UFC Fight Night: Woodley vs. Burns

Senest Tyron Woodley var i buret mistede han sin welterweight titel til den nuværende champ Kamaru Usman. Den titel vil han selvfølgelig gerne have tilbage, og skal det ske, kræver det en sejr ved weekendens UFC stævne mod Gilbert Burns. Woodley kommer ind til kampen som første udfordrer til Kamaru Usmans titel (Jorge Masvidal og Leon Edwards ville nok mene de stod foran), imens Gilbert Burns befinder sig lige uden for top 5. Det er derfor to fightere der med en sejr i weekenden kan bringe sig helt tæt på en titel kamp.

Tyron Woodley vs. Gilbert Burns

For Tyron Woodley gælder det om at rejse sig oven på den skuffende præstation imod Kamaru Usman hvor han tabte sit titel og sit bælte i welterweight divisionen. I den kamp stod han, eller lå, i alle kampens fem
omgange og fik deciderede tæv at Kamaru Usman.

Gilbert Burns derimod, kommer ind til kampen med fem sejre på stribe, senest over Damian Maia. Derudover kan
danske mma fans måske huske Gilbert Burns fra hans kamp i København, ved UFC Copenhagen, hvor han slog islandske Gunnar Nelson. Det er altså en mand med både resumeet og troen på sig selv i orden, når han i weekenden går i buret til
sin hidtil hårdeste kamp imod Tyron Woodley.

Kampen er interessant set i lyset af Tyron Woodleys nederlag til Kamaru Usman. I Gilbert Burns møder han nemlig en mand der minder meget om Usman, og de to træner endda i samme camp. Så mon ikke at Kamaru og hans team
har delt lidt taktiske overvejelser med Burns? Vi tror i hvert fald på at Gilbert Burns vil forsøge sig med nogenlunde samme taktisk mod Woodley som Kamaru Usman implementerede: komme ind på kroppen af Woodley, få ham på gulvet, og gøre det til en ’beskidt’ fight.

Om Tyron Woodley får mere held med at 
neutralisere Gilbert Burns end Kamaru Usman, tror vi dog omvendt også på. Det
er kun et år siden at Gilbert Burns gik op i vægtklasse, og han har derfor ikke samme styrke og power som Usman, hvilket bør gøre det mere overkommeligt for Woodley at undgå at kæmpe på Burns præmisser.

Woodley er som regel en fighter 
der kæmper på ydersiden, med ryggen mod buret. Herfra venter han på at kunne
lande sin hammer af en højre hånd, en taktik der dog også kan koste. Det så man i opgørene mod Rory MacDonald og Jake Shields der begge vandt på decision, efter at have ramt mere, på en afventende Woodley der brugte for meget tid på
at sætte sine slag op, og for lidt på at sende dem afsted. Af den årsag tror vi på en utrolig tæt kamp der kan gå begge veje, og bliv ikke overrasket hvis den går tiden ud.

Blagoy Ivanov vs. Augusto Sakai

Et interessant opgør mellem to kæmpere der begge ligger lige ude for top 10 i heavyweight divisionen. Med en sejr kan begge fightere altså tage springet ind i top 10, og derfra få de rigtig store kampe. Blagoy Ivanov har til dels været oppe og snuse til de store drenge i UFC, men har lidt nederlag til både Junior dos Santos og Derrick Lewis.

Opgøret er et opgør mellem en wrestler og en striker. Ivanov som wrestleren har dog også ved flere lejligheder vist at han besidder konockout power, med 6 af sine 18 sejre på ko. Hans modstander  Augusto Sakai kommer ind til kampen med lutter sejre i UFC, med to af de tre kampe han vundet i UFC på knockout. I hans 14 sejre er 11 vundet på knockout så det er en mand der kommer for at afslutte kampen. Et tæt opgør, hvor det bliver interessant at se hvor kampen kommer til at udfolde sig. Skal Ivanov vinde kampe tror vi på at han før eller siden må tage sin wrestling i brug, da Sakai umiddelbart er den bedste striker. Sakai skal dog være varsom, da Ivanov har power til at sende kamp afgørende counter slag afsted.

Katlyn Chookagian vs. Antonina Shevchenko

Sidst Katlyn Chookagian var i buret tilbage i februar, mødte hun også Shevchenko. Dengang var det dog ikke Antonina, med derimod lillesøster Valentina hun stod overfor, en kamp hun tabte på TKO. Så galt behøves det ikke gå denne gang, ikke mindst set i lyset af at storesøster Antonina ikke besidder hverken den samme KO power eller tekniske formåen som sin lillesøster Valentina. Man kan godt forestille sig kampen gå fuld tid her, da kun 6 ud af 21 samlede sejre imellem de to er stoppet før tid, med de fleste af disse fra før deres tid i UFC. Vi tror på at erfaringen i UFC kan blive afgørende for Katlyn Chookagian, så derfor er vores bud en sejr via decision til Katlyn Chookagian.

Husk du kan se UFC direkte hos vores samarbejdspartner Viaplay. Har du ikke allerede et Viaplay abonnement, kan du oprette dig hurtigt og nemt lige her.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest