to. Og så var det at Jack Hermansson sagde at han skulle møde vinderen af opgøret mellem Whittaker og Till, før en af de to kan udfordre mesteren, som skal findes mellem Cannonier og Adesanya/Costa. Store opgør der er i vente!

Main Card

Ved nattens co-main event slog Mauricio Rua sin gamle rival Antonio Nogueira for tredje gang i lige så mange opgør. Opgøret var tæt og blev ultimativt afgjort via split decision. Nogueira indstillede efterfølgende karrieren, en karriere der har budt på mange opture hvor ikke mindst sejrene over Alistair Overeem, Dan Henderson og Kazuhiro Sakuraba vidner om en fighter der har været med blandt de aller største i sporten.

For svenske Alexander Gustafsson blev hans opgør, præcis ligesom Dalbys, hurtigt overstået, og desværre for ham blev han ligesom Dalby stoppet allerede i første omgang. Gustafsson havde simpelthen intet modsvar til Fabricio Werduns evner på gulvet, der endte med en submission sejr via armbar til Werdun. Skuffende for Gustafsson der nu har tabt tre UFC opgør i træk. Fabricio Werdun fik sig derimod en fin skalp der vil hjælpe ham frem mod større udfordringer. Med sine 42 år skal det også være nu hvis drømmen om de sidste store kampe skal realiseres.

I kvindernes strawweight division mødtes Carla Esparza og Marina Rodriguez, i en kamp der på forhånd blev spået således. Endte kampe på gulvet ville Esparza vinde, og endte kampe stående ville Rodriguez vinde. Desværre for Rodriguez ligner hun en fighter der absolut ingen evner har inden for takedown defense, hvilket resulterede i hun gang på gang endte på gulvet. Herfra grindede Esparza sejren hjem i en noget tam affære. Fin sejr for Esparza der nu kigger imod top 5, imens Rodriguez led karrierens første nederlag.

Paul Craig viste endnu engang hvor farlig han er fra gulvet af, og specielt når han ligger på ryggen hvorfra han nærmest er ekspert i submissions. Det kostede for Gadzhimurad Antigulov, der ellers selv initierede takedown. Han røg dog direkte ind i et triangle choke, og derfra var kampen hurtigt afgjort. God sejr i første omgang for Paul Craig der med sin rekord liste 5-4 for første gang har en positiv rekord i UFC. Antigulov har nu tabt tre kampe i streg i første omgang og ligner nok en mand hvis fremtid ligger uden for UFC.

Alex Oliveira besejrede Peter Sobotta over tre omgange, i en meget ensidig affære. Sobotta fik deciderede tæsk over alle tre omgang mod en meget skarpede Oliveira. Sejren var der aldrig tvivl om for Alex ‘Cowboy’ Oliveira, der oven på nederlaget til Dalby sidste år, har vundet sine seneste to kampe. Ikke en pragtpræstation af Oliveira, men stadig på et niveau der gør ham til en grim modstander for de fleste i welterweight divisionen.

Første kamp på main card var et opgør mellem svenske Khamzat Chimaev og Rhys Mckee. Chimaev kæmpede allerede for 10 dage siden, og ønskede hurtigt at komme i kamp igen, blev hængende på Fight Island, og blev siden booket til weekendens event oven på et blændende UFC debut. De takter forsatte hans mod Mckee der allerede blev stoppet i første omgang. Chimaev kæmper meget samme stil som Khabib Nurmagomedov og ligner et seriøst talent. Khamzat Chimaev er en potentiel kommende mester i UFC, det er der slet ingen tvivl om.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest