Sport

Verdens største stadion

Sportens verden er fyldt med ikoniske stadioner, der har været vidner til utallige historiske øjeblikke og utallige jublende fans. Når det kommer til at måle størrelsen af disse stadioner, er antallet af tilskuere, de kan rumme, en afgørende faktor. Men hvad er verdens største stadion? Få svaret på vores top 10 liste over de 10 største stadioner i verden, målt på tilskuerantal.

1. Narendra Modi Stadium

Placering: Ahmedabad, Indien

Med en kapacitet på over 132.000 tilskuere er Narendra Modi Stadium verdens største stadion. Det er hjemsted for indisk cricket og har været vært for adskillige internationale kampe og begivenheder.

2. Rungrado 1st of May Stadium

Placering: Pyongyang, Nordkorea

Rungrado 1st of May Stadium er verdens næststørste stadion med plads til omkring 114.000 tilskuere. Dette stadion er kendt for sin imponerende størrelse og har været vært for store sportsbegivenheder og ceremonier.

3. Michigan Stadium

Placering: Ann Arbor, USA

Michigan Stadium er det største stadion i USA og det tredjestørste i verden med en kapacitet på over 107.000 tilskuere. Det er hjemsted for University of Michigans fodboldhold.

4. Beaver Stadium

Placering: State College, USA

Beaver Stadium i State College, Pennsylvania, har plads til over 106.000 tilskuere og er hjemsted for Penn State Nittany Lions fodboldhold.

5. Ohio Stadium

Placering: Columbus, USA

Ohio Stadium, også kendt som “The Horseshoe,” er et ikonisk stadion med en kapacitet på over 102.000 tilskuere. Det er hjemsted for Ohio State Buckeyes fodboldhold.

6. Kyle Field

Placering: College Station, USA

Med en kapacitet på over 102.000 tilskuere er Kyle Field en af de mest betydningsfulde sportsarenaer i Texas og er hjemsted for Texas A&M Aggies fodboldhold.

7. Tiger Stadium

Placering: Baton Rouge, USA

Tiger Stadium, også kendt som “Death Valley,” kan rumme over 102.000 tilskuere og er hjemsted for Louisiana State University (LSU) Tigers fodboldhold.

8. Neyland Stadium

Placering: Knoxville, USA

Neyland Stadium, hjemsted for University of Tennessee Volunteers fodboldhold, har plads til over 100.000 tilskuere og er en af de mest ikoniske sportsarenaer i sydøstlige USA.

9. Darrell K Royal-Texas Memorial Stadium

Placering: Austin, USA

Med en kapacitet på over 100.000 tilskuere er Darrell K Royal-Texas Memorial Stadium det største stadion i Texas og hjemsted for University of Texas Longhorns fodboldhold.

10. Bryant-Denny Stadium

Placering: Tuscaloosa, USA

Bryant-Denny Stadium er hjemsted for University of Alabama Crimson Tide fodboldhold og kan rumme over 100.000 tilskuere, hvilket gør det til et af de mest støjende stadioner i college football.